Risingshadow

Tyttö peilissä

Tyttö peilissä - Cecelia Ahern
★ 6.30 / 33
12233435126279819110

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu.

Maagisia ja mieleenpainuvia satuja aikuisille

Lilan isoäidin talossa peilit on peitetty mustilla kankailla, mutta asia ei ole koskaan mietityttänyt Lilaa sen kummemmin. Hääpäivänsä aamuna hän vetää kankaan syrjään peilin edestä ja kumartuu katsomaan itseään hieman liian läheltä – yllättävin seurauksin.

Sydämensä särkenyt mies on keksinyt koneen, jolla voi luoda uusia muistoja, mutta ei osaa päästää vanhoista irti. Hänen koneensa auttaa monia elämään muistonsa uudelleen, ja palkattuaan uuden apulaisen mies päättää antaa itselleenkin toisen mahdollisuuden.

Tyttö peilissä sisältää kaksi taianomaista ja yllättävää tarinaa rakkaudesta, menetetyistä mahdollisuuksista, vääristä päätöksistä ja niiden kauaskantoisista seurauksista. Novellit leikkivät mielikuvituksella, poikkeavat tavallisesta ja kääntävät kaiken nurin kurin.

”Ahern on aikaa sitten todistanut olevansa erinomainen aikuisten satujen kirjoittaja. Hänen maaginen realisminsa muistuttaa niistä mahdollisuuksista, jotka unohtuvat usein arjessa.” – Independent (Irlanti)

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaRomantiikkaNovellikokoelmaSadut
Julkaistu: tammikuu 13, 2012 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Girl in the Mirror
Kirja-arviot ja kommentit (4)

Kirjan tilaus

Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Siivenisku (Empyreum #1)
★ 9.04 / 98
Elohopea (Haltioita ja alkemiaa #1)
★ 8.60 / 45
Myrkyn oppitunnit (Yelena Zaltana #1)
★ 8.54 / 31
Tapaaminen Elämän kanssa
★ 8.44 / 45
Itämeren Auri (Metsän ja meren suku #1)
★ 8.38 / 13
Verestä ja tuhkasta (Veri ja tuhka #1)
★ 8.18 / 56
Kohtalon tähdet (Tähdet-trilogia #1)
★ 8.12 / 16

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (s. 1981) on Irlannin luetuimpia kirjailijoita. Irlannin pääministeri Bertie Ahernin tytär nousi maailmanmaineeseen esikoisteoksellaan P.S. Rakastan sinua (2004). Romaani on julkaistu yli 50 maassa. Kirjan elokuvasovitus saapui valkokankaille vuonna 2008. Cecelia Ahern asuu Dublinissa. Ahern on vieraillut Suomessa vuosina 2005 ja 2008.

Kuva: Mella Travers / Gummerus

Muita teoksia kirjailijalta Cecelia Ahern

Tuhansin eri tavoin
★ 8.34 / 3
Nainen joka sai siivet selkäänsä ja muita kertomuksia
★ 5.76 / 4

Jennika avatar
Jennika
Kirjoja 37, Arviot 8
★★★★★☆☆☆☆☆ 5 / 10

Cecelia Ahernin kirjat ovat aina olleet mieleeni. Tähänkin tartuin suurin odotuksin. Kirjassa oli kaksi lyhyttä aikuisille suunnattua kertomusta. Ensimmäinen tarina oli oikein hienosti rakennettu, mutta loppui ikävästi lyhyeen. Aiheesta olisin voinut lukea enemmänkin. Toinen tarina oli hieman sekava eikä sykähdyttänyt minua samalla tavalla kuin ensimmäinen.

12.11.2016
Kuutarrr avatar
Kuutarrr
Kirjoja 206, Arviot 14, Viestit 1
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Vaikka tämän lukikin lyhyessä ajassa, mietin tapahtumia vielä pitkään. Eniten pidin ensimmäisestä tarinasta, vaikka toinenkin oli mieleeni.Vaikeaa on keksiä valittamista, mutta etenkin ensimmäinen tarina ikään kuin loppui kesken. Viimeiset sivut olivat vähän hutiloitua ja kiireessä tehtyjä, mutta muuten pidin kovasti.

19.07.2014
Regulus avatar
Regulus
Kirjoja 107, Arviot 1
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Minusta se oli mahtava kirja. Lyhyt ja ytimekäs ja pisti miettimään asioita.

28.01.2012
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 276, Arviot 268, Viestit 117
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Tuli hetkeksi taianomainen fiilis kun otti tämän kirjan käsiinsä. Aivan kuin olisi voinut mennä istumaan keskelle kukkivaa puutarhaa ja lukea tätä satukirjalta näyttävää pikkuruista kirjaa. Kirjojen tarinat eivät kuitenkaan ole mitään yli-iloisia romanttisia tarinoita, jotka päättyvät onnellisesti. Kirjassa on siis kaksi eri tarinaa, joista olisi minun mielestäni saanut pienellä vaivalla hiukan pidempiä. Minusta tarinat loppuivat melkein kesken ja etenkin tämä ensimmäinen tarina "tyttö peilissä" oli vallan mielenkiintoinen ja aiheutti pari pientä väristystäkin selkäpiissa kun ajattelin tilannetta omalle kohdalle. Tarinat ovat siis aikuisille kirjoitettuja lyhyitä tarinoita, joissa piilee myös muutama pieni opetuskin. Vaikka toisen tarinan kerronta oli vähän sekavaa, onnistui tämä pieni ja kummallinen kirja viihdyttämään tovin.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja