Yllätysvieras
Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu.
Sisustussuunnittelija Elizabeth Egan tähtää täydellisyyteen niin huonekaluvalinnoissa kuin elämässäkin. Tiukka itsekontrolli pitää etäällä ikävät lapsuudenmuistot ja turhan tunteilun. Supersiivoa elämää kuitenkin sotkee hulttiosisko Saoirse, joka on lykännyt yhdeksänvuotiaan Luke-poikansa Elizabethin huomaan.
Eräänä päivänä Elizabethin ja Luken kotiin tupsahtaa Ivan-niminen mies. Ei aikaakaan kun lapsenomaisen huoleton Ivan on ystävystynyt Luken kanssa ja saanut Elizabethin löytämään elämästä aivan uusia ulottuvuuksia, kuten ilon, naurun ja hauskanpidon.
Mutta kuka tai mikä tyhjästä ilmestynyt Ivan on lopulta miehiään? Uskaltaako Elizabeth avata sydämensä tälle kummallisen rakastettavalle muukalaiselle?
Yllätysvieras on lämmin, oivaltava ja hykerryttävä tarina ystävyydestä, luottamuksesta ja ihmisten kyvystä muuttua.
Cecelia Ahern
Cecelia Ahern (s. 1981) on Irlannin luetuimpia kirjailijoita. Irlannin pääministeri Bertie Ahernin tytär nousi maailmanmaineeseen esikoisteoksellaan P.S. Rakastan sinua (2004). Romaani on julkaistu yli 50 maassa. Kirjan elokuvasovitus saapui valkokankaille vuonna 2008. Cecelia Ahern asuu Dublinissa. Ahern on vieraillut Suomessa vuosina 2005 ja 2008.
MAHTAVA. Kannen perusteella ajattelin kirjan olevan laimea verrattuna muihin Ahernin teoksiin. Toisin kävi. Juoni vei heti mukanaan ja 100 sivun jälkeen kirjaa oli vaikea laskea käsistään. Oli surullista lukea Elizabethin lapsuusmuistoja, mutta niiden lukeminen auttoi minua ymmärtämään Elizabethin luonnetta ja pakkomiellettä täydellisyyteen. Tarina oli oikein kaunis ja koskettava, ja se kertoi myös ihmisten kyvystä muuttua. Vaikka tämä kirja on koskettava ja kaunis, en tarkoita, että tämä teos olisi imelä rakkausromaani. Jälleen kerran opin että: ÄLÄ ARVOSTELE KIRJOJA KANNEN PERUSTEELLA, VAAN SUHTAUDU KAIKKEEN AVOIMIN MIELIN.
todella kaunis kertomus ystävyydestä ja elämästä:) Ahern kyllä osaa kirjoittaa !
Ei kirja nyt varsinaisesti mikään mahtava lukukokemus ollut, mutta ihan hyvä se kumminkin oli. Kirja oli omalla tavallaan myös hieman jännittävä, vaikkei se lähelläkään kauhuromaania ollut. Tarina oli välillä vähän tylsä, eikä tylsästä kohdista menannut millään päästä eteenpäin. Elizabethin muutosta oli kiva seurata. Suosittelen kirjaa ihmisille jotka eivät halua kirjalta pelkkää fantasiaa.