Reckless: Veljeni peloton
Alkuteos ilmestynyt 2012. Perustuu Cornelia Funken ja Lionel Wigramin tarinaan. Suomentanut Marja Kyrö. Kannen kuva: David Wyatt. Kartta: Raul Garcia. Sidottu.
Ylistetty tarinankertoja sukeltaa Grimmin satujen innoittamana vaarojen ja taikuuden maailmaan.
Jacob Recklessillä on yllään kirous ja vain muutama kuukausi elinaikaa. Hän on yrittänyt kaikin mahdollisin keinoin karistaa yltään keijujen kirouksen, jonka ottamalla hän pelasti pikkuveljensä hengen.
Jacobin ainoa toivo on legenda, jota eivät edes Peilimaailman asukkaat usko todeksi: jousipyssy, joka voi joko tappaa tuhansia tai parantaa yhden – jos nuolen ampuu läpi sydämen.
Käännetty englanniksi Fearless
Cornelia Funke
Cornelia Funke (s. 1958) on Saksan kansainvälisesti tunnetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita.
Funke syntyi Dorstenissa. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän muutti Hampuriin ja opiskeli kasvatustiedettä Hampurin yliopistossa. Hän työskenteli muutamia vuosia lastenohjaajana, mutta opiskeli samalla kirjankuvitusta. Valmistuttuaan kuvittajaksi Cornelia Funke kuvitti jonkin verran lastenkirjallisuutta. Pian Funke päätti ryhtyä itse kirjoittamaan tarinoita, joissa lasten arkielämä ja fantasia yhdistyvät, ja joiden kuvittamisesta hän voisi itsekin nauttia.
Vuonna 1988 ilmestyneen esikoisteoksen jälkeen on Funken lasten- ja nuortenkirjoja on julkaistu kymmenittäin. Kansainvälisen läpimurtonsa Funke teki 2000-luvun alussa. Rosvoruhtinaan (2000) englanninkielinen käännös vuodelta 2002 pääsi Yhdysvaltain kirjamyyntilistojen kärkipäähän.
Funken kirjoja on käännetty yli 20 kielelle ja niitä on painettu yli 20 miljoonaa kappaletta. Hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja ja monien kirjojen pohjalta on tehty elokuvia. Erityisesti lukijoiden suosiossa on ollut Mustesydän-trilogia (2003–2007).
Nykyään Cornelia Funke asuu Los Angelesissa. Hänellä on kaksi lasta.
Reckless
Trilogian päätösosaa Das goldene Garn (2015) ei suomennettu.
Ensimmäinen osa ei oikein säväyttänyt, mutta päätin silti lukea jatkon. Toinen osa olikin sitten enemmän mieleeni ja loppu oli kutkuttava. Suosittelen kaikille. Niillekkin, jotka eivät pitäneet ensimmäisestä kirjasta, tämä saattaa olla parempi ;)