Hopeanuoli
Alkuteos ilmestynyt 1983–1987. Ilmestynyt suomeksi 2010–2011. Sarjassa on 18 nidettä. Suomentanut Juha Mylläri. Lajityyppi: Shonen.
Gin on hopeanharmaa, tiikeriraitainen akita-koira, ja koska se syntyi tiikeriraitaisena, sitä odottaa ennalta määrätty kohtalo; tulla karhukoiraksi. Ginin isä, Riki, on kylänsä paras karhukoira, mutta kun se häviää taistelun hirvittävää Akakabuto-karhua vastaan, Gin saa karhusta elinikäisen vihollisen.
Ginin ollessa vasta pentu, alkaa sen kova koulutus isänsä veroiseksi karhukoiraksi.
Suositellaan yli 13-vuotiaille.
Yoshihiro Takahashi
Yoshihiro Takahashi (s. 1953) on japanilainen sarjakuvataiteilija. Hänet tunnetaan etenkin koira-aiheisista tarinoistaan. Takahashi on tehnyt useita sarjoja vuodesta 1971. Hänen tunnetuin työnsä on vuosina 1983–87 julkaistu shonen-manga Hopeanuoli. Vaikka Takahashin tuotannossa on paljon koira-aiheisia tarinoita, hän on piirtänyt myös kalastustarinoita, urheilumangaa ja villin lännen tarinoita.
Takahashi on vieraillut Suomessa roolipeli- ja animetapahtuma Traconin kunniavieraana 2011 Tampereella ja Animeconin kunniavieraana 2012 Kuopiossa.
Linkkejä
Yoshihiro Takahashi. Wikipedia.
Kuva: Wikimedia Commons.
Hopeanuoli
Osat:
- Karhukoira Gin syntyy! (toukokuu 2010)
- Taistelijoiden aamunkoitto (kesäkuu 2010)
- Sielujen kutsu (heinäkuu 2010)
- Kain kolme hornanhurttaa (elokuu 2010)
- Shinobi-koira Akame (lokakuu 2010)
- Shinobinuman taistelu (marraskuu 2010)
- Etsikää Musashi! (joulukuu 2010)
- Paljastetut hampaat (tammikuu 2011)
- Sankarien matkaanlähtö (helmikuu 2011)
- Valiojoukko vastaan neljä valtiasta (huhtikuu 2011)
- Kolmentoista iskuryhmä (huhtikuu 2011)
- Veren värjäämä lampi (toukokuu 2011)
- Isän oppi (kesäkuu 2011)
- Siriuksen johdatus (heinäkuu 2011)
- Matka kadotukseen (elokuu 2011)
- Kahdeksan soturin taru (syyskuu 2011)
- Pimeyden kahdeksan soturia (lokakuu 2011)
- Soturien paluu (marraskuu 2011)
Sarja sisältää 1 teosta.
En olisi arvannut miten paljon alkaisin rakastamaan tätä sarjaa kun ekan kerran näin ensimmäisen ja toisen osan kaupassa. Animen olin ohimennen katsonut joskus, mutta se ei jäänyt mieleen.
Sarjassa itseeni vetoavat hahmot (koirat) hyvin suuresti. Niiden maailma on kuvattu hyvin ihmismäisenä, mutta sarja on silti melko realistinen. Tarina hahmoineen on hyvin mieleenpainuva!
Hopeanuoli on koukutava sarjakuva, joka oli ihan pakko loppuun asti kerätä. Ensimmäisessä osassa on, jo raakaa luettavaa nuorille silmille. (Raakaa materiaalia on siis jatkossakin.) Kuvitus on upea ja juoni kekseliäs. Hahmo suunnittelu on hyvä, mutta Gin:in liika oikeudemmukaisuus ottaa päähän aina sillointällöin. Suosittelen ihmisille jotka pitävä eläin tarinoista ja mangasta muutenkin :)
Mahtava aloitus mahtavalle sarjalle. Kansikuva voi hämätä; Sarja tosiaan ei ole mikään lastensatu, mikä ilmenee jo heti tästä ensimmäisestä osasta. Sarja itsessään on sellainen, että joko sitä ei ymmärrä sitten alkuunkaan tai vastaavasti siihen rakastuu päätäpahkaa aivan sydänjuuriaan myöten! Joka tapauksessa se on mainiosti kuvitettu, kirjoitettu ja ideoitu, yhtenäinen kokonaisuus. Kannattaa lukea!