Haukansilmä
Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Marja Helanen. Kartta ja kuvitukset: Fred Van Deelen. Sidottu, kansipaperi.
Pronssikauden Kreikkaan sijoittuvan historiallisen seikkailusarjan jännittävä kolmas osa!
On kulunut 7 kuukautta Thalakrean tuhoisasta tulivuorenpurkauksesta, ja Hylas saapuu talvisen Keftiun rannikolle etsimään ystäväänsä Pirraa ja leijonanpentu Täystuhoa. Vaurasta saarivaltakuntaa on kohdannut tuho: niin tsunami kuin ruttoepidemiakin ovat pyyhkineet sen yli. Kuinka Hylasin ystävien on käynyt, varsinkin kun jopa itse pääpapitar Yassassaran, Pirran äidin, kerrotaan menehtyneen ruttoon?
Hylas löytää Pirran hengissä vuoristosta, ja matkalla hän kohtaa ilokseen myös Täystuhon. Kolmikko pakenee henkensä kaupalla, mutta varikset ovat heidän kannoillaan. Niin Pirran puolikesyllä haukanpoikasella kuin pyhällä härälläkin on tapahtumien kulussa oma roolinsa...
Michelle Paver on mestari koukuttavan seikkailutarinan luomisessa. Hänellä on erityinen kyky eläytyä muinaiseen henkimaailmaan ja luontokappaleiden asemaan. Sarjan edetessä lukija on saanut katsoa maailmaa niin delfiinin kuin leijonankin näkökulmasta, ja tässä kirjassa muinaisen Kreetan vuorilla, palatseissa ja pyhillä paikoilla liitää nuori haukka.
Michelle Paver
Michelle Paver on syntynyt 1960 nykyisessä Malawissa Keski-Afrikassa. Michellen ollessa kolmevuotias perhe muutti Britanniaan, ja hän on varttunut Wimbledonissa, missä yhä asuu. Työskenneltyään kolmetoista vuotta asianajajana hän ryhtyi päätoimiseksi kirjailijaksi.
Luonto, tarut ja eläimet – erityisesti sudet – ovat aina kiehtoneet Paveria, ja hän harrastaa intohimoisesti muinaistutkimusta ja kansatiedettä. Muinaisen pimeyden laajat taustatyöt saivat hänet lähtemään Grönlantiin, jossa hän tapasi jääkarhun, ja Pohjois-Norjan vuonoihin, missä hän tutki miekkavalaiden elämää.
Pronssisoturit
Viisiosainen sarja, jonka suomentaminen jätettiin kesken.
Haukansilmä ylitti odotukseni täydellisesti! Siitä kun luin edelliset osat on kulunut jo hetki, joten aluksi oli vaikeaa päästä mukaan tämän aikakauden elämään. Kuitenkin kun minulla oli aikaa lukea ajattelin, että lukisin nyt, vaikka vaikealta tuntuu. Laitoin myös tunnin ajaksi musiikkia soimaan taustalle. Kun minulle tuli tekstiviesti tajusin, että musiikki oli loppunut jo aikoja sitten. Teksti oli todella helposti luettavaa mikä oli ihanaa! Nyt ymmärrän kuinka vaikeasti luettavia ovat ne kirjat mitä luin hetki sitten. Teksti vain kulki sormieni lävitse ja sitten kirja olikin jo loppunut! Uusi henkilö Kaiku oli aivan ihana! Tykkäsin seurailla sen seikkailua Pirran, Hylaksen ja Täystuhon kanssa. Olin myös positiivisesti yllättynyt kun Täystuho ei jäänyt pois tästä osasta kirjaa. Oli hienoa, että hahmot olivat kehittyneet ja heistä oli tullut vanhempia. Odotan innolla seuraavaa osaa. Suosittelen!