Risingshadow

Magnus Chase #1 / 3 ✓
Kesän miekka (Magnus Chase #1) - Rick Riordan
  ★ 8.30 / 88
1★2★3★4★25★76★177★258★109★2710★

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Viikinkijumalan pojan on tehtävä kohtalokas valinta.

Uuden koukuttavan seikkailusarjan avaus Percy Jacksonin tekijältä!

Äitinsä kuoltua 16-vuotias Magnus Chase on asunut yksin Bostonin kaduilla ja pysynyt hengissä vain älynsä ansiosta. Eräänä päivänä hän tapaa enonsa, joka paljastaa uskomattoman salaisuuden: Magnus on viikinkijumalan poika.

Nyt muinaisen Asgårdin jumalat valmistautuvat sotaan. Estääkseen ennustetun maailman lopun taistelun Magnuksen on etsittävä ase, joka on ollut kadoksissa tuhansia vuosia. Magnus joutuu kuitenkin kohtalokkaan valinnan eteen. Joskus ainoa tapa aloittaa uusi elämä on kuolla...

Adlibris: tarkista saatavuus

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni
Muokannut 24.03.2025
Luokitus: Fantasia, Nuortenkirjallisuus, Skandinaavinen mytologia, Seikkailu
Julkaistu: huhtikuu 25, 2016 (Otava)
Alkuperäinen nimi The Sword of Summer

Käyttäjät lukeneet myös

Myrrys
  ★ 8.14 / 21
Fowlin kaksoset (Fowlin kaksoset #1)
  ★ 6.72 / 7
Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
  ★ 9.32 / 22
Merten gorilla (Sally Jones #1)
  ★ 8.62 / 13
Vaiennut oraakkeli (Apollon #1)
  ★ 7.82 / 59
Gregin legenda (Eeppisten epäonnistumisten sarja #1)
  ★ 7.80 / 15
Loukkupoika (Loukkupoika #1)
  ★ 7.64 / 22
Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Rick Riordan

Rick Riordan (s. 1964) on teksasilaissyntyinen kirjailija. Hän on kirjoittanut Percy Jackson -sarjan ja muita nuorille lukijoille suunnattuja menestyssarjoja.

Riordanin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli sata miljoonaa kappaletta.

Magnus Chase

Magnus Chase sisältää 3 kirjaa, sekä 2 sarjaa täydentävää teosta — sarja on kokonaan valmis.

Kesän miekka (Magnus Chase #1)
  ★ 8.30 / 88
Thorin vasara (Magnus Chase #2)
  ★ 8.12 / 62
Kuolleiden laiva (Magnus Chase #3)
  ★ 8.34 / 45
Hotelli Valhalla: Opas viikinkien maailmoihin (Magnus Chase)
  ★ 7.30 / 13
Yhdeksän maailman sankarit (Magnus Chase)
  ★ 7.38 / 16

19.09.2023
Pusheen avatar
Pusheen
Kirjoja 139, Kirja-arviot 15, Viestit 1
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Kirjan juoni oli perjaattteessa sama kuin aiemmin ilmestyneessä "Percy Jackson" -kirjasarjassa. Kirja oli kuitenkin aidosti hauska ja juoni oli osittain todella jjäniittävä. Suosittelen nuorille jotka eivät muuten lue hirveästi vapaa-ajallaan.

04.03.2021
Päivi avatar
Päivi
Kirjoja 32, Kirja-arviot 9
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Tietyt jutut meni ohitse tarinassa, mutta muuten  ihan hyvä ja hieman erillaisempi kun Kirjailian edeliset kirja.

Sai ainakin mun mielikuvituksen laukkaa.

03.01.2017
Lrz avatar
Lrz
Kirjoja 29, Kirja-arviot 4
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Erittäin mukavaa luettavaa. Pidin kirjasta, koska koko ajan oli seikkailua eikä oikeastaan ollenkaan tylsiä kohtia. Kivana lisänä vielä oppii skandinaavisista jumalista.

09.09.2016
Fade avatar
Fade
Kirjoja 229, Kirja-arviot 32
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Siitä on paljon aikaa (pari vuotta) kun viimeksi luin Riordanin kirjallisuutta, mutta minun onneksi hän on edelleen yhtä hyvä kirjoittamaan kuin silloinkin. Tarina etenee omalla painollaan ja kuvailua mahtuu mukaan vaikka kuinka paljon, mutta silti ei liikaa. Kirjaa lukiessa sai nauraa ja itkeä. Lukemista oli vain pakko jatkaa, sillä epätieto seuraavan sivun tapahtumista oli kauheaa. Minun on kuitenkin pakko myöntää, että olin myös hieman pettynyt tähän kirjaan. Se oli vain ihan liian verrattavissa Percy Jackson -sarjan ensimmäiseen osaan. Tuntui kuin Riordanin ensimmäinen kirja olisi kirjoitettu uudelleen, jumalat ja hahmojen nimet vain oli erit. Molemmissa kirjoissa poika menettää äitinsä hirviölle. Poikaa pitää silmällä hahmo, joka näyttää ihmiseltä ja on hänen ystävä. Molemmissa kirjoissa lumovoima estää "normaaleja kuolevaisia" näkemästä taikaesineitä. Päähenkilö on kaikkien mielestä idiootti joka ei osaa yhtään mitään ja hänen tarvitsee joka hetki todistella itseään. Itseäni nämä (ja monet muut) yhtäläisyydet ärsyttivät suunnattomasti, mikä hieman häiritsi tätä lukukokemusta. Mutta jos tämä kirja olisi ollut ensimmäinen minkä luen, niin mitään ongelmia ei tietenkään olisi ollut. Eikä saa tietenkään unohtaa puhuvaa miekkaa! Mikä mielestäni menee jo hieman yli. Puhuvat eläimet vielä ymmärrän ja hyväksyn, mutta kun miekat alkaa puhua ja toimia itsenäisesti niin... Mutta en halua tuomita tätä kirjaa ja alkavaa sarjaa ihan kokonaan, joten jään innolla odottamaan toista osaa ja toivon sen olevan parempi kuin tämä ensimmäinen.

30.05.2016
Glaurung avatar
Glaurung
Kirjoja 469, Kirja-arviot 7, Viestit 34
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Pidin paljon, tosin saman tapainen kuin aikaisemmat kirjat. Mahtavaa, kun kappaleiden hupaisat nimet olivat taas mukana. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia ja sai nauraa riittävästi. Suosittelen jos on ikinä edes vähän pitänyt Riordanin aikaisimmista kirjoista.

27.04.2016
Wieha avatar
Wieha
Kirjoja 179, Kirja-arviot 2, Viestit 1
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Kesän miekka oli kyllä erinomainen kirja. Todella hauska ja vauhdikas, kuten Riordanin kirjat yleensäkin. Myös uusi mytologia oli erittäin mielenkiintoista. Muutenkin kirja tuntui hyvin raikkaalta ja uudelta, vaikka Riordanin nyt jo perinteiseksi muodostunut kaava on havaittavissa. Ottaen huomioon kuinka keskinkertaisia ja laahaavia Punainen pyramidi ja Eksynyt sankari tähän verrattuna olivat, voisi sanoa että Riordanin uudesta trilogiasta on mitä luultavimmin tulossa mahtava!

26.12.2016
PercyJacksonfani avatar
PercyJacksonfani
Kirjoja 260, Kirja-arviot 25, Viestit 39
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Kesän miekka on todella hyvä ja hauska kirja. Sam, Blitz ja Hearth ovat kivoja hahmoja, samoin kuin Thomas Jefferson nuorempi, Mallory Keen, Puoliksisyntynyt Gunderson ja X. Myös Jack-miekka on hauska "hahmo." Parasta oli 48. luvun nimi: Hearyhstone pyörtyy jopa useammin kuin Jason Grace (en tosin tiedä, kuka hän on)

09.05.2016
Ruosteinen susi avatar
Ruosteinen susi
Kirjoja 291, Kirja-arviot 19, Viestit 49
★★★★★★★★★☆ 9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Hyvää Rickin laatua, hyvä kirja. Einherit olivat hauska lisäys (vai pikemminkin pääjuoni) ja ällöttävää oli Loki, koska hänet oli sidottu kivipaasiin… omien lastensa… suolilla... Mielenkiintoista ja erikoista oli mm. se, että kirja alkoi päähenkilön kuolemalla. Olisin toivonut hiukan enemmän persoonia, joihin kunnolla tutustuttiin. Olisin toivonut myös toisen päähenkilön Magnuksen rinnalle (esim. tyttöystävä? (Älä kysy!)). Mutta siis hyvä kirja loppujen lopuksi! Olen puhunut suuni puhtaaksi.

Takaisin ylös
  • Risingshadow
  • Selaa
  • Rick Riordan
  • Magnus Chase
  • Kesän miekka
Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | Instagram | RSS
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.

Tietosuoja