Risingshadow

Villijoutsenet ja muita kertomuksia

Villijoutsenet ja muita kertomuksia - Michael Cunningham
★ 7.16 / 6
1234152617819110

Alkutes ilmestynyt 2015. Kuvitus: Yuko Shimizu. Suomentanut Kristiina Drews. Kansi: Jenni Noponen. Sidottu, kansipaperi.

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu ”Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” -lauseen jälkeen? Kun prinsessa on saanut prinssinsä ja yhteiselämä todella alkaa, meneekö kaikki niin kuin unelmissa?

Palkitun kirjailijan Michael Cunninghamin uudelleen kertomat sadut koskettavat, naurattavat ja kyseenalaistavat. Kymmenen eri tarinan alkuperä on tunnistettavissa, mutta Cunninghamin käsittelyssä mm. Kaunotar ja Hirviö, Tähkäpää, Hannu ja Kerttu sekä Tittelintuure päivittyvät nykyaikaan. Viisas ja särmikäs tarinakokoelma on kuvitettu japanilaistaiteilija Yuko Shimizun kauniilla piirroksilla.

Sisältö:

• Lumous särkyy (Dis. Enchant.)
  • Villijoutsenet (A Wild Swan)
  • Vanha hullu eukko (Crazy Old Lady)
  • Taikajaakko (Jacked)
  • Myrkytetty (Poisoned)
  • Apinan käpälä (A Monkey's Paw)
  • Pikkumies (Little Man)
  • Tinassa, lujasti (Steadfast, Tin)
  • Me hirviöt (Beasts)
  • Hänen hiuksensa (Her Hair)
  • Elämänsä loppuun saakka (Ever/After)

”Häikäisevä kokoelma 2000-luvun satuja, joissa on luomisen voimaa ja hurmaa.” – Booklist

”Kertomusten huumori on nerokasta, mutta se ei vähennä yksinäisten ja hiljaa kärsivien sivullisten tragediaa. Täydet pisteet.” – The Independent

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaMainstreamNovellikokoelmaSadut
Julkaistu: syyskuu 2, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: A Wild Swan and Other Tales
Kirja-arviot ja kommentit (1)

Kirjan tilaus

Elämä elämältä
★ 7.96 / 24
Rakkaani, kyyhkyläiseni: Jännityskertomuksia
★ 7.70 / 23
Matemaattisia olioita tai jaettuja unia
★ 7.70 / 17

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Michael Cunningham

Michael Cunningham (s. 1952) on yhdysvaltalainen kirjailija. Cunningham opiskeli yliopistossa englanninkielistä kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista. Hän asuu Manhattanilla New Yorkissa ja opettaa kirjoittamista Yalen yliopistossa.

Cunningham kasvoi ei erityisen rikkaassa perheessä Pasadenassa Kaliforniassa. Hän luki kaiken minkä sai käsiinsä kirjastossa, mutta sen valikoima oli kovin rajallinen. ”Kirjakaupassa kirjoja taas oli, mutta rahaa niiden ostamiseen ei ollut. Varastin tarvitsemani kirjat kirjakaupasta. Siinä ympäristössä olin yksi niistä harvoista, joka oli ylipäätään kiinnostunut kirjoista.”

Läpimurtonsa kirjailijana Cunningham teki romaanillaan Tunnit (1998), joka voitti sekä Pulitzer- että PEN/Faulkner-kirjallisuuspalkinnot. Kirjasta tehtiin myös Oscar-palkittu elokuva.

Cunninghamilta on suomennettu myös teokset Koti maailman laidalla (1990), Samaa sukua (1995), Säkenöivät päivät (2005), Illan tullen (2010), Lumikuningatar (2014) Villijoutsenet ja muita kertomuksia (2015) sekä Päivät (2024).

Kuva: Richard Phibbs/Gummerus

Theodora avatar
Theodora
Kirjoja 20, Arviot 9
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Viehättäviä, syvällisiä ja psykologisesti oivaltavia aikuisversioita tutuista saduista, hienovaraista huumoriakaan unohtamatta. Polveilevat lauserakenteet tekivät lukemisen ajoittain hieman raskaaksi, mutta kielellisesti ja suomennokseltaankin nautittavinta proosaa, jota olen aikoihin lukenut!

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja