Villijoutsenet ja muita kertomuksia
Alkutes ilmestynyt 2015. Kuvitus: Yuko Shimizu. Suomentanut Kristiina Drews. Kansi: Jenni Noponen. Sidottu, kansipaperi.
Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu ”Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” -lauseen jälkeen? Kun prinsessa on saanut prinssinsä ja yhteiselämä todella alkaa, meneekö kaikki niin kuin unelmissa?
Palkitun kirjailijan Michael Cunninghamin uudelleen kertomat sadut koskettavat, naurattavat ja kyseenalaistavat. Kymmenen eri tarinan alkuperä on tunnistettavissa, mutta Cunninghamin käsittelyssä mm. Kaunotar ja Hirviö, Tähkäpää, Hannu ja Kerttu sekä Tittelintuure päivittyvät nykyaikaan. Viisas ja särmikäs tarinakokoelma on kuvitettu japanilaistaiteilija Yuko Shimizun kauniilla piirroksilla.
”Häikäisevä kokoelma 2000-luvun satuja, joissa on luomisen voimaa ja hurmaa.” – Booklist
”Kertomusten huumori on nerokasta, mutta se ei vähennä yksinäisten ja hiljaa kärsivien sivullisten tragediaa. Täydet pisteet.” – The Independent
Michael Cunningham
Michael Cunningham (s. 1952) on yhdysvaltalainen kirjailija. Cunningham opiskeli yliopistossa englanninkielistä kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista. Hän asuu Manhattanilla New Yorkissa ja opettaa kirjoittamista Yalen yliopistossa.
Cunningham kasvoi ei erityisen rikkaassa perheessä Pasadenassa Kaliforniassa. Hän luki kaiken minkä sai käsiinsä kirjastossa, mutta sen valikoima oli kovin rajallinen. ”Kirjakaupassa kirjoja taas oli, mutta rahaa niiden ostamiseen ei ollut. Varastin tarvitsemani kirjat kirjakaupasta. Siinä ympäristössä olin yksi niistä harvoista, joka oli ylipäätään kiinnostunut kirjoista.”
Viehättäviä, syvällisiä ja psykologisesti oivaltavia aikuisversioita tutuista saduista, hienovaraista huumoriakaan unohtamatta. Polveilevat lauserakenteet tekivät lukemisen ajoittain hieman raskaaksi, mutta kielellisesti ja suomennokseltaankin nautittavinta proosaa, jota olen aikoihin lukenut!