Risingshadow

Ane Riel
Tiima - Ane Riel
★ 7.80 / 5
123451627819110

Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Katriina Huttunen. Kansi: Tuomo Parikka. Sidottu, kansipaperi.

Maagista realismia parhaimmillaan

Alman aika ja muisti on loppumassa. Joka ilta hän muistaa kuitenkin vetää komean kaappikellonsa, ja rutiini pitää hänet hengissä. Kelloja on aiemmin ollut kokonainen perhe: mies, vaimo ja tytär. Nyt jäljellä on enää vaimo.

Sitten Alma näkee ikkunasta pienen pojan ja koiran. Kuuro ja muistisairas nainen ja poika ystävystyvät, ja Alman mieleen alkaa nouseta häilyviä muistoja kuolleesta aviomiehestä. Vain Alma tietää totuuden siitä, mitä Otolle oikein tapahtui – jos vain kykenisi muistamaan.

Tiima on lämmin kuvaus ihmisestä, joka yrittää saada rauhallisen päätöksen pitkälle elämälleen. Mutta miten elämä voi loppua rauhallisesti, kun Otto muuttui sillä tavalla? Ja Alma teki, mitä teki?

Adlibris: tarkista saatavuus

MainstreamMaaginen realismi
Julkaistu: syyskuu 9, 2022 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi: Urværk

Sattumia
★ 8.16 / 20
Surullinen ja uskomaton tarina
★ 7.58 / 12
Piin elämä (Keltainen kirjasto)
★ 7.52 / 49
Muurahaispuu
★ 7.16 / 12
Kertomus näkevistä (Keltainen kirjasto)
★ 7.10 / 10

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Ane Riel

Ane Riel on moninkertaisesti palkittu tanskalainen kirjailija, jonka teos Pihka sai vuonna 2016 Lasiavain-palkinnon.

15.01.2023
Kyynel avatar
Kyynel
Kirjoja 214, Kirja-arviot 64, Viestit 47
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

En varmasti olisi koskaan tarttunut Tiimaan, ellei se olisi tullut vastaan selatessani tulevien kirjajulkaisujen listaa kategoriassa maaginen realismi. Maaginen realismi on nykyään ehkä suosikkilajityyppini ja sitä myös itse kirjoitan mieluiten, joten olin Tiimasta ennakkoon varsin innoissani. No, kirjaa lukiessa kävi varsin pian ilmi, että tarinassa maagisuudella on lopulta vain pieni rooli. Turhan pieni makuuni. Eniten minua kirjassa ilahdutti iäkkäämpi päähenkilö, jonka muistisairauden ja kuurouden sävyttämiin arkisiin kokemuksiin lukija pääsee tutustumaan. Ja Rielin kirjoitustyyli on sympaattinen.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja