Narrin palvelija (Lordi Kultainen, #2)
Keskiarvo 4.43
4.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (367)
Kirjahyllytilastot

Narrin palvelija

Robin Hobb
Julkaistu: huhtikuu 18, 2005 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Golden Fool
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 203 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Sauli Santikko.

1. laitos: Otava, 2005. Kannen kuva: John Howe. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.
2. laitos: Otava, 2019. Seven. Kannen kuva: Jackie Morris. Nidottu.

FitzUljas Näkijä on vastentahtoisesti palannut Peuralinnaan, minne hänet on kutsuttu prinssi Velvollisuuden salaiseksi taitomestariksi. Lordi Kultaisen palvelijana esiintyvän Fitzin mieli on matalalla: hän kaipaa kuollutta kumppaniaan susi Yönsilmää, on huolissaan kasvattipoikansa Onnin puuhista Peuralinnassa ja yrittää epätoivoisesti oppia lisää Taitoa, jotta pysyisi oppilaansa edellä.

Näkijöiden hovi on juonittelujen hämähäkinverkko, ja sinisilmäisyydessään Fitz tulee astuneeksi monien varpaille. Myös hänen ystävyytensä Narrin kanssa on vaarassa: sitä uhkaavat niin narrin oikukas luonne kuin tämän menneisyyteen kätkeytyvä yllättävä salaisuus.

Narrin palvelija on toinen osa Robin Hobbin kirjoittamassa Lordi Kultainen -sarjassa, joka jatkaa valtavan suositun Näkijän taru -trilogian tarinaa.

muokattu 06.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohtalon miekka (The Witcher – Noituri, #2)Mifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)Taian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)Veren ja luun lapset (Orïshan perintö, #1)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)

Kirja-arvioita (4)

Denizen avatar
Kirjoittanut
5.0
No niin, lordi Kultaisen toinen osa toimii. Siinä missä ensimmäinen osa lähtee valtavan hitaasti liikkeelle, ei tässä osassa ole sitä ongelmaa, vaikkakin aloituksessa jonkin verran hämää suora jatko ensimmäiseen osaan. Siinä missä aiemmassa kirjasarjassa oppi siihen, että uusi osa lähti kuukausia myöhemmin kuin aiempi (vaikkakin aina melko muuttumattomasta tilanteesta) niin tämä kirja aloittaa liikkeensä samasta hetkestä, mihin edellinen loppuu. Sinällään tämä on ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Narrin matkassa pohjusteltu tarina lähtee käyntiin Narrin palvelijassa. Narrin palvelijassa alkanut tarina saakin sitten huipennuksensa Narrin kohtalossa. Kirjassa ei tapahdu paljoakaan, enemmänkin pyöritään diplomatian ja politiikan kiemuroissa ja henkilöiden ihmissuhteet menevät välistä pahasti solmuun. Fitz jatkaa vanhoja hommiaan opettaen samalla Velvollisuutta ja sivussa samalla Chadea. Nokkonen ilmaantuu tässä kirjassa enemmän esiin. The Liveship Traders-trilogian lukeneet ... (lisää)
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
4.0
Ensimmäisen kirjan pohjustuksesta on päästy siirtymään jo itse päätarinaan ja tarinan päätapahtumat ovat jälleen tutussa (joskaan ei turvallisessa) Peuranlinnassa. Diplomatia (juonittelu) on tärkeää suhteiden luomisessa rankan sodan jälkeen ja Fitz saa yksinkertaisen maalaiselämän jälkeen taas tottua kivilinnan maailmaan.
Mirelle avatar
Kirjoittanut
5.0
No niin...tähän osaan hurahdin enemmän kuin edelliseen. Kaipasin yhä vanhaa Fitziä, mutta nyt Mäyräviirusta tuli se mielenkiintoisempi puoli. Pölkky oli ihastuttava ja Narri/Lordi Kultainen oli jännittävä kuten aina. Saatoin ehkä vähän tirautella kirjan aikana kun siihen kunnolla uppouduin. Kirja oli luettu ennen kuin huomasinkaan ja aion ehdottomasti lukea seuraavan osan.
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
blackstar
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572