Jali ja lasihissi
Keskiarvo 3.21
3.21 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Jali ja lasihissi

Roald Dahl
Julkaistu: 2000 (Art House)
Alkuperäinen nimi: Charlie and the Great Glass Elevator
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Päivi Heininen. Kuvittanut Quentin Blake. 2. painos 2006. Sidottu.

Jos luulit, että hissit kulkevat vakaasti talon sisällä hissikuilussa, hämmästyt lukiessasi, mitä tapahtuikaan, kun Jali, isoisä Justus sekä suklaatehtailija Villi Vonkka astuivat sisään suureen lasihissiin tarkoituksenaan noutaa Jalin vanhemmat sekä isovanhemmat Suklaatehtaalle. Hissien nappeja täytyy painaa oikeaan aikaan ja oikealla tavalla, muuten tapahtuu kummia. Näin kävi Jalille ystävineen, ja he joutuivat suuren lasihissin kuljettamina avaruuteen.

Ja tästä vasta seikkailu alkaa.

Roald Dahl on maailman rakastetuimpia kirjailijoita. Hänen hauskat ja sopivan anarkistiset lastenkirjansa viihdyttävät lapsia ja aikuisia sukupolvesta toiseen.

Quentin Blaken rehvakas kuvitus täydentää Dahlin ilkikurisen kertomuksen.

muokattu 16.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kiepaus (Huimaa, #1)Kadonnut kaupunki (Salainen kirjasto, #2)Lumous (Tähtisilmät, #3)Tulilabyrintti (Lohikäärmekronikka, #2)Senttu ja isosedän haamu (Senttu, #1)

Kirja-arvioita (2)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Platypus avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä on selvää jatkoa Suklaatehtaan tapahtumille. Kaikkea sitä voikin tapahtua yhden päivän aikana! Suklaatehtaassa on mielestäni paremmin rakennettu tarina ja selkeä teema lasten kasvatuksesta. Lasihissi on enemmänkin seikkailuntäyteinen kirja, joka kertoo Vonkan ihmeellisestä maailmasta ja hänen pohjattomasta tiedostaan hieman enemmän. Tapahtumia riittää avaruusolioiden hyökkäyksestä nuorentavien pillereiden vahinkotapaukseen. Samanlaista suurta opetusta tähän kirjaan ei sisälly kuin Suklaatehtaan tapahtumiin. Lapset saavat tästä seikkailusta kuitenkin irti paljon, aivan varmasti!
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa
Salka, Wanda
Uusin jäsen: Sari Kalliokangas
Jäseniä yhteensä: 9373