Demonin merkitsemät
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (87)
Kirjahyllytilastot

Demonin merkitsemät

Sarah Rees Brennan
Julkaistu: huhtikuu 22, 2009 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Demon's Lexicon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Helene Bützow. Päällys: Mika Tuominen. Sidottu.

”Yritä käyttäytyä niin kuin kaikki muutkin…”

Nickin ja Alanin ei tarvinnut edes keskustella asiasta – uusi muutto olisi pian taas edessä. Ensin olivat demonien riivaamat korpit hyökänneet ikkunoiden lävitse, ja lopulta ovelle oli ilmestynyt kaksi kutsumatonta vierasta. Mae ja hänen ruipelo pikkuveljensä Jamie tarvitsivat kipeästi apua, sillä poika kantoi ihollaan kolmannen asteen merkkiä, mikä tarkoitti maagien jo valinneen demonien seuraavan uhrin.

Pinkkitukkaiseen tyttöön ihastunut Alan auttaa epätoivoista kaksikkoa luopumalla omasta suojatalismaanistaan, mutta saattaa samalla itsensä hengenvaaraan. Nickin on kaikin voimin keskityttävä hellämielisen veljensä pelastamiseen ja luotsattava riitasointuinen nelikko etsimään apua demoneja kuhisevasta Lontoosta. Kaiken kukkuraksi Musta Arthur tuntuu vihdoin päässeen vuosia sitten kadottamansa talismaanin jäljille…

Alan on ainoa ihminen, jonka kohtalosta kovaotteinen Nick piittaa, mutta voiko arvaamattomaan veljeen luottaa enää lainkaan?

Demonin merkitsemät, irlantilaissyntyisen Sarah Rees Brennanin esikoisromaani, on vauhdikkaan raadollinen seikkailukertomus maagien kostoa pakenevan perheen synkästä salaisuudesta.

muokattu 22.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hukan perimätBree Tannerin lyhyt elämäKadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Puoliksi paha (Half Bad -trilogia, #1)Varjojen valtias (Varjometsästäjät, #2)

Kirja-arvioita (6)

Lovis avatar
Kirjoittanut
5.0
Demonin merkitsemät, on ehdottomasti erinlainen, kuin mitä muuta olen oikein lukenutkaan. Päähenkilö Nick, on aivan erinlainen kuin monissa muissa kirjoissa olevat päähenkilöt. Hän on agressiivinen ja kylmä, ei siis osoita minkäänlaisia tunteita ketään kohtaan, kun ei nyt itse niitä tunnekkaan. Kirja on todellakin mukaansa tempaava, enkä ainakaan itse meinannut pystyä lopettamaan sen lukemista. Nick on juuri sellainen henkilö, josta haluaa saada lisää tietoa, joka saa ... (lisää)
Kataja avatar
Kirjoittanut
3.0
Idea ja kirjoitus olivat hyviä, en vain oikein päässyt kirjan mukaan, se ei tuntunut todelliselta. Vaikka (ilmeisesti) kirja sijoittuu nykyaikaan ja meidän maailmaamme, en saanut siitä oikein otetta. En myöskään samaistunut henkilöihin. Olin välillä vähän pihalla, mutta se voi johtua alhaisesta älykkyydestäni.
people avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lady_ avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Arwina avatar
Kirjoittanut
4.0
Sarah Rees Brennanin romaani oli maaginen. Pakomatkat ja salaisuudet kiehtovat melkein jokaista, joka tähän kirjaan tarttuu. Lukeminen oli vaivatonta ja mukana pysyi hyvin. Ansaitsee hyvät arvosanat!
Lunis avatar
Kirjoittanut
5.0
Demonin merkitsemät on ehdottomasti omaa luokkaansa. Päähenkilö Nick on ainutlaatuisuudessaankin kammottava ja mielenkiintoinen henkilö, joka pessimistisyydessään ja murhanhimoisuudessaan lähentelee psykopaattia. Jos muu kirjassa ei sen kummemmin innosta, Nick on henkilö, josta on saatava tietää lisää. Kirja käsittelee vahvasti Nickin tunteiden synkkää kirjoa ja hänen monimutkaisia juuriaan - ilman muuta mukaansatempaavasti. Inhottavan Nickin tarina kannattelee omaperäistä ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
Wanda
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388