Kahdesti haarautuva puu
Keskiarvo 3.62
3.62 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Kahdesti haarautuva puu

Ursula K. Le Guin
Julkaistu: helmikuu 26, 2009 (BTJ)
Alkuperäinen nimi: The Telling
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiantropologinen scifi
Avainsanat: locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 13 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Jyrki Iivonen. Kannen kuva: Simeon Solomon (1840–1905), Night. Päällys: Tarja Kettunen. Sidottu, kansipaperi.

Locus-palkinto (paras sf-romaani) 2001, Endeavor-palkinto 2001. Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2010.

Eletään maailmassa, jossa Kirjojen paikantamisen toimiston tehtävänä on etsiä ja hävittää universumista kaikki vanha kirjoitus. Eräältä kaukaiselta planeetalta kerätty tiedustelutieto ei kuitenkaan koskaan saapunut perille. Kahdesti haarautuvan puun päähenkilö on nainen, joka lähetetään tarkkailemaan jo lähes kadonnutta kulttuuria.

Ursula K. Le Guin punoo huiman tarinan kulttuurien kohtaamisen vaikeudesta, vapauden tavoittelusta ja kertomusten voimasta.

Mielikuvituksen mestari Le Guin on lumonnut monta lukijoiden sukupolvea. Kahdesti haarautuva puu edustaa tulevaisuuden antropologiaksi kutsuttua yhteiskunnallista scifiä. Teos jatkaa Hain-romaanien sarjaa, josta aiemmin on suomennettu teokset Pimeyden vasen käsi, Osattomien planeetta sekä Maailma, vihreä metsä.

”Mestarin työtä ja erittäin tervetullut julkaisu BTJ:ltä.” – Jussi Ahlroth, Helsingin Sanomat

”Lumoaa lukijansa täydellisesti. Mielikuvituksen mestari on jälleen kerran antanut meille huikean lukukokemuksen.” – Pertti Ehrnrooth, Karjalainen

"Tarinoiden merkitys saa käsinkosketeltavan muodon yhteiskuntakriittisessä, fundamentalismia ruotivassa kauniissa romaanissa." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Matornin viinitarhaPresidenttiehdokas Urho RuponenValloittamaton kaupunkiAkira 2Taivaalta pudonnut eläintarha

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0

Paikoin syvällisesti pohdiskeleva teos, joka voi tuntua tylsältä, jos tekstiin ei paneudu kunnolla. Itselläni kirjan puolivälin paikkeilla oli sellainen kohta, missä ote herpaantui, koska juonen kuljetus tyssäsi filosofoinnin tieltä. Kirja ei ole muutenkaan juonivetoinen, vaan yhteiskunnallinen pohdinta on tärkeämmässä roolissa. Kirja käsittelee mm. uskonnon vaikutuksista yhteiskunnallisiin konflikteihin. Miten se mihin kansat uskovat ja haluavat muidenkin toimivan ideologinsa ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Iivari, Mustelmann
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858