Vartijat
Keskiarvo 4.42
4.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (131)
Kirjahyllytilastot

Vartijat

Alan Moore, Dave Gibbons
Julkaistu: 2006 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Watchmen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuvasupersankarisarjakuva
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, locus-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 12 osana vuosina 1986–1987. Käsikirjoittaja Alan Moore. Kuvittaja Dave Gibbons. Suomentanut ja toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

Hugo-palkinto 1988, Locus-palkinto 1988.

On vuosi 1985, ja koko maailma elää kylmän sodan varjossa. Kun yksi tunnetuista supersankareista murhataan raa'asti alkaa naamiokostaja tutkia tapausta... Vartijat kutoo uskomattoman rikkaan tarinan kahden sankarisukupolven vaiheista, eikä sitä turhaan ole kutsuttu maailman parhaaksi sarjakuvaksi.

Sarjakuva voitti ilmestyessään useita Kirby- ja Eisner-palkintoja ja on ainoa Hugo-palkinnon (1987) saanut sarjakuvaromaani. Vartijat on myös ainoa sarjakuva, joka on mukana Time-lehden ”100 parasta romaania vuodesta 1923 nykyaikaan” -listauksessa.

Zack Snyderin ohjaama Watchmen-elokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa maaliskuussa 2009.

muokattu 26.10.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Fullmetal AlchemistV niin kuin verikostoKerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #1)Halo Jones 3Tuulen laakson Nausicaä 1 (Tuulen laakson Nausicaä, #1)

Kirja-arvioita (1)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
5.0
En oikein tiedä mitä sanoa. Siitä on aikaa, kun jokin yksittäinen teos on muuttanut maailmankuvaani näin rajusti – jos sellaista nyt on koskaan tässä mittakaavassa tapahtunutkaan. Teknisesti ottaen olen toki lukenut miellyttävämmin ja omaperäisemmin piirrettyjä sarjakuvia, mutta tekstin ja kuvan yhteispeli on tässä ennenkuulumattoman näppärää, pionerityötä, etenkin motiivien osalta. Tarinasta – maailmankuvan nerokkuudesta, henkilöhahmojen uskottavasta moniulotteisuudesta, ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 62 vierailijaa
Kuunliekki
Uusin jäsen: Matti
Jäseniä yhteensä: 9885