Kuoleman asetelma (Pendergast, #2)
Keskiarvo 3.97
3.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (33)
Kirjahyllytilastot

Kuoleman asetelma

Douglas Preston, Lincoln Child
Julkaistu: kesäkuu 8, 2010 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Still Life with Crows
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Pekka Marjamäki. Kannen kuvat; Istockphoto. Sidottu, kansipaperi.

Tällä kertaa kukaan ei ole turvassa

Kuolema kulkee Medicine Creekin elokuisilla maissipelloilla. Kansasilaisen pikkukaupungin šeriffi Dent Hazen löytää ensimmäisen ruumiin. Nenätön, huuleton ja korvaton nainen on aseteltu maissikasvuston keskelle raivattuun kehään, ja ruumista ympäröi intiaaninuoliin seivästettyjen varisten vartio.

Kun Hazenin pakeille ilmestyy mustapukuinen, kalmankalpea, syvän etelän murretta puhuva herrasmies, joka esittäytyy FBI:n erikoisagentti Pendergastiksi, kelpo šeriffillä on epäilyksensä. Niinpä Pendergast värvää avukseen kylän toisen kummajaisen, mustiin pukeutuvan teinitytön nimeltä Corrie Swanson. Kaksikon tutkimukset vievät heidät syvälle paikkakunnan menneisyyteen, intiaanien ja valkoisten välillä käytyyn veriseen taisteluun – ja takaisin 2000-luvulle, geenimuunteluun erikoistuneen elintarvikeyrityksen tarkoin varjeltujen salaisuuksien äärelle.

Mutta pelloilla ääneti kulkeva viikatemies ei lepää. Maissintähkien keskeltä löytyy yhä uusia lakoon tallattuja kehiä ja niiden keskeltä sama, kammottava kuoleman asetelma.

Kirjailijaparin Douglas Preston ja Lincoln Child luoma agentti Pendergast -sarja on noussut vaivihkaa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, ei vähiten salaperäisen päähenkilönsä ansiosta. Kuoleman asetelma on järjestyksessä toinen Suomessa julkaistu agentti Pendergast -mysteeri. Ensimmäinen Pendergast-tarina, Ihmeiden kabinetti, ilmestyi syksyllä 2009.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)LaitosMersumies (Mersumies-trilogia, #1)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)Pienempi paha
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Määttänen
Jäseniä yhteensä: 9378