Suoja: Kaupungit ja paluu

Laura Luotola
scifi, fantasia
Suoja: Kaupungit ja paluu (Suoja #1) - Laura Luotola8.76

Kansi ja kuvitus: Päivi Hakanen. Nidottu.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2017.

”Outo valo värjäsi sairaan lapsen kasvot, ja silmät tuijottivat rävähtämättä, elottomat silmät, joista tuikahti vieras, varjoisa katse, se lävisti Tiyanin ja sinä hetkenä hän ajatteli Mahdeja. Hän ajatteli katsovansa Mahdia ja hän näki millaiset silmät hallitsijalla oli. Valtakunnan luojien silmät eivät olleet inhimilliset, ne olivat voimakkaat henkisilmät ja ne näkivät hänet, katsoivat suoraan kohti.”

Tiyan Jolkai on ärhäkkä saayequtaityttö, joka kapinoi syrjityn heimonsa perinteitä vastaan. Hän käy töissä löydöksellä Hiljaiset Miehet seuranaan ja hän on ihastunut ylemmässä asemassa olevaan tyttöön, salamyhkäiseen Cismarthaan.

Mahdit ovat vanhoja hallitsijoita, joita kukaan kuolevainen ei ole nähnyt. He ovat pystyttäneet maagisen Suojan kaksiosaisen valtakuntansa ylle. Olosuhteet ovat muuttumassa Suojan tuolla puolen ja Mahdien katse kääntyy kohti kaukaisia planeettoja.

Eräänä päivänä Tiyan saa yllättävän kutsun yläkaupungin vaikutusvaltaisimmalta tiedemieheltä. Hän ajautuu Cismarthan kanssa seikkailuun, jonka edetessä selviää, että erilaiset vallasta tai vallankumouksesta haaveilevat tahot ovat kiinnostuneita saayequtain menneisyydestä.

Suoja – Kaupungit ja paluu on eeppisen scififantasiasarjan aloitusosa. Se on monisyinen kertomus rakkaudesta ja onnen tavoittelusta, tarinoiden ja uskomusten merkityksestä.

”Kirjailija on rakentanut huikean maailman. Tämä on suunnattu niille lukijoille, jotka kaipaavat hiukan haastavampaa lukemista mutta samankaltaista eeppisyyttä kuin nuoruutemme fantasiasarjoissa.” – Hanna Matilainen, Morren maailma

Keskustelua: Laura Luotola :: viestejä 3 kpl
Risingshadow arvostelu :: Miina Hakonen (Vehka)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 5, 2016
Kustantaja: Iris Kustannus
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 8.76/10
Arvosanoja: 8
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Suoja -kirjasarja

Trilogia.

Suoja: Kaupungit ja paluu (Suoja #1)8.76
Suoja: Veteen heijastuvat kivet (Suoja #2)8.00

Kirja-arvioita

10/10 |
tammikuu 06, 2022
Minun on ollut jo pitkään vaikea päästä sisälle eeppiseen fantasiaan, koska on tuntunut, ettei ole aikaa keskittyä kirjasarjoihin, joita täytyy lukea pitkään, ennen kuin ne alkavat todella palkitsemaan. Suojan kanssa tätä ongelmaa ei ...
8/10 |
kesäkuu 19, 2018
Laadukasta kotimaista tieteisfantasiaa. Hidastempoisen alun jälkeen lukijalle avautuu maailma, johon sukeltaa ihan mielikseen. Tämä kannattaa lukea! Kirjan maailma jää mieleen pyörimään pitkäksi aikaa lukemisen jälkeen. Nyt vain kyttäämään jatko-osan ilmestymistä.