Etsivä löytää (Mersumies-trilogia, #2)
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Etsivä löytää

Stephen King
Julkaistu: joulukuu 22, 2016 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Finders Keepers
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys
Avainsanat: tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Etsivä löytää: Trilleri. Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kannen kuva: Shutterstock. Sidottu, kansipaperi.

Amerikan parhaana palkittu dekkarisarja jatkuu!

Mersumiehestä tuttu etsivä Bill Hodges saa vastaansa lukijan, jonka pakkomielle erakoituneeseen menestyskirjailijaan menee liian pitkälle.

Morris Bellamy on raivoissaan. Kirjailija John Rothstein on lopettanut suositun Jimmy Gold -sarjansa. Ja vieläpä aivan väärin. Morris surmaa kirjailijan ja löytää muistikirjat, joissa on kaksi julkaisematonta Jimmy Gold -romaania. Mutta häkki heilahtaa ennen kuin Morris ehtii uppoutua niihin.

Vuosia myöhemmin mittaamattoman arvokkaat muistikirjat löytää teini nimeltä Pete Saubers, jonka perheen lama ja massamurhaaja Mersumies ovat ajaneet taloudelliseen ahdinkoon. Pahaksi onnekseen Pete erehtyy kaupittelemaan muistikirjoja aivan väärälle henkilölle ja saa vankilasta vapautuneen Morrisin kannoilleen. Se joka väittää, etteikö kirjallisuus voisi muuttaa elämää, saa varautua nielemään sanansa. Mutta millä tavalla, sen päättää eläköitynyt rikosetsivä Bill Hodges.

"Klassinen dekkari joka osoittaa, että kauhun kuninkaalle yksikään lajityyppi ei tuota vaikeuksia." – The Washington Post

muokattu 18.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suden tieKuoleman asetelma (Pendergast, #2)Taivasten vankiKuningas (Mustan tikarin veljeskunta, #12)Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)

Kirja-arvioita (3)

HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
3.5

Peruslaatu Kingiä. Pidin Mersumiehestä ehkä aavistuksen enemmän, mutta ei mitenkään huono jatko ollenkaan.

LongWalk avatar
Kirjoittanut
3.5

Lukemisen arvoinen teos. Kirja oli mielestäni hieman sekava yrittäessään yhdistää mersumiehen tarinaa ja hullun kirjailijafanin. 

Aion lukea trilogian viimeisenkin osan

Traeg avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja, mutta ei aivan saanut samanlaista jännitystä aikaan kun edellinen osa (mersumies). Morris ei myöskään pahiksena ollut yhtä karmiva kuin Brady Hartsfield. Mukavaa luettavaa kuitenkin. helppolukuista, eikä mennyt pitkäveteiseksi missään vaiheessa.
Paikalla 4 jäsentä ja 53 vierailijaa
M, Jaakob, Jossu89, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725