Beta (Sensored Reality, #1)
Keskiarvo 3.11
3.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Beta

Anders Vacklin, Aki Parhamaa
Julkaistu: maaliskuu 13, 2018 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, videopeli

Ulkoasu: Laura Lyytinen. Sidottu.

ARKITODELLISUUDEN RAJOJA RIKKOVA SCIFI-DYSTOPIA

Oletko koskaan lentänyt lohikäärmeen selässä, pomppinut parkouria katolta toiselle tai iskenyt nyrkin samuraihaarniskan läpi?

Tervetuloa vuoteen 2117. Ilmastonmuutos ja merenpinnan kohoaminen ovat todellisuutta. Mereen vajonneesta Helsingistä, Pohjolan Venetsiasta, on tullut peliteollisuuden mekka ja videopelaamisesta elämäntapa.

Kun 16-vuotiaan Bugin isä yllättäen menehtyy, hän joutuu muuttamaan Meri-Tokiosta äitinsä vanhaan kotikaupunkiin Helsingin kaupunkisaareen. Kapinallinen ja itsepäinen tyttö viettäisi päivät mieluummin pelikonsolillaan kuin uudessa koulussa, jossa kaikki menee pieleen ensi hetkestä alkaen. Bugin elämä muuttuu, kun animoitu videopeli-lohikäärme kutsuu hänet betatestaajaksi keskiajan Japaniin sijoittuvaan ninjapeliin.

Uhkarohkea Bug ei voi vastustaa kiusausta. Hän vetää ylleen uuden sukupolven pelipuvun ja löytää itsensä maailmasta, jota ei tiennyt olevan olemassakaan. Pelissä Bug kohtaa ninja-sensein, joka opastaa häntä tiellä salamurhaajaksi. Sensorein varustettu puku saa henkeäsalpaavan seikkailun tuntumaan siltä kuin se olisi todellisuutta – kunnes se yllättäen onkin. Bugin suurmestarilta omaksuma kurinalaisuus ja taistelutaidot tulevat kipeästi tarpeeseen, kun arki- ja virtuaalitodellisuus kammottavalla tavalla sekoittuvat...

Beta avaa Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogian. Tarina yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa ja luo näkymiä ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa Bugia hänen selvitellessään vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle.

Anders Vacklin on kokenut käsikirjoittaja, dramaturgi ja tietokirjailija. Aki Parhamaan taitoihin kuuluvat proosakirjoittamisen lisäksi elokuva- ja näytelmäkäsikirjoittaminen. Sensored Reality perustuu Vacklinin ja Parhamaan aiempaan, Suited Reality -nimiseen lyhytelokuvakäsikirjoitukseen, joka sijoittui kärkisijoille kolmessa kansainvälisessä käsikirjoituskilpailussa.

muokattu 19.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rajalla (Tarkoitettu-trilogia, #2)ArmonvuosiEliitti (Valinta-sarja, #2)Julma maaKonejumalat (Routasisarukset, #3)

Kirja-arvioita (3)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.0

Kunnianhimoinen, mutta toteutukseltaan hieman vajaaksi jäävä kirjasarjan avaus. Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.com/2020/08/kirja-arvostelu-anders-vaclin-aki.html

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirja sisältää kiinnostavia näkemyksiä virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista ja toisaalta haitoista. Mikä on totta ja mikä teknologian tuottamaa tuntemusta? Kirjassa on lisäksi hieno kasvutarina ja sopivasti jännitystä. Helppo- ja nopealukuinen teos, joka nauratti muutaman kerran ihan ääneen. 

Eija avatar
Kirjoittanut
2.5

Kirja sijoittuu suurelta osin pelimaailmaan. Päähenkilö pelailee videopelejä ja on myös kehitetty uudenlainen virtuaalipeli, jonka konsoli on pelipuku. Maailma peilautuu todellisuuteen, sillä virheen vuoksi pelin pelaajan todellinen minä kokee samat fyysiset vauriot kuin pelihahmo. Tilanteesta sankareiden on keksittävä ulospääsy ja pelastautuminen.

Kirjan lopussa on pätkä sarjan seuraavaa osaa. Tarina jatkuu siihen mihin se jäi ensimmäisen osan jälkeen. Beta ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725