Salamurhaajan kohtalo

Robin Hobb
fantasia > korkea fantasia
Salamurhaajan kohtalo (Narri ja Näkijä #3) - Robin Hobb9.16

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Wostian meren kartta: Carol Craig. Kannen kuvitus: Jackie Morris. Sidottu, kansipaperi.

David Gemmell Legend -palkinto 2018.

Narri ja Näkijä -trilogian henkeäsalpaava päätösosa fantasian mestarilta.

Salaperäiset Palvelijat, Valkoisten profeettojen kouluttajat, ovat siepanneet FitzUljas Näkijän tyttären, Pörrin. He aikovat käyttää tytön näkijänlahjoja omaksi edukseen – ja samalla muuttaa koko maailman suunnan.

Fitz ja hänen ystävänsä Narri ovat varmoja, että Pörri on menehtynyt. He lähtevät kostoretkelle, jolla on vain yksi tarkoitus: heidän on matkattava kauas turmeltuneeseen Clerresin kaupunkiin ja surmattava joka ikinen Palvelija. Tuhotakseen Clerresin niin Näkijän kuin Narrinkin on kuitenkin tehtävä raskaita uhrauksia.

"Jokainen Robin Hobbin uusi romaani on juhlan aihe." – George R. R. Martin

"Sydäntäsärkevä, katkeransuloinen ja täydellinen päätös sarjalle." – The Speculative Herald

"Mielikuvituksellista nerokkuutta." – The Times

*

Pörri, Prinssi FitzUljas Näkijän tytär, on siepattu. Teon takana ovat Palvelijat, enneunia näkevien Valkoisten kouluttajat, jotka etsivät Odottamatonta poikaa – lasta, jonka on sanottu muuttavan maailman suunnan.

Palvelijat eivät ainoastaan pyri ennakoimaan tulevaa vaan myös hyötymään siitä. Vauraus ja vaikutusvalta kerääntyvät Clerresin kaupunkiin, kun Palvelijat ohjailevat maailmaa heille edulliseen suuntaan. Itsekin unia näkevällä Pörrillä on tärkeä osa ennustuksissa – mutta millainen?

Fitz ja Narri ovat varmoja tytön kuolemasta ja lähtevät kostoretkelle kohti Clerresiä. Kaupunki oli aikoinaan Narrin koti – ja hänen raa'an kidutuksensa näyttämö ja vankila. Tästä helvetistä Narri on jo kerran paennut, sokaistuna ja silvottuna. Nyt Fitzin ja Narrin tavoite on yksinkertainen: varmistaa, ettei yksikään Palvelija selviä heidän kostostaan.

Narri ja Näkijä -sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Narrin salamurhaaja (2018) ja Narrin vaellus (2019). Trilogian hahmot ovat tuttuja myös aiemmin suomennetuista sarjoista Näkijän taru ja Lordi Kultainen.

Salamurhaajan kohtalo vie päätökseen Fitzin ja Narrin tarinaa käsittelevän kolmannen trilogian ja päättää näin nykyfantasian suuren kokonaismestariteoksen.

"Kun tarina nappaa otteeseensa, se ei päästä irti. Se on upeasti kirjoitettu, hahmot ovat loistavia, ja juonenkäänteet vievät mukanaan. Se on tarina, johon kannattaa uppoutua täysin ja kokonaan." – Fantasy Book Review

"Mitä tulee fantasiakirjailijoihin, Robin Hobbia merkittävämpiä ei juuri ole." – Independent

Keskustelua: Robin Hobb :: viestejä 215 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 4, 2019
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: david gemmell -palkinto, lohikäärmeet, meriseikkailu
Alkuperäinen nimi: Assassin's Fate
Arvosanalla: 9.16/10
Arvosanoja: 44
Muokattu: heinäkuu 01, 2020

Narri ja Näkijä -kirjasarja

Jatkoa Lordi Kultaiselle.

Narrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä #1)8.78
Narrin vaellus (Narri ja Näkijä #2)9.04
Salamurhaajan kohtalo (Narri ja Näkijä #3)9.16

Kirja-arvioita

10/10 |
heinäkuu 19, 2021
Loistava lopetus sarjalle, jota olen lukenut n.25 vuotta. Aloituksen muistan hyvin, koska ensimmäisen kirjan luin kun valvoin öitä ensimmäistä hyssytellessä :) Oli loistava silloin 27 vuotiaana ja nyt viimeinen 52 vuotiaan oli myös loistava. ...
10/10 |
maaliskuu 04, 2021
Surullista päähenkilön kohdalta ja minusta jäi pikusen kesken tarina, mutta muuten  erittäin hyvä ja mukaansa tempasi ainakin mut.