Pelko

Päivi Marita Alatalo
Julkaistu: 2018 (Mediapinta)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi, kauhu

"Tämäkö on huominen? Kannamme yhä myrkkyjä sisällämme ja uskomme, että voitimme."

Sky jähmettyi kauhusta nähdessään paremmin. Valokeila osui ensimmäiseksi likaiseen pieneen ihmiskäteen. Käsi oli lapsen.

"Kaikki oli johtanut tähän. Jokainen hengenveto oli kuljettanut heitä elämän polulla sinne, mihin heidät oli tarkoitettu."

Lähes tuhoutuneella Vio-planeetalla vuosia kestäneen oliosodan jälkeen, kokenut ja viisas kenraali Grimmson kutsuu luokseen joukon ansioituneita veteraaneja. Kenraalilla on uudelle ryhmälle tehtävä, jonka kaikkia seurauksia tuskin kukaan voi aavistaa.

Vion Tarinoiden ensimmäinen osa vie lukijan matkalle kuivalta aavikolta lumisille vuorille, kuljettaen tarinan hahmot kohtaamaan menneisyyden sisälleen viiltämät pelot ja painajaiset. Toivo on hiipumassa Violla: väestö on sukupuuton partaalla, eikä lapsia enää synny. Tummista sävyistään huolimatta Pelko on myös ennen kaikkea omanlaisensa rakkaustarina, joka vie tarinan sankarit matkalle, jonka jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Hollantilaisen taiteilijan, Wietze Fopman, kuvitus tuo Vion oliot eteemme todellisina ja elävinä. Romantiikkaa ja jännitystä. Uusi maailma. Vio. 

muokattu 19.07.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento, #3)Sirkus SynkkäDarlah: 172 tuntia KuussaLuurankomies ja muita kauhutarinoita Villistä lännestä (Kuoriaiskirjat, #12)
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384