Pelko

Päivi Marita Alatalo
Julkaistu: 2018 (Mediapinta)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi, kauhu

"Tämäkö on huominen? Kannamme yhä myrkkyjä sisällämme ja uskomme, että voitimme."

Sky jähmettyi kauhusta nähdessään paremmin. Valokeila osui ensimmäiseksi likaiseen pieneen ihmiskäteen. Käsi oli lapsen.

"Kaikki oli johtanut tähän. Jokainen hengenveto oli kuljettanut heitä elämän polulla sinne, mihin heidät oli tarkoitettu."

Lähes tuhoutuneella Vio-planeetalla vuosia kestäneen oliosodan jälkeen, kokenut ja viisas kenraali Grimmson kutsuu luokseen joukon ansioituneita veteraaneja. Kenraalilla on uudelle ryhmälle tehtävä, jonka kaikkia seurauksia tuskin kukaan voi aavistaa.

Vion Tarinoiden ensimmäinen osa vie lukijan matkalle kuivalta aavikolta lumisille vuorille, kuljettaen tarinan hahmot kohtaamaan menneisyyden sisälleen viiltämät pelot ja painajaiset. Toivo on hiipumassa Violla: väestö on sukupuuton partaalla, eikä lapsia enää synny. Tummista sävyistään huolimatta Pelko on myös ennen kaikkea omanlaisensa rakkaustarina, joka vie tarinan sankarit matkalle, jonka jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Hollantilaisen taiteilijan, Wietze Fopman, kuvitus tuo Vion oliot eteemme todellisina ja elävinä. Romantiikkaa ja jännitystä. Uusi maailma. Vio. 

(muokattu 19.07.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pitkä jauntti: Kertomuksia 1967–2007 (M-novellit, #4)Helvetin sydän (Helvetin piirit, #2)Darlah: 172 tuntia KuussaAsfalttitasanko ja muita kertomuksiaHelvetin piirit (Helvetin piirit, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 81 vierailijaa
Kimble
Uusin jäsen: Bea balk
Jäseniä yhteensä: 9088