Pelko

Päivi Marita Alatalo
Julkaistu: 2018 (Mediapinta)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi, kauhu

"Tämäkö on huominen? Kannamme yhä myrkkyjä sisällämme ja uskomme, että voitimme."

Sky jähmettyi kauhusta nähdessään paremmin. Valokeila osui ensimmäiseksi likaiseen pieneen ihmiskäteen. Käsi oli lapsen.

"Kaikki oli johtanut tähän. Jokainen hengenveto oli kuljettanut heitä elämän polulla sinne, mihin heidät oli tarkoitettu."

Lähes tuhoutuneella Vio-planeetalla vuosia kestäneen oliosodan jälkeen, kokenut ja viisas kenraali Grimmson kutsuu luokseen joukon ansioituneita veteraaneja. Kenraalilla on uudelle ryhmälle tehtävä, jonka kaikkia seurauksia tuskin kukaan voi aavistaa.

Vion Tarinoiden ensimmäinen osa vie lukijan matkalle kuivalta aavikolta lumisille vuorille, kuljettaen tarinan hahmot kohtaamaan menneisyyden sisälleen viiltämät pelot ja painajaiset. Toivo on hiipumassa Violla: väestö on sukupuuton partaalla, eikä lapsia enää synny. Tummista sävyistään huolimatta Pelko on myös ennen kaikkea omanlaisensa rakkaustarina, joka vie tarinan sankarit matkalle, jonka jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Hollantilaisen taiteilijan, Wietze Fopman, kuvitus tuo Vion oliot eteemme todellisina ja elävinä. Romantiikkaa ja jännitystä. Uusi maailma. Vio. 

(muokattu 19.07.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Näin se päättyy (Deadworld, #1)Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaMaa 2Kahdeksan puraisua: NovellejaRämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Astorethein
Uusin jäsen: J Ojanen
Jäseniä yhteensä: 8839