Kesämyrsky
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Kesämyrsky

Siiri Enoranta
Julkaistu: huhtikuu 1, 2020 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kansikuva: Riikka Turkulainen. Sidottu, kansipaperi.

Finlandia-voittajan viiltävä romaani viattomuuden lopusta

Petos, murha ja julmaa peliä rakkaudella. Ylellisiä kattokruunuja, kalliita lentureita, sellosonaatteja ja leivoksia. Kesämyrsky on tihenevää kehää kiertävä ruma arvoitus kiiltävässä kuoressa.

Andrew on katsellut koko kevään houkuttelevaa Josh Royta, joka johtaa eliittikoululaisten Nokisiipien jengiä. Sattuman oikusta Andrew pääsee viettämään kesäänsä Royn perheen loisteliaaseen kartanoon ja kurkistamaan maailmaan, johon hän ei kuulu.

Joshin sisko, hemmoteltu Penelope Roy, on joutunut todistamaan kaupunkia kuohuttanutta murhaa, ja koko Summersuttonin kartanon väki kulkee varpaillaan hänen takiaan. Mutta mitkä Penelopen totuuksista ovat valhetta?

Andrew’n lapsuuden viimeinen kesä Summersuttonissa on viattomuuden ja turmeluksen piirileikkiä, kimallukseen ja sokeriin upotettuja arvoituksia, jotka paljastuvat yksi toisensa jälkeen.

muokattu 24.06.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viimeinen erämaa (Etsijät, #4)KaksoisolennotJään valtakunta (Noitien taistelu, #2)Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1)Pohjolan porteilla (Louhi-sarja, #3)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.5

Dekkarityyppisesti kerrottu tarina, jossa hienot sanankäänteet yrittävät peittää alleen laimean juonen. En siis erityisemmin pitänyt tästä kirjasta. Eri aikatasoilla leikkiminen hämmensi ja sekoitti tarinan kerrontaa, joka itsessäänkin oli jotenkin uneomaisen lepsua. Juoni oli tavallaan raju, mutta tavallaan siinä ei oikein tapahtumut mitään. Onneksi teos oli sentään melko nopealukuinen. 

Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Linnunlento, sinidean
Uusin jäsen: Sami Säisä
Jäseniä yhteensä: 9751