Kesämyrsky

@ Siiri Enoranta
(fantasia, nuoret)
Kesämyrsky7.12

Kansikuva: Riikka Turkulainen. Sidottu, kansipaperi.

Finlandia-voittajan viiltävä romaani viattomuuden lopusta

Petos, murha ja julmaa peliä rakkaudella. Ylellisiä kattokruunuja, kalliita lentureita, sellosonaatteja ja leivoksia. Kesämyrsky on tihenevää kehää kiertävä ruma arvoitus kiiltävässä kuoressa.

Andrew on katsellut koko kevään houkuttelevaa Josh Royta, joka johtaa eliittikoululaisten Nokisiipien jengiä. Sattuman oikusta Andrew pääsee viettämään kesäänsä Royn perheen loisteliaaseen kartanoon ja kurkistamaan maailmaan, johon hän ei kuulu.

Joshin sisko, hemmoteltu Penelope Roy, on joutunut todistamaan kaupunkia kuohuttanutta murhaa, ja koko Summersuttonin kartanon väki kulkee varpaillaan hänen takiaan. Mutta mitkä Penelopen totuuksista ovat valhetta?

Andrew’n lapsuuden viimeinen kesä Summersuttonissa on viattomuuden ja turmeluksen piirileikkiä, kimallukseen ja sokeriin upotettuja arvoituksia, jotka paljastuvat yksi toisensa jälkeen.

Arvona kirjalle


Julkaistu: huhtikuu 1, 2020
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.12/10
Arvosanoja: 8
Tietoja päivitetty 24.06.2020

Kirja-arvioita

5/10 - _kirjakeiju_ (11.08.2020)

Dekkarityyppisesti kerrottu tarina, jossa hienot sanankäänteet yrittävät peittää alleen laimean juonen. En siis erityisemmin pitänyt tästä kirjasta. Eri aikatasoilla leikkiminen hämmensi ja sekoitti tarinan kerrontaa, joka itsessäänkin ... Lue lisää