Tulvan jälkeen

Kassandra Montag
Julkaistu: helmikuu 15, 2020 (HarperCollins Nordic)
Alkuperäinen nimi: After the Flood
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia

Tulvan jälkeen: Romaani. Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Hanna Arvonen. Nidottu.

Lumoava ja koskettava dystopia täynnä vahvoja sankarittaria.

On kulunut hieman yli tuhat vuotta nykyhetkestä ja maailma on muuttunut läpikotaisin. Ilmastonmuutos on edennyt hitaasti, mutta varmasti ja jatkuvat tulvat ovat peittäneet Amerikan mantereen lähes kokonaan veden alle. Vain korkeimpien vuortenhuippujen rinteillä on maata ja sinne rakennettuja siirtokuntia.

Vahva ja itsepäinen Myra elää yksin 7-vuotiaan tyttärensä Pearlin kanssa kalastusaluksellaan kaukana asutuista siirtokunnista ja suree toista tytärtään Row'ta, joka on siepattu. Kun Myra saa tietää, että Row on nähty pohjoisella napapiirillä, hän ja Pearl lähtevät vaaralliselle matkalle löytääkseen Row'n, veden täyttämässä maailmassa, jossa jokainen taistelee selviytymisestä.

Tulvan jälkeen on äidin ja tyttären uskomaton selviytymistarina, omaperäinen ja mukaansatempaava romaani tummasta epätoivosta, rohkeudesta ja toivosta.

”Kiehtova ja kekseliäs seikkailukertomus kertoo ajasta tuhat vuotta eteenpäin ja keskittyy ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, ja naiset ovat tämän seikkailun sankareita... Lukijoille, jotka nauttivat dystopioista, ja vahvoista sankarittarista kuten Myra – super-survivalisti, jossa yhdistyy Wonder-Womanin fyysinen voima ja Molly Brownin sinnikkyys.” – Publishers Weekly

(muokattu 16.02.2020)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Perillä (Tarkoitettu-trilogia, #3)Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)EntropiaNokkosvallankumousRequiem: Rakkaus palaa (Delirium-trilogia, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
MARGO
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873