Tulvan jälkeen - Kassandra Montag5.42

Tulvan jälkeen: Romaani. Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Hanna Arvonen. Nidottu.

Lumoava ja koskettava dystopia täynnä vahvoja sankarittaria.

On kulunut hieman yli tuhat vuotta nykyhetkestä ja maailma on muuttunut läpikotaisin. Ilmastonmuutos on edennyt hitaasti, mutta varmasti ja jatkuvat tulvat ovat peittäneet Amerikan mantereen lähes kokonaan veden alle. Vain korkeimpien vuortenhuippujen rinteillä on maata ja sinne rakennettuja siirtokuntia.

Vahva ja itsepäinen Myra elää yksin 7-vuotiaan tyttärensä Pearlin kanssa kalastusaluksellaan kaukana asutuista siirtokunnista ja suree toista tytärtään Row'ta, joka on siepattu. Kun Myra saa tietää, että Row on nähty pohjoisella napapiirillä, hän ja Pearl lähtevät vaaralliselle matkalle löytääkseen Row'n, veden täyttämässä maailmassa, jossa jokainen taistelee selviytymisestä.

Tulvan jälkeen on äidin ja tyttären uskomaton selviytymistarina, omaperäinen ja mukaansatempaava romaani tummasta epätoivosta, rohkeudesta ja toivosta.

”Kiehtova ja kekseliäs seikkailukertomus kertoo ajasta tuhat vuotta eteenpäin ja keskittyy ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, ja naiset ovat tämän seikkailun sankareita... Lukijoille, jotka nauttivat dystopioista, ja vahvoista sankarittarista kuten Myra – super-survivalisti, jossa yhdistyy Wonder-Womanin fyysinen voima ja Molly Brownin sinnikkyys.” – Publishers Weekly

Arvosana kirjalle


Julkaistu: helmikuu 15, 2020
Kustantaja: HarperCollins Nordic
Tyylit: scifidystopia
Alkuperäinen nimi: After the Flood
Arvosanalla: 5.42/10
Arvosanoja: 7
Muokattu: helmikuu 16, 2020

Kirja-arvioita

5/10 |
syyskuu 01, 2020
Mielenkiintoinen dystopia, joka toi mieleen Waterworldin. Hyvin realistista kuvausta epätoivosta ja inhimillisestä sekoilusta. Kirja toimisi varmasti paremmin lukijalle, jolla on lapsia. Lasten tärkeyden jatkuva hehkuttaminen ja päähenkilön ...