Piranesi - Susanna Clarke

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Helene Bützow. Kannen suunnittelija: David Mann. Sidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2021, Nebula-palkintoehdokas 2020, World Fantasy -palkintoehdokas 2021, BSFA-palkintoehdokas 2020, Costa Book Awards -ehdokas 2020, Goodreads Choice -ehdokas 2020, Women’s Prize for Fiction -ehdokas 2021 (pitkä lista), toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä 2021 (fantasiakirjat).

Talon Kauneus on mittaamaton; sen Lempeys ääretön

Piranesi asuu Talossa, jossa lukematon määrä valtavia huoneita ja käytäviä, joita reunustavat tuhannet patsaat. Vuorovesi yltää portaisiin asti, pilvet liikkuvat yläkerran saleissa. Mutta Piranesia ei pelota: hän tuntee veden liikkeet ja reitit salien välillä. Tiistaisin ja perjantaisin Piranesi tapaa ystävänsä Toisen, mutta muuten hän on yksin. Ellei Vainajia ja lintuja lasketa.

Kun liidulla piirrettyjä viestejä alkaa ilmestyä lattioihin, Piranesille valkenee, että Talossa liikkuu myös joku muu. Mutta kuka, ja mitä hän haluaa? Onko kyseessä ystävä – vai vihollinen, joka vastustaa järkeä ja tiedettä, kuten Toinen väittää?

Piranesi löytää kadonneita kirjoituksia, ja salaisuudet alkavat paljastua. Samalla Talon tuttu ja turvallinen maailma muuttuu oudoksi ja vaaralliseksi.

Susanna Clarken hypnoottinen ja älykäs uusi romaani vie lukijan maagiseen labyrinttiin, johon voisi jäädä ikiajoiksi harhailemaan.

”Piranesi on häikäisevä tarina yksinäisyydestä, mielikuvituksesta ja muistamisesta” – Spectator

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 16, 2021
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: Piranesi
Arvosanalla: 7.50/10
Arvosanoja: 2
Muokattu: syyskuu 16, 2021