Ihmeellinen kuherruskuukausi - Kosti Koskinen

1. laitos: Ihmeellinen kuherruskuukausi. WSOY, 1930. Kannen maalaus Kosti Koskinen? Nidottu. 2. laitos: Ihmeellinen kuherruskuukausi: Fantastisia kertomuksia. Helmivyö, 2021. Toimittanut Juri Nummelin. Sisältää alkuperäisen kokoelman lisäksi viisi muuta novellia. Esipuhe: Juri Nummelin. Kansi: Susanna Liikala. Nidottu.

Kosti Koskisen Ihmeellinen kuherruskuukausi on suomalaisen kirjallisuuden oudoimpia ilmestyksiä. Se on nimestään huolimatta täysiverinen kauhukirja, jonka viisi pitkää novellia tarjoilevat asioita, joita ei yleensä odota suomalaisesta kirjallisuudesta tapaavansa: saatananpalvontaa, fetisismiä, eläimeksi pukeutumista, huumausaineita, kaksoisolentoja. Surrealistiset novellit puhuttelevat lukijaa liki sadan vuoden takaakin, ja Koskinen paljastuu yhdeksi suomalaisen kauhun omaperäisimmistä tekijöistä.

Ihmeellinen kuherruskuukausi ilmestyi vuonna 1930 ja jäi tekijänsä, raumalaisen kuvataiteilijan ainoaksi kirjaksi. Täysin unohdettu kirja julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa uudestaan, ja mukana ovat myös Koskisen 1920-luvulla eri lehdissä julkaisemat kauhu- ja jännitysnovellit.

Kirjassa on suomalaista kauhukirjallisuutta tutkineen Juri Nummelinin perusteellinen esipuhe.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: tammikuu 29, 2021
Kustantaja: Helmivyö
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen
Odotusarvolla: 8.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: maaliskuu 11, 2021