Atlantin kuningatar (Lauri Nurmi -sarja #4) - Risto Isomäki8.00

Sidottu.

Oma lähitulevaisuutemme. Maailma on ajautumassa kohti täysimittaista ilmastokatastrofia.

Saharan eteläpuoleisen Afrikan väestö on ylittänyt neljän miljardin rajan. Afrikan keskiosien ylle on syntynyt valtava musta saastepilvi. Sissiliikkeet ovat alkaneet polttaa Afrikan sademetsiä, turvesoita ja ruohomaita muuttaakseen maailman liian kuumaksi asua valkoihoiselle väestölle.

Uuden Nigerian johtohahmo Asare Aniachew on liittoutunut piinkovan yritysjohtaja Annelies Schraderin kanssa. He suunnittelevat kunnianhimoista hanketta, joka nostaisi Saharan eteläpuoleisen Afrikan jälleen jaloilleen. Operaation ytimessä on trooppisen biomassan ja suolaliuosten kuljettaminen pohjoisille alueille sekä arktisen merijään rahtaaminen Afrikkaan. Kuljetuksista tulisivat vastaamaan laivat, jotka olisivat sata kertaa suurempia kuin yksikään ihmisen koskaan aikaisemmin rakentama alus.

Entinen CIA:n agentti Lauri Nurmi palkataan ensimmäisenä matkaan lähtevän laivan, Atlantin kuningattaren, turvallisuuspäälliköksi. Kilpailevien teknologioiden edustajat kokoavat suuria moottorivenelaivastoja hyökätäkseen Atlantin kuningattaren kimppuun. Matka muuttuu henkeäsalpaavaksi ja vaarojen täyttämäksi kujanjuoksuksi.

Atlantin kuningatar on tosielämän aineksista kudottu, otteessaan tiukasti pitävä, kansainvälisen tason trilleri. Samalla kun lukija pidättää hengitystään kirjan käänteissä, hän tulee käsittäneeksi, miten ilmastoa lämmittävät tekijät liittyvät toisiinsa. Teos on toisaalta myös Jules Vernen jalanjäljissä kirjoitettu utopiaromaani, joka visioi parempaa tulevaisuutta ihmiskunnalle ja tuo osana tarinan juonta esiin suuren joukon unohdettuja, tai hyvin vähälle huomiolle jääneitä ilmastonmuutoksen torjuntakeinoja.

Atlantin kuningatar on itsenäinen jatko-osa Tammen julkaisemille Lauri Nurmi -trillereille Litium 6, Jumalan pikkusormi ja Haudattu uhka.

Keskustelua: Risto Isomäki :: viestejä 4 kpl
Odotusarvio kirjalle

Kirjan ennakkotilaus
Kampanja: 30 päivää maksutta - BookBeat, Nexstory & Storytel

Julkaisu: lokakuu 1, 2021
Kustantaja: Into
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: kotimainen
Odotusarvolla: 8.00/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: huhtikuu 04, 2021

Lauri Nurmi -sarja -kirjasarja

Litium 6 (Lauri Nurmi -sarja #1)6.66
Jumalan pikkusormi (Lauri Nurmi -sarja #2)6.62
Haudattu uhka (Lauri Nurmi -sarja #3)4.00
Atlantin kuningatar (Lauri Nurmi -sarja #4)8.00