Puhdas valhe

@ Juha-Pekka Koskinen
Puhdas valhe - Juha-Pekka Koskinen 8.44   25

Kansi: Peppi-Lotta Alanen. Sidottu.

Hyvät ystävykset Linda, Ben, Amanda ja Joni asuvat Marsissa, eikä heillä ole kokemusta elämästä muualla. He ovat kyllä kuulleet Maa-planeetasta, mutta uskoneet heille syötetyn käsityksen, että Maa on asumaton ja elinkelvoton. He muistavat ajat, jolloin myrskyisinä päivinä heidän kotikaupunkinsa Kadiksen ylle piti nostaa suojakupu. Sellainen ei ole ollut vuosiin tarpeen, sillä Marsin myrskyt ovat laantuneet ilmakehän parantamistoimien takia.

Kaupungin alla risteilee ikivanhojen tunneleiden verkosto, ja sieltä huhutaan löytyvän asutusta. Mystisen Birgamerin oppien mukaan vanhoissa taruissa mainittu Eeden on sijainnut Marsin alla. Samoissa Veldanin taruissa esiintyy väittämä, jonka mukaan ihmiskunta on saanut alkunsa ”Marsperän” huokoisissa onkaloissa.

Vähitellen väite Maan asumiskelvottomuudesta paljastuu ystävyksille valheelliseksi propagandaksi. Tämän seurauksena ryhmä Marsissa asuvia totuuden etsijiä alkaa valmistella lähtöä Maahan.

Puhdas valhe on Juha-Pekka Koskisen (s.1968) nuortenkirjatrilogian ensimmäinen, itsenäisen tarinakokonaisuuden muodostava osa.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 27, 2023 (Aviador)
Tietoja muokattu huhtikuu 22, 2023
Muita teoksia kirjailijalta Juha-Pekka Koskinen
Benjamin Hawk ja Morganin aarre (Benjamin Hawk #8) 8.12   17
Benjamin Hawk ja paholaisen kirstu (Benjamin Hawk #7) 8.12   17
Benjamin Hawk ja kirottu kultaraha (Benjamin Hawk #6) 7.00   1
Haukansilmä 7.00   1
Hukkuva maa 6.00   1
Benjamin Hawk ja kultainen sapeli (Benjamin Hawk #5) 7.00   1
Benjamin Hawk ja timanttitasangon arvoitus (Benjamin Hawk #4) 8.00   1