Kakspuusaari

@ Iikka Hackman
Kakspuusaari - Iikka Hackman 8.12   16

Kannen suunnittelija: Martti Ruokonen. Sidottu, kansipaperi.

Sukupolvien yli kurottava romaani luonnosta ja meistä, jotka siihen kuulumme.

Tämä on rakkaustarina. Tämä on kertomus siitä, kun ihminen katoaa.

Aikakaudessa, johon emme aivan vielä ole ehtineet, vanha nainen saaressa yrittää piilottaa poikaa miehiltä, joiden mielestä tämä kaltaisineen ei kuulu tänne. Nainen on oppinut katsomaan maailmaa kiväärintähtäimen läpi.

Vuosikymmeniä aikaisemmin, ajassa joka muistuttaa omaamme, tapaamme Henrikin, joka rakastaa elokuvia ja romaaneita ja joka rakentaa elämäänsä kuin käsikirjoitusta. Eräänä päivänä työpaikallaan, minuuttia yli kahdeksan, hän sulkee tietokoneensa, ottaa tavaransa ja lähtee kohti ovea. Minne olet menossa, kollega kysyy. Pois.

Mutta ennen kuin Henrik katoaa, hän tapaa Tuulin. Tuuli on Henrikiä nuorempi, nainen joka elää somessa ja kahviloissa, nainen joka pyytää Henrikiä listaamaan viisi asiaa jotka tekevät tämän onnelliseksi. Tuuli on lumoava ja pirskahteleva ja välitön, kaikkea mitä Henrik ei ole. He ovat onnellisia, kunnes eivät enää ole.

Ja sitten Henrik päättää kadota. Mutta siitä kaikki vasta alkaa.

Iikka Hackmanin toinen romaani on kunnianhimoinen romaani nykymaailmasta ja siitä maailmasta, joka on vasta tulossa. Se on kertomus ihmisten suhteesta luontoon ja toisiinsa; se on runollinen tarina, joka ravisuttaa meitä arvostamaan asioita joita meillä on, niin kauan kuin meillä vielä niitä on.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 22, 2023 (WSOY)
Tietoja muokattu elokuu 30, 2023