Etsi kirjaa, löydä luettavaa
14.03.2015
Jussi
DynNylkylle: Banksin kirjat ovat samaten järkäleitäKaikki Banksin Kulttuuri-romaanit eivät ole erityisen pitkiä. Esimerkiksi Pelaaja ja Tähystä tuulenpuolta ovat suomennoksina alle 400-sivuisia.
DynSitten oma etsintäni:Olen lukenut Canavanilta vain yhden novellin, ja Gabaldonilta en mitään, joten ehdotukseni eivät ehkä ole kovin hyviä. Mutta mietin, että Daniel Abrahamin The Long Price Quartet, jota esimerkiksi George R.R. Martin on ylistänyt, voisi sopia. Minuun sarja teki todella suuren vaikutuksen. Tarinan kaksi tärkeintä henkilöä ovat molemmat kyllä miehiä, eikä romantiikka ole isossa roolissa. Taikuuden merkitys korostuu viimeisissä kirjoissa. Jotkut ovat vielä syyttäneet A Shadow in Summeria tylsäksi. Sarja on nykyään saatavina kahtena yhteisniteenä pokkareina, ja e-kirjatkin löytyvät.
Luin yli kymmenen vuotta sitten J.V. (Julie) Jonesin The Barbed Coilin, ja pidin siitä paljon. Kirja kuuluu siihen tyylilajiin, jossa päähenkilö siirtyy meidän maailmastamme fantasiamaailmaan. The Barbed Coilin keskushahmo on nainen, ja tarina veti hyvin ensimmäisiltä sivuilta lähtien. Muistan tykänneeni niin henkilönkuvauksesta kuin taikuuden kuvaamisesta. TBC on yksittäinen teos - ei osa sarjaa. Pokkarilaitos ja sähkökirja ovat molemmat tarjolla.
[quote="Dyn" post=29980]Nylkylle: Banksin kirjat ovat samaten järkäleitä[/quote]

Kaikki Banksin [i]Kulttuuri[/i]-romaanit eivät ole erityisen pitkiä. Esimerkiksi [i]Pelaaja[/i] ja [i]Tähystä tuulenpuolta[/i] ovat suomennoksina alle 400-sivuisia.

[quote="Dyn" post=29980]Sitten oma etsintäni:[/quote]

Olen lukenut Canavanilta vain yhden novellin, ja Gabaldonilta en mitään, joten ehdotukseni eivät ehkä ole kovin hyviä. Mutta mietin, että Daniel Abrahamin [i][url=http://www.risingshadow.net/library/series/18-the-long-price-quartet]The Long Price Quartet[/url][/i], jota esimerkiksi George R.R. Martin on ylistänyt, voisi sopia. Minuun sarja teki todella suuren vaikutuksen. Tarinan kaksi tärkeintä henkilöä ovat molemmat kyllä miehiä, eikä romantiikka ole isossa roolissa. Taikuuden merkitys korostuu viimeisissä kirjoissa. Jotkut ovat vielä syyttäneet [i]A Shadow in Summeria[/i] tylsäksi. Sarja on nykyään saatavina kahtena yhteisniteenä pokkareina, ja e-kirjatkin löytyvät.

Luin yli kymmenen vuotta sitten J.V. (Julie) Jonesin [i][url=http://www.risingshadow.net/library/book/351-the-barbed-coil]The Barbed Coilin[/url][/i], ja pidin siitä paljon. Kirja kuuluu siihen tyylilajiin, jossa päähenkilö siirtyy meidän maailmastamme fantasiamaailmaan. The Barbed Coilin keskushahmo on nainen, ja tarina veti hyvin ensimmäisiltä sivuilta lähtien. Muistan tykänneeni niin henkilönkuvauksesta kuin taikuuden kuvaamisesta. TBC on yksittäinen teos - ei osa sarjaa. Pokkarilaitos ja sähkökirja ovat molemmat tarjolla.
28.04.2015
Ansa
Kipeästi tarvitsisin vinkkejä: kaipaisin jotain vuoden 2000 jälkeen ja tähän päivään saakka julkaistua kotimaista kirjallisuutta, mielellään kauhua tai fantasiaa, scifikin käy. Mielellään yksi ja joku sellainen, jonka saan nopeasti paikallisesta kirjastosta käsiini. Pitäisi kirjoittaa arvostelu koulun blogiin, ja aika pian. En vain keksi, mitä lukisin. :s
//: Ei hätää. Löysin jo, mistä arvostelun teen. Voitte kuitenkin ehdotella muita kivoja kirjoja luettavaksi, jos vaikka saisin jotain muutakin luettua nyt ja varsinkin kesän aikana. :3

14.05.2015
Nylkky
En virallisesti etsi luettavaa vaan utelisin mielipidettä. Ajan Pyörä on siirtynyt koko ajan joten mietin olisiko jokin perusfantasia sitä ennen sopivaa.

14.05.2015
Rinja
NylkkyMitä mieltä olette Dragonlance sarjasta? Olen lukenut vain Raistlinin kronikat ja itse tykkäsin. Mutta nettiä vähän lukiessani monien mielestä sarja huononee vähitellen. Eli kannattaako tämä sarja lukea?Dragonlance ei mielestäni ole oikeastaan sarja, vaan useammasta sarjasta ja muutamista yksittäisistä kirjoista koostuva kokonaisuus, jonka osia yhdistää lähinnä samaan maailmaan sijoittuminen ja osin samojen hahmojen käsittely. Siitä voi minun mielestäni ns. napsia parhaat päältä ja jättää aika huoletta lukematta huonompia arvosanoja saaneet. Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin yhdessä kirjoittamat kirjat ovat Dragonlancen ydintä, ja suosittelen ainakin niitä vanhimpia: Kronikoita, Legendoja, Uutta sukupolvea ja mahdollisesti Sielujen sotaa, jotka muodostavat aika hyvän jatkumon, tässä järjestyksessä. Jos näistä haluaa vielä jatkaa, niin ainakin Kangin rykmentistä muistan tykänneeni.
(Tosin Legendat sijoittuvat ennen Kronikoita kyllä oikeastaan kronologisesti, vaikka Kronikat onkin kirjoitettu ensin. Jos kerran olet lukenut molemmat Raistlinin kronikat, voit myös hypätä Legendoihin - jotka keskittyvät Raistliniin ja Caramoniin - ja ottaa Kronikat vasta sitten käsittelyyn.)
[quote="Nylkky" post=32475]Mitä mieltä olette Dragonlance sarjasta? Olen lukenut vain Raistlinin kronikat ja itse tykkäsin. Mutta nettiä vähän lukiessani monien mielestä sarja huononee vähitellen. Eli kannattaako tämä sarja lukea?[/quote]

Dragonlance ei mielestäni ole oikeastaan sarja, vaan useammasta sarjasta ja muutamista yksittäisistä kirjoista koostuva kokonaisuus, jonka osia yhdistää lähinnä samaan maailmaan sijoittuminen ja osin samojen hahmojen käsittely. Siitä voi minun mielestäni ns. napsia parhaat päältä ja jättää aika huoletta lukematta huonompia arvosanoja saaneet. Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin yhdessä kirjoittamat kirjat ovat Dragonlancen ydintä, ja suosittelen ainakin niitä vanhimpia: [url=http://www.risingshadow.fi/library/series/5-dragonlance-kronikat]Kronikoita[/url], [url=http://www.risingshadow.fi/library/series/6-dragonlance-legendat]Legendoja[/url], [url=http://www.risingshadow.fi/library/series/338-dragonlance-uusi-sukupolvi]Uutta sukupolvea[/url] ja mahdollisesti [url=http://www.risingshadow.fi/library/series/9-dragonlance-sielujen-sota]Sielujen sotaa[/url], jotka muodostavat aika hyvän jatkumon, tässä järjestyksessä. Jos näistä haluaa vielä jatkaa, niin ainakin [url=http://www.risingshadow.fi/library/series/104-dragonlance-kangin-rykmentti]Kangin rykmentistä[/url] muistan tykänneeni.

TheHouseIBuilt1
Hei, olisiko Faunoidit/Ready Player One kirjojen fanille mitään uutta luettavaa? Sci-fin/romanssin puolelta, fantasiaakin jos on jotain hyvää. Suomenkielistä haetaan.
Moonlord
1277 kirjaa, 2038 viestiä
Aika vaikean laitoit. Faunoideista en tiedä juuri mitään ja Ready Player Onen kaltaista ei tule kirjana mieleen. Sille on kaiketi jatko-osa tulossa joskus sentään.
Voisit kokeilla vaikkapa katsoa Faunoideista tykänneiden lukijoiden muita suosikkikirjoja... Joko kirjan sivulla olevia muita suosituksia tai sitten muiden kirjahyllyistä.

Wicked-Willie
[quote="Nylkky" post=32475]

23.06.2015
TheHouseIBuilt1: Mulle tuli lähinnä mieleen Metro-sarja, josta käsittääkseni on kolmaskin osa tulossa ja/tai jo ilmestynyt alkuperäiskielellään venäjäksi.
TheHouseIBuilt1: Mulle tuli lähinnä mieleen [url=http://www.risingshadow.fi/library/series/991-metro]Metro-sarja[/url], josta käsittääkseni on kolmaskin osa tulossa ja/tai jo ilmestynyt alkuperäiskielellään venäjäksi.
Xerion
WickedWillieOlen lukenut Kronikat ja Raistlinin kronikat. Kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla. Johtuen mm. kirjailijasta jotkut kirjat on huonompia ja jotkut parempia. Suosittelen wikipedian lukemisjärjestystä, koska tapahtumat kulkevat silloin sujuvimmin ja tiedät paremmin mistä puhutaan. Esim. Kronikoissa on lukuisia viittauksia korkeimman taikuuden tornin tapahtumiin.NylkkyDragonlancen Kronikat oli ensimmäinen fantasiasarja jonka luin, ja sen jälkeen olen nuo lukenut jokusia kertoja uudelleen. Suosittelen ilman muuta ainakin kokeilemaan Dragonlancea!
[quote="WickedWillie" post=34420][quote="Nylkky" post=32475]

Dragonlancen Kronikat oli ensimmäinen fantasiasarja jonka luin, ja sen jälkeen olen nuo lukenut jokusia kertoja uudelleen. Suosittelen ilman muuta ainakin kokeilemaan Dragonlancea![/quote]

30.06.2015
Wind
Kokeile vaikka Arturo Perez-Reverten kirjaa Yhdeksäs portti. Siinäkin on vanha harvinainen kirja, jännitystä ja ripaus mystiikkaa. Molemmat kirjailijat ovat espanjalaisia (tai ainakin espanjankielisiä). Yhdeksännestä portista on tehty myös elokuva, pääosassa Johnny Depp. Oli minusta ainakin melko saman henkinen kuin Zafonin kirjat. Pidin itse molemmista.
Kuurankukka
Tiedättekö mitään hyvää postapokalyptistä ihmissuhdedraamaa?
Tiedättekö mitään hyvää postapokalyptistä ihmissuhdedraamaa?
Moonlord
1277 kirjaa, 2038 viestiä
John Christopher: Nälkäkuolema. Kirjasta en juuri mitään muista mutta elokuvassa oli kuvattu ihmisten käyttäytyminen mielenkiintoisesti.
Cormac McCarthy: Tie. Tätä en ole vielä lukenut mutta luulisin että sopii hakemaasi.
[url=http://www.risingshadow.fi/library/book/496-nalkakuolema]John Christopher: Nälkäkuolema[/url]. Kirjasta en juuri mitään muista mutta elokuvassa oli kuvattu ihmisten käyttäytyminen mielenkiintoisesti.

[url=http://www.risingshadow.fi/library/book/5424-tie]Cormac McCarthy: Tie[/url]. Tätä en ole vielä lukenut mutta luulisin että sopii hakemaasi.
01.07.2015
KuurankukkaTiedättekö mitään hyvää postapokalyptistä ihmissuhdedraamaa?Atwoodin Oryx ja Crake (ja sen jatko-osat) voisi sopia, on myös ihan laadukas kirja kaiken lisäksi.
[quote="Kuurankukka" post=34812]Tiedättekö mitään hyvää postapokalyptistä ihmissuhdedraamaa?[/quote]

04.07.2015
Nylkky
En varsinaisesti etsi luettavaa mutta kyselisin asiaa.
Hesari kirjoitti että Harry Potterit tulevat kuvitettuna versiona tämän vuoden puolella. Onko kellään tietoa, koska ja mistä voisi löytää ilmestymisen jälkeen
Itse selailin tammen juttuja ja siellä oli mahdollisuus että tästä tehdään vain helsingi kirjamessuilta ostettava painos.
Itse en ole sarjan fani mutta tyttöystävä on ja haluaa että lukisin sarjan läpi. Tuo voisi onnistua ja saisin likan iloseks ostamalla hönelle.
Auttakaa nimimerkillä syntymäpäivä lahjan unohtanut :'(

Auttakaa nimimerkillä syntymäpäivä lahjan unohtanut :'(
En varsinaisesti etsi luettavaa mutta kyselisin asiaa.

Auttakaa nimimerkillä syntymäpäivä lahjan unohtanut :'( :blush: :sad:
Viisasten kiven kuvitettu laitos näyttää ilmestyvän suomeksi 6. lokakuuta:
Luulisi, että teos tulee silloin yleisesti saataville. Kirjamessumyynnistä en valitettavasti tiedä mitään.
[i]Viisasten kiven[/i] kuvitettu laitos näyttää ilmestyvän suomeksi 6. lokakuuta:

Mirelle
Jussi
Michael Swanwickin Rautalohikäärmeen tytär?
Michael Swanwickin [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/761-rautalohikaarmeen-tytar]Rautalohikäärmeen tytär[/url]?
Peuranpuolikas
MirelleOlisi mahtavaa löytää kirja, joka olisi erilainen. Erilaisella tarkoitan kirjaa joka shokeeraa. Kirjailija saisi ylittää kaikki rajat, millä tahansa tavalla (esim. uudella käsityksellä fantasiasta, raakuudellaan, omituisuudellaan). Kaipaisin jotain pohdittavaa. Ehdotuksia? (Jos tuosta nyt mitään selkoa sai) Kirjan juoni nyt saa olla mikä tahansa.En tiedä onko niin kovin erilainen, mutta Ray Bradburyn Farenheit 451 provosoi, pistää aivan varmasti ajattelemaan - kuten parhaat dystopiateokset tekevät. Kun ottaa huomioon, että teos on kirjoitettu 1950, täytyy ihmetellä minkälaisella aikakoneella Bradbury on matkustanut tutkimaan nyky-yhteiskuntaa. Lisäksi se on todella lyhyt, joten sen ahmaisee helposti viikonloppuun.
[quote="Mirelle" post=34995]Olisi mahtavaa löytää kirja, joka olisi erilainen. Erilaisella tarkoitan kirjaa joka shokeeraa. Kirjailija saisi ylittää kaikki rajat, millä tahansa tavalla (esim. uudella käsityksellä fantasiasta, raakuudellaan, omituisuudellaan). Kaipaisin jotain pohdittavaa. Ehdotuksia? (Jos tuosta nyt mitään selkoa sai) Kirjan juoni nyt saa olla mikä tahansa.[/quote]

Mirelle:
Stephan Chapmanin Troikka. Surrealistinen romaani, joka ammentaa vähän kaikista tyylisuunnista. Jopa alleviivaavan outo, mutta samalla erittäin kiehtova.
Hal Duncanin Vellum. Tämäkin on kiehtova ja outo kirja, jossa pelataan paljon todellisuudella ja olemassaololla. Syventyminen vei aikaa, sillä tämä on kaikkea muuta kuin kevyt kirja, joten en jaksanut jatkaa enää toiseen aikaan.
Margaret Atwoodin Orjattaresi. Yhteiskunnallinen ja dystopiahenkinen tarina, jossa juoni aukeaa pikkuhiljaa yhä shokeeraavammaksi. Plussana käsittelee hyvin naiseutta ja naisen asemaa yhteiskunnassa.
Jeff VanderMeerin Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki. Novellikokoelma, mutta novellit liittyvät kyllä kaikki toisiinsa. Outo ja erilainen fantasiamaailma, jossa on paljon nyrjähtäneitä ja valtavirrasta poikkeavia piirteitä.
Sally Greenin Puoliksi paha -sarja. Ainakin ensimmäinen osa on huomattavan väkivaltainen ja alleviivaavan erilainen verrattuna muuhun nuorten fantasian nimikkeisiin. Käsittelee pahuutta genreensä nähden omaleimaisesti ja kiinnostavan erilaisella otteella.
Mirelle:

Stephan Chapmanin [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/4376-troikka]Troikka[/url]. Surrealistinen romaani, joka ammentaa vähän kaikista tyylisuunnista. Jopa alleviivaavan outo, mutta samalla erittäin kiehtova.

Hal Duncanin [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/5542-vellum]Vellum[/url]. Tämäkin on kiehtova ja outo kirja, jossa pelataan paljon todellisuudella ja olemassaololla. Syventyminen vei aikaa, sillä tämä on kaikkea muuta kuin kevyt kirja, joten en jaksanut jatkaa enää toiseen aikaan.

Margaret Atwoodin [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/338-orjattaresi]Orjattaresi[/url]. Yhteiskunnallinen ja dystopiahenkinen tarina, jossa juoni aukeaa pikkuhiljaa yhä shokeeraavammaksi. Plussana käsittelee hyvin naiseutta ja naisen asemaa yhteiskunnassa.

Jeff VanderMeerin [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/4511-pyhimysten-ja-mielipuolten-kaupunki]Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki[/url]. Novellikokoelma, mutta novellit liittyvät kyllä kaikki toisiinsa. Outo ja erilainen fantasiamaailma, jossa on paljon nyrjähtäneitä ja valtavirrasta poikkeavia piirteitä.

Sally Greenin [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7133-puoliksi-paha]Puoliksi paha[/url] -sarja. Ainakin ensimmäinen osa on huomattavan väkivaltainen ja alleviivaavan erilainen verrattuna muuhun nuorten fantasian nimikkeisiin. Käsittelee pahuutta genreensä nähden omaleimaisesti ja kiinnostavan erilaisella otteella.
sinidean
Eli kaipailisin suosituksianne hyvistä fantasia- ja scifiteoksista, joissa olisi lisäksi huumoria. Saa olla myös mustaa huumoria ja se olisi jopa plussaa. :)
Esim. Terry Pratchettit on jo tuttuja, mutta mitäs muita?
[size=2](Haulla ei löytynyt vielä tällaista ketjua, pahoittelut jos sellainen kuitenkin täällä jo on. Modet korjatkoon tarvittaessa.)[/size]

Ansa
Eiköhän Etsi kirjaa, löydä luettavaa-ketju aja saman asian. :)
Eiköhän [url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukusali/872-etsi-kirjaa-loyda-luettavaa]Etsi kirjaa, löydä luettavaa[/url]-ketju aja saman asian. :)
punnort
Linnunradan käsikirjan tietänetkin.
Stanislaw Lemiltä löytyy humoristinen scifiteos Kyberias, jossa revitään huumoria filosofisista teemoista. Samalta tekijältä löytyy myös humoristinen scifiteos Tähtipäiväkirjat.
Paranoia-roolipeli sijoittuu dystopiseen tulevaisuuteen, ja siinä on mustaa huumoria. Suosittelen sen ohjekirjaa luettavaksi, vaikka ei aikoisi peliä pelatakaan.
Linnunradan käsikirjan tietänetkin.

The Big Bad Wolf
Mirelle: Janne Teller - Yhtään. Ei fantasiaa, mutta ravistelee ja pysäyttää.
sinidean: Rick Riordanin kirjat, eteenkin Percy Jacksonit. Eoin Colferilla on myös erittäin hyvä huumorintaju, suosittelen varsinkin Artemis Fowleja ja Siipimiestä.
Mirelle: Janne Teller - Yhtään. Ei fantasiaa, mutta ravistelee ja pysäyttää.

punnort
MirelleOlisi mahtavaa löytää kirja, joka olisi erilainen. Erilaisella tarkoitan kirjaa joka shokeeraa. Kirjailija saisi ylittää kaikki rajat, millä tahansa tavalla (esim. uudella käsityksellä fantasiasta, raakuudellaan, omituisuudellaan). Kaipaisin jotain pohdittavaa. Ehdotuksia? (Jos tuosta nyt mitään selkoa sai) Kirjan juoni nyt saa olla mikä tahansa.Suosittelen Stewart Homen romaaneja Uhoan voimaa, Pelko ja viha sekä Oppi tulee idästä. Kirjat tosiaan shokeeraavat: Ne sisältävät paljon seksiä, väkivaltaa ja ääriainesten (anarkistien, uusnatsien) politiikkaa.