Risingshadow

Lohikäärmeellä ratsastaja

Lohikäärmeellä ratsastaja - Cornelia Funke
★ 7.16 / 78
12374352265728859810

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Tiina Hakala. Mustavalkoinen piirroskuvitus: Cornelia Funke. Sidottu.

Ikiaikaista sadun taikaa ja viisautta, modernin toimintaseikkailun vauhtia

Kaukana Himalajan vuoristossa on tarujen mukaan Taivaan­ Reuna, lohikäärmeiden viimeinen turvapaikka. Sitä lähtee etsimään nuori hopeinen lohikäärme kump­paneinaan peikkotyttö Sorrel ja ihmispoika Ben. Matka on pitkä, vaikea ja vaarallinen. Ihmisten lisäksi matkalaisia vainoaa erakkona vuorilla elävä kultainen hirviö­lohikäärme.

Yksi raivokasta petoa palveleva korppi päätyy matkalaisten vakoojaksi, ja niin alkaa hurja takaa-ajo. Myös hirviö­lohikäärme haluaa löytää Taivaan Reunan ja tuhota siellä tarun mukaan elävät hopealohikäärmeet.

Saksalainen Cornelia Funke on luonut taas kerran lumoa­van satumaailman. Kirjailijan tähti on hurjassa nousussa: kahdesta romaanista, Mustesydämestä ja Rosvoruhtinaasta, tehdään elokuvaa, ja Lohikäärmeellä ratsastaja on ollut New York Timesin bestseller-listalla jo yli puoli vuotta.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusSeikkailuLohikäärmeet
Julkaistu: lokakuu 14, 2005 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Drachenreiter
Englanniksi: Dragon Rider
Kirja-arviot ja kommentit (3)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
★ 9.22 / 23
Merten gorilla (Sally Jones #1)
★ 8.62 / 13
Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit #1)
★ 8.62 / 312
Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin #1)
★ 8.58 / 14
Salamavaras (Percy Jackson #1)
★ 8.40 / 545
Kesän miekka (Magnus Chase #1)
★ 8.30 / 90
Myrrys
★ 8.22 / 22

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Cornelia Funke

Cornelia Funke (s. 1958) on Saksan kansainvälisesti tunnetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita.

Funke syntyi Dorstenissa. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän muutti Hampuriin ja opiskeli kasvatustiedettä Hampurin yliopistossa. Hän työskenteli muutamia vuosia lastenohjaajana, mutta opiskeli samalla kirjankuvitusta. Valmistuttuaan kuvittajaksi Cornelia Funke kuvitti jonkin verran lastenkirjallisuutta. Pian Funke päätti ryhtyä itse kirjoittamaan tarinoita, joissa lasten arkielämä ja fantasia yhdistyvät, ja joiden kuvittamisesta hän voisi itsekin nauttia.

Vuonna 1988 ilmestyneen esikoisteoksen jälkeen on Funken lasten- ja nuortenkirjoja on julkaistu kymmenittäin. Kansainvälisen läpimurtonsa Funke teki 2000-luvun alussa. Rosvoruhtinaan (2000) englanninkielinen käännös vuodelta 2002 pääsi Yhdysvaltain kirjamyyntilistojen kärkipäähän.

Funken kirjoja on käännetty yli 20 kielelle ja niitä on painettu yli 20 miljoonaa kappaletta. Hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja ja monien kirjojen pohjalta on tehty elokuvia. Erityisesti lukijoiden suosiossa on ollut Mustesydän-trilogia (2003–2007).

Nykyään Cornelia Funke asuu Los Angelesissa. Hänellä on kaksi lasta.

Kuva: Otava

Muita teoksia kirjailijalta Cornelia Funke

Reckless: Veljeni peloton (Reckless #2)
★ 7.90 / 28
Reckless: Kiveen kadonnut (Reckless #1)
★ 7.08 / 80

Niksu avatar
Niksu
Kirjoja 27, Arviot 13, Viestit 538
★★★★★★★★★★ 10 / 10

En voi sanoin kuvata, kuinka tätä kirjaa lapsena rakastin. Luin sen useasti. En ole tarttunut siihen sittemmin ja ehkä hyvä niin - joidenkin lapsuuden lukukokemuksien haluaa pysyä tahrattomina. Ehkäpä luen sen joskus lapsenlapsilleni. Ehdottomasti paras kaikista Funken teoksista.

15.11.2013
Dragonil avatar
Dragonil
Kirjoja 154, Arviot 7, Viestit 112
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Ihan perus - näin sen voi kai lyhyesti ja ytimekkäästi sanoa. Ei mikään mestariteos, mutta ei nyt huonokaan. Maailma on mielenkiintoinen ja uniikki, se antaa kivasti plussaa. Henkilöhahmot häiritsivät ainakin minua alussa, koska puhuvat rotat, kissapeikot, keijut ja kääpiöt toivat niin voimakkaasti mieleeni lasten sadut. Myös heidän persoonallisuutensa olivat hieman ärsyttäviä, niin naiiveja että...! Ainostaan Tahmatassu oli poikkeus. Kirja on ihan nautittavaa lukemista, mutta mielestäni huipulle siitä ei ole.

05.07.2014
Mai00 avatar
Mai00
Kirjoja 141, Arviot 61, Viestit 5
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Odotukseni olivat aika korkealla, sillä kuuleman perusteella todella hyvä kirja. En pettynyt, vaikka erilainen tämä oli kuin kuvitelmissani. Hyvällä tavalla erilainen! Pidin kirjassa erityisesti henkilöistä. Kaikki hahmot olivat omalla tavallaan kivoja ja mielenkiintoisia, mutta eniten pidin `kaksinaamaisesta´ Kärpäsenkoivesta. Se oli eniten mielenkiintoa herättävä, vaikka kaikki muut tietysti myös. Olisin mielelläni lukenut enemmän kuvailua Taivaan Reunasta. Olihan siellä suuren suuri järvi, mielettömästi kukkia ja kallionkielekkeitä. Mutta jotenkin ajatus ja kokoaikainen puheenaihe Tarunhohtoisesta lohikäärmeiden laaksosta oli niin upea, että kun sinne lopulta päästiin, ei se oikein täyttänyt odotuksiani. Onneksi lopussa taistelu Kultatakkia vastaan oli odotusten mukainen. Vaikka Kultatakin sulamistakin olisi voitu kuvailla paremmin. Lisäksi olisin mieluusti kuullut enemmän kivettyneistä lohikäärmeistä niiden herättyä. Suosittelen ehdottomasti kaikille!

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja