Elämänpuu
Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Pirjo Thorel. Kannen suunnittelu Jani Blommendahl. Sidottu, kansipaperi.
Akasiapuu tekee kuolemaa Abydoksen temppelissä. Papit ymmärtävät nopeasti kituvan puun viestin: Egyptiä uhkaa suuri vaara. Abydoksen akasia on elämänpuu, joka on kasvanut Osiriksen haudalle merkkinä siitä, että Osiris on noussut kuolleista.
Faarao Sesostris III lähtee heti taisteluun tuntematonta vihollista vastaan. Mutta Sesostris ei tiedä, että hänen lähipiirissään lymyilee petturi, mies joka on myynyt itsensä paholaiselle.
Nuori kirjurioppilas Iker pelastuu myrskyn kourista ihmeelliselle saarelle. Nuorukainen tuntee olevansa suurempien voimien pelinappula, mutta lähtee pelotta kohti kohtalon hänelle osoittamia koitoksia. Yhdessä voimallinen faarao ja viaton kirjuri kohtaavat vihollisen, jonka käsissä on koko Egyptin tulevaisuus ja Osiriksen elämä.
Elämän puu aloittaa Jumalten tarun, joka on Christian Jacqin uusi neliosainen romaanisarja, hänen tulkintansa Osiriksen mysteereistä ja ikuisen elämän salaisuudesta.
JUMALTEN TARU -sarjan osat:
Elämän puu (syksy 2004)
Pahan voima (kevät 2005)
Tulen tie (syksy 2005)
Suuri salaisuus (kevät 2006)
Christian Jacq
Christian Jacq syntyi Pariisissa 1947, vieraili Egyptissä ensimmäisen kerran 17-vuotiaana, opiskeli egyptologiaa ja arkeologiaa Sorbonnen yliopistossa, asuu nykyisin Sveitsissä. Jacq on menestyneimpiä ranskalaisia kirjailijoita. Hänen Ramses-sarjansa on julkaistu 30 maassa. Suomessa Jacq vieraili vaimonsa kanssa vuonna 2000.
Kirja-arvioita
Tätä kirjaa voin suositella lukijalle, joka pitää nopeasta juonenkehittelystä ilman turhaa kuvausta - niin, itse asiassa ilman juuri minkäänlaista kuvausta. Parasta antia kirjassa olivat kaiketi tiedot muinaisen Egyptin arkielämästä ja tavoista, mutta minimalistinen kuvaus sekä töksähtelevä ja kuiva dialogi veivät kokonaisuuden pahasti miinukselle. Voisi sanoa, ettei kirjan idea sinänsä ollut hassumpi. Kirja oli vain melko huonosti kirjoitettu. Toisaalta, johonkuhun tällainen tyyli voi vedota - itseäni ei vain oikein sytyttänyt. Voin suositella kokeilemaan, mikäli muinainen Egypti kiinnostaa.