Kauhugeeni
Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu.
Kolmiosainen sarja Amy Candlerin jännittävimmistä seikkailuista.
Vaarallinen perimä -kirjassa alkanut kohtalokas tautiepidemia riehuu yhä maapallolla. Nyt sen kouriin on joutunut Amyn paras ystävä Tasha. Amyn on siis jälleen lähdettävä hurjalle matkalle löytääkseen parannuskeinon sairauteen. Tällä kerralla hän ei kuitenkaan palaa dinosaurusten pariin, vaan hänet kutistetaan mikroskooppisen pieneksi ja ruiskutetaan ihmiskehon sisälle etsimään taudin aiheuttavaa geenimutaatiota.
Miten Amy selviytyy solujen ja kromosomien sokkeloisessa maailmassa? Pystyykö hän auttamaan Tashaa vai joutuuko hän itse aktivoituneen tappajageenin uhriksi?
Marilyn Kaye
Marilyn Kaye on syntynyt Connecticutissa Yhdysvalloissa 1949. Nykyään hän asuu osan vuotta New Yorkissa ja osan Pariisissa. Kirjailijalla ei ole omia lapsia. ”Elämässäni on kuitenkin paljon lapsia – kummilapsia ja sisarusten lapsia.” Kaye työskentelee St. Johnin yliopistossa informatiikan apulaisprofessorina. Aikaisemmin hän on hoitanut koulukirjastoa, arvostellut lasten ja nuorten kirjoja eri lehtiin ja opettanut yliopistossa. Harrastuksikseen hän kertoo lukemisen, taidenäyttelyt, matkustelun, ranskan kielen, elokuvat sekä ”ystävien hankkimisen ja säilyttämisen”.
Ensimmäisen nuortenromaaninsa kirjoittamisen Kaye aloitti vuonna 1980. Suomessa Marilyn Kaye tunnetaan Replica-sarjastaan.
Tämä oli jo hauska kirja. Vaikka idea sinänsä ei ollut mikään omalaatuinen, kirjaa oli mukava lukea. Kevyttä luettavaa, mutta hyvää sellaista. Kaikkien reaktiot Tashan sairastumiseen olivat mielenkiintoisia, ja osa liikutti minuakin. Huvittava kirja, geenit olivat mahtavia ihmismäisine piirteineen.