Risingshadow

Maan, veden ja tulen väki #2 / 4 ✓
Veden vanki (Maan, veden ja tulen väki #2) - Reeta Aarnio
  ★ 7.38 / 36
1★2★3★4★15★106★87★128★19★410★

Kannen kuva ja lukujen alkuvinjetit Jussi Kaakinen. Sidottu.

Veden pauloista ei kukaan voi vapautua yksin. Itsenäistä jatkoa kiitetylle lastenfantasiaromaanille Maan kätkemät

Viidesluokkalainen Liina tutustuu taikatunneilla ystäviensä Eetun ja Sirin kanssa taikojen ja loitsujen salaiseen maailmaan.

Uusia taitoja tarvitaan pikaisesti, sillä pikkukaupunkiin ilmestynyt näkki saa houkuteltua erään henkilön veden varaan. Kuka on näkin uhri ja onnistuuko neuvokas kolmikko auttamaan vangiksi joutunutta?

Liina aloittaa äitinsä kannustamana myös pianotunnit ja saa uuden ystävän, Violan. Violan viulunsoittotaidot osoittautuvat enemmän kuin tarpeellisiksi seikkailussa veden väen parissa.

Reeta Aarnion (s. 1971) esikoisteos Maan kätkemät sai runsaasti kiitosta. ”Vetävästi kirjoitettu fantasiaseikkailu yhdistää kansanperinteen ja nykyarjen uskottavasti.” – Ilkka

Adlibris: tarkista saatavuus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Ei rekisteröitymistä - Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!
Muokannut 25.03.2025
Luokitus: Fantasia, Lastenkirjallisuus, Kotimainen, Suomalainen kansanperinne
Julkaistu: heinäkuu 15, 2009 (Otava)

Reeta Aarnio

Reeta Aarnio (s. 1971 Helsingissä) on opiskellut Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta, suomen kieltä, kasvatustiedettä ja folkloristiikkaa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi vuonna 1999. Aarnio asuu Helsingissä ja hänellä on kolme tytärtä. Hän toimii äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana Aleksis Kiven peruskoulussa.

Reeta Aarnion esikoisteos, fantasiaseikkailu Maan kätkemät ilmestyi vuonna 2008. Aarnio on kertonut saaneensa ajatuksen Maan kätkemiin, kun hän alkoi kuvitella, minkälaisia fantasiaolentoja voisi olla juuri Suomessa. Muinaiset suomalaiset ajattelivat, että kaikilla asioilla oli henkiä ja haltijoita. Tämä ilmeni taikavoimana, väkenä. Suomalaisen kansanperinteen hahmoista sarjoissa esiintyvät muun muassa näkit, metsänneidot ja nyrkäs, metsän eläimien suojelija.

Lähteet: Otava, Helsingin kaupunginkirjasto, Wikipedia.

Kuva: Kari Hautala, Otava

Maan, veden ja tulen väki

Maan, veden ja tulen väki sisältää 4 kirjaa, sekä 1 sarjaa täydentävän teoksen — sarja on kokonaan valmis.

Maan kätkemät (Maan, veden ja tulen väki #1)
  ★ 7.44 / 55
Veden vanki (Maan, veden ja tulen väki #2)
  ★ 7.38 / 36
Virvatulen vartijat (Maan, veden ja tulen väki #3)
  ★ 7.12 / 32
Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki #4)
  ★ 7.16 / 20
Maan, veden ja tulen väki (Maan, veden ja tulen väki)
  ★ 6.76 / 4

07.04.2015
suden veli avatar
suden veli
Kirjoja 15, Kirja-arviot 13, Viestit 3
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Kirja oli kerronnaltaan parempi kuin edellinen osa. Kuitenkin tietynlainen "taikuus" oli hieman kadonnut. Luin tämän kirjan, kun olin kuudennella ja voisin lukea vielä uudestaankin...

17.06.2014
Kastehelmi avatar
Kastehelmi
Kirjoja 198, Kirja-arviot 51, Viestit 0
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Kirja oli ihan hyvä, mielestäni parempi kuin Maan kätkemät. Tässäkin kirjassa sai kivasti tietoa muista väkiolennoista. Minusta oli hauska kuvitella itseni Liinan osaan kirjassa. Vaikeaahan se tosin jossain vaiheessa oli, hän kun on neljännellä luokalla ja minä kahdeksannella... :) Mutta kaiken kaikkiaan hyvä kirja. Suosittelen kaikkia lukemaan.

Takaisin ylös
  • Risingshadow
  • Selaa
  • Reeta Aarnio
  • Maan, veden ja tulen väki
  • Veden vanki
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.

Tietosuoja