Risingshadow

Mats Strandberg, Sara B. Elfgren
Tuli (Engelsfors-trilogia #2) - Mats Strandberg, Sara B. Elfgren
★ 8.28 / 87
123451061172981991810

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Riie Heikkilä. Kansi ja taitto: Samppa Ranta. Sidottu.

Engelsforsia piinaa poikkeuksellinen kuumuus. Valitut ovat odottaneet peloissaan demonien seuraavaa siirtoa, mutta tällä kertaa vaara uhkaa kaupunkia täysin uudelta taholta. Paha on palannut Engelsforsiin.

Valitut tulevat yhä läheisimmiksi toistensa kanssa ja joutuvat taas kerran huomaamaan, ettei edes magia pysty tuomaan helpotusta onnettomaan rakkauteen tai särkyneisiin sydämiin. Pelastaakseen Engelsforsin, heidän on pystyttävä kohtaamaan itsensä ja toisensa kokonaan uudella tavalla.

Tuli on urbaania, skandinaaviseen koulumaailmaan sijoittuvaa, koukuttavaa fantasiaa. Teos kertoo vetoavasti nuorena olemisen vaikeudesta, koulukiusaamisesta, ihastumisista ja kaiken voittavasta ystävyydestä. Tuli on Engelsfors-trilogian toinen osa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt sen ensimmäinen osa Piiri (2012, Basam Books).

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusUrbaani fantasia
Julkaistu: huhtikuu 16, 2013 (Basam Books)
Alkuperäinen nimi: Eld
Englanniksi: Fire
Kirja-arviot ja kommentit (8)

Kirjan tilaus

Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Käärmeenlumooja (Faunoidit #1)
★ 8.80 / 266
Varjojen kaupungit I–III (Varjojen kaupungit)
★ 8.64 / 88
Luukaupunki (Varjojen kaupungit #1)
★ 8.24 / 622
Houkutus (Houkutus #1)
★ 7.94 / 945
Piiri (Engelsfors-trilogia #1)
★ 7.88 / 164
Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät #1)
★ 7.86 / 56
Paranormaali (Paranormaali #1)
★ 7.82 / 283

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!
Mats Strandberg

Mats Strandberg

Mats Strandberg (s. 1976) on ruotsalainen kirjailija ja toimittaja. Ruotsin Stephen Kingiksi tituleeratun kirjailijan kauhuromaanit Risteily ja Hoivokoti ovat olleet myynti- ja arvostelumenestyksiä useilla kielialueilla.

Kuva: Wikimedia.

Engelsfors-trilogia

Engelsfors-trilogia sisältää 3 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Piiri (Engelsfors-trilogia #1)

Sora avatar
Sora
Kirjoja 166, Arviot 19
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Hyvä kirja jälleen. Hyvin samantyylinen kuin ensimmäinenkin. En osaa sanoa, kumpi on parempi. Pidin kohdasta, jossa valitut vaihtavat osia keskenään. Muutamat naurutkin siitä sai. Loppu on yllättävä ja surullinen.

30.09.2015
Matti Karjalainen avatar
Matti Karjalainen
Kirjoja 525, Arviot 175, Viestit 5
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Mats Strandbergin ja Sara B. Elfgrenin "Tuli" (Basam, 2013) on toinen osa Engelsfors-trilogiassa, jonka avausosa oli mielestäni melkoisen toimivaa nuorten aikuisten viihdekirjallisuutta. Samoilla linjoilla jatketaan tälläkin kertaa: romaanissa yhdistyvät fantasia, kauhu ja teini-ikäisten ihmissuhteiden ympärillä pyörivä melodraama tavalla, joka tuo mieleen elävästi vanhan kunnon Buffy vampyyrintappaja -televisiosarjan. Heikkouksiakin on. Loppuhuipennus olisi voinut olla mieleenpainuvampi ja muutamat juonenkäänteet menevät vähän turhan epäuskottaviksi ja älyttömiksi.

23.07.2013
Myrsky10 avatar
Myrsky10
Kirjoja 257, Arviot 155
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Odotin kirjaa kovasti ensimmäisen osan perusteella. Kirja oli hyvä, ehkä jopa hieman parempi kuin ensimmäinen osa. Juoni on hyvä, eikä se ole liian ennalta arvattava. Kirja kannattaa kyllä lukea. Viimeistä osaa odotellessa!

02.06.2013
Kirjaneito avatar
Kirjaneito
Kirjoja 402, Arviot 87, Viestit 567
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Tuli käynnistyy edeltäjäänsä Piiriä huomattavasti hitaammin. Koko alkupuoli kirjasta keskittyy kuvaamaan Valittujen ihmissuhteita ja kaukaiselta tuntuvaa, mutta uhkaavaa vaaraa. Tämä aiheutti kyllä pienen pettymyksen, sillä Piirin huikaisevan jännityksen jälkeen olisin odottanut alulta vähän enemmän. Onneksi loppupuolella saadaan taas seurata Piirin tasoista jännitysnäytelmää. Tulessa keskitytään paljon juuri Valittujen tunteisiin ja vaikeisiin ihmissuhteisiin. Vaikka ne onkin kuvattu uskottavasti ja niihin pystyi samaistumaan, välillä ne jyräsivät varsinaista juonta. Olisinkin kaivannut hiukan lisää toimintaa ja loppupuolen kaltaista kauhua hipovaa jännitystä. Yllättäen toinen ärsyttävä seikka joka nyppi ensimmäisessä kirjassa, ei ärsyttänyt ollenkaan niin paljon tässä. Piirissä minua ärsyti Valittujen päälleliimatulta tuntuva erilaisuus. Kiusattu, hikari, kiusaaja, gootti... Tuntui, että henkilöistä oli oikein tekemällä tehty mahdollisimman erilaisia. Nyt olin ilmeisesti jo tottunut tähän, eikä seikka ärsyttänyt enää ollenkaan niin paljon. Kirjassa selviää paljon lisää edellisen kirjan kysymyksistä ja etenkin Neuvostosta. Neuvosto, järjestö joka kontrolloi magian käyttöä, on saapunut Engelsforsiin selvittämään, mitä Valitut ovat puuhanneet edellisessä kirjassa. Muutamia uusia henkilöitä esitellään, ja herätetään uusia kysymyksiä. Huikean lopun jälkeen Tulesta jäi oikein mukava fiilis ja jään innolla odottamaan viimeistä osaa!

29.05.2013
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 284, Arviot 276, Viestit 117
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Harmitti hiukan, että en oikein muistanut kunnolla edellisen kirjan tapahtumia ja kuka hahmoista oli kukin, mutta onneksi asia alkoi selkiytymään taas tätä lukiessa. Tosin jotkut edellisessä kirjassa menehtyneet hahmot ovat edelleen minulle aika hämärän peitossa. Nyt on siis koluttu läpi ruotsalaistrilogian toinen tiiliskivi. Kirjailijat ovat kyllä edelleen osanneet tuoda paperille teini-ikäisten ongelmia aina itsensä hyväksymisestä muihin arkipäiväisiin ongelmiin kuten ihastumiseen, salattuun rakkauteen ja pettymyksiin. Pidän hahmoista todella paljon ja hienoa, että heistä jokaisesta on tehty niin erilaisia, joten heidän elämäänsä on helpompi itsekin samaistua ja huomata, että kauneus ei takaa onnellisuutta, eikä raha onnea. Kokonaisuutena sanoisin, että kirja oli hiukan tylsähkö koska se keskittyi enemmänkin tyttöjen elämään, ei itse ongelmaan, noitiin ja sen sellaiseen. Kunnon tapahtumaa saadaan aikaiseksi vasta aivan viimeisillä sivuilla ja nostipa loppu jopa kyyneleenkin silmään mikä on minulle ainakin harvinaista. Jään kaikesta huolimatta odottamaan vesi kielellä päätösosaa koska niin moni asia kaipaa vielä selvennystä.

17.04.2014
Mai00 avatar
Mai00
Kirjoja 141, Arviot 61, Viestit 5
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Ehdottoman hyvä kirja! Odotin jo kunnon taistelua demoneita vastaan, kun kirjakin oli niin paksu, mutta kolmanteen osaan saan odottaa. Henkilöt ovat ihania ja omalaatuisia, kukin omanlaisensa. Kun olin saanut kirjan luettua, melkein odotin Linnean kävelevän minua vastaan koulun käytävällä. Sydameni hypähti, kun näin Anna-Karinin istumassa ruokalassa pari pöytää minun edessäni, mutta ei se hän ilmeisesti ollutkaan:). Vanessaankin luulin sattuneeni törmäämään, mutta nyt alan jo hahmottaa rajan maailman ja Engelsforsin Valittujen välillä. Kirja saa lukijan tuntemaan olevansa itse keskellä sen jännittäviä tapahtumia ja olevansa yksi Valituista. KIrjan loputtua et haluaisi päästää siitä vielä irti!

18.07.2013
Emmashadow avatar
Emmashadow
Kirjoja 12, Arviot 5
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Ihana ja mahtava kirja. Tästä onkin kai tekeillä elokuva. Pakkohan se on katsoa. Ykkösessä kuolleen Rebeckan elementti oli tuli, joten salaa toivoin Rebeckan henkiin heräämistä ;). Ja tässä kirjassa se jos mikään ei olisi mahdoton asia. Suosittelen lukijoille! Ihania suhteita ja koukuttavan vaikeaa elämää, jonka sisästä kuitenkin pilkahtaa pieni toivon ripe, josta päähenkilöt pitävät tiukasti kiinni. Vetävät lukijan mukaansa! Paljon parempi mitä takakansi antaa ymmärtäa, joten lukekaa :) Välillä sitä toivoo että kirjan henkilöt olisivat oikeasti totta, koska seuraavassa hetkessä ''oletkin'' kuin osa heitä...

04.05.2013
rudi92 avatar
rudi92
Kirjoja 241, Arviot 189, Viestit 6
★★★★★★★★★☆ 9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Jostain syystä tämä toinen osa oli ehkä jopa parempi kuin eka. Se kuinka tytöt joutuivat turvautumaan toisiinsa, oli todella koskettavaa. Ja vaikka Ida olikin alussa todella ärsyttävä, niin hänestäkin oli helppo pitää loppua kohden. Yllätyin siitä, etten tuntenut iloa, kun Ida kuoli. Olin jotenkin arvellut, että se olis helpotus, mutta loppujen lopuksi se oli todella surullinen kohtaus. Juoni oli todella hyvä. Ärsyttävää oli totta kai positiivinen Engelsfors yhdistys, niin kuin oli tarkoituskin. Ja toivon todella että Erik saa oikein kunnolla turvalleen :) Odotan innolla sarjan kolmatta osaa. (Ja Erikin turpaan saamista) :):)

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja