Taktinen vetäytyminen
Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Mika Kivimäki. Kansi: Samppa Ranta. Sidottu.
BSFA-palkintoehdokas 2019. Murhabotin päiväkirjat voitti parhaan kirjasarjan Hugo-palkinnon vuonna 2021.
"En halunnut, että minut ammuttaisiin palasiksi, tai että jäisin kiinni ja muistini pyyhittäisiin ja joutuisin purettavaksi. Minulla oli niin monia uusia ohjelmia katsottavana."
Murhabotti on matkannut ympäri galaksia kaivelemassa sekä omaa murhanhimoista menneisyyttään että GrayCris-yhtiön törkeitä rikoksia, mutta nyt sillä on kiire takaisin: sen entinen asiakas (suojelija? ystävä?) tohtori Mensah on joutunut pulaan GrayCrisin kanssa.
Mutta eihän Murhabottia ole ohjelmoitu piittaamaan – kyseessä täytyy olla järjestelmähäiriö?
Taktinen vetäytyminen on neljäs kirja happaman ihmisvihaisesta Murhabotista, joka yrittää löytää omaa paikkaansa maailmassa. Martha Wellsin moninkertaisesti palkitun scifisarjan on suomentanut Mika Kivimäki.
Martha Wells
Martha Wells on amerikkalainen scifi- ja fantasiakirjailija, joka on voittanut kaikki genren tärkeimmät palkinnot.
Murhabotin päiväkirjoja on myyty yli miljoona kappaletta.
Murhabotin päiväkirjat
Parhaan kirjasarjan Hugo-palkinto 2021.
"Päiväkirjaa pitävä Murhabotti tarkkailee maailmaa ympärillään ja yrittää löytää oman paikkansa siinä – ja tekee samalla kirpaisevan osuvia huomioita ennakkoluuloisista ihmisistä."