Luolien suojatit (Maan lapset, #5)
Keskiarvo 3.56
3.56 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (106)
Kirjahyllytilastot

Luolien suojatit

Jean M. Untinen-Auel
Julkaistu: 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Shelters of Stone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Kartta: Rodica Prato. Päällyksen kuvitus: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Maan lapset -sarjan yllättävä viides osa

Yli kymmenen vuotta on vierähtänyt Luolakarhun klaanin aloittaman menestyssarjan neljännen osan Tasangon vaeltajien ilmestymisestä. Nyt amerikansuomalainen Jean M. Untinen-Auel jatkaa eläytyvää ja elämyksellistä kerrontaansa 30 000 vuotta sitten eläneistä maan lapsista: kauniista vaaleasta Aylasta, vankoista luolakarhun klaanilaisista ja muista jääkautisen Euroopan kulkijoista.

Ayla on viimeinkin saapunut Jondalarin kotiin, zelandonien heimon yhdeksänteen luolaan. Yhteisö on paljon suurempi kuin ne, joissa Ayla on aiemmin elänyt, eikä hänen ole helppo ymmärtää kaikkia sääntöjä. Suuren ihmisryhmän ongelmat ovat myös aivan uusia. Ayla uskoo haluavansa vain asettua aloilleen ja perustaa perheen Jondalarin kanssa, mutta hänen on ensin saatava Jondalarin sukulaiset ymmärtämään, että klaanikansan jäsenetkin ovat ihmisiä. Jondalar perheineen seisoo Aylan rinnalla, mutta kaikki eivät ole yhtä valmita hyväksymään eläiminä pitämiensä klaanilaisten kasvattamaa naista.

Suurimpien ratkaisujen eteen Aylan kuitenkin joutuu tutustuessaan zelandonien uskontoon ja heidän mahtaviin tietäjiinsä. Jondalarin kansa on hvyin uskonnollista ja palvontamenoja pidetään upeissa, taianomaisissa luolissa, joiden seinille taiteilijat maalaavat näkyjään. Kun zelandonien tietäjistä suurin kutsuu Aylan opppilaakseen, Ayla haraa vastaan, mutta löytää lopulta sisältään voiman, jota ei voi vastustaa.

muokattu 16.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luolakarhun klaani (Maan lapset, #1)Punahirven tytär (Punapeuran metsästäjät, #1)Mammutin metsästäjät (Maan lapset, #3)Äiti maa, isä taivas (Ensimmäiset ihmiset, #1)Suden lupaus

Kirja-arvioita (2)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Upeaa tarinankerrontaa! Tämä lukeutuu niihin kirjoihin, joita ei pysty laskemaan kädestään, vaan sitä on luettava kokoajan. Jäi unet hiukan lyhyiksi tätä lukiessa.. Aylan kasvaminen kirjasarjan aikana on mahtavaa luettavaa, ja Ayla on hahmona hyvin samaistuttava. Suosittelen!
Nage avatar
Kirjoittanut
4.5
Ihana oli ja vaikka oli pitkä niin ei ollut paljon tylsiä kohtia vaan tarina eteni hyvin.
Paikalla 2 jäsentä ja 82 vierailijaa
Jussi, Pisania
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319