Welman tytöt (Syysmaa, #1)
Keskiarvo 3.56
3.56 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (159)
Kirjahyllytilastot

Welman tytöt

Anu Holopainen
Julkaistu: lokakuu 2003 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kannen kuva: Jody A. Lee. Sidottu.

Mahtava uusi fantasiasarja varttuneille nuorille!

Adaira, kirjailija Banukin 17-vuotias tytär, saa tuta kovemman kautta Syysmaan ankarat elämänlait isän päättäessä naittaa hänet Samak Tietävälle, joka on irstas, pahamaineinen ja jo yhden vaimon loppuun kuluttanut mies. Tytön itkuinen kapina ei auta, vaan vaunut lähtevät kuljettamaan häntä kohti Samakin kartanoa. Rosvojoukko hyökkää kuitenkin matkalaisten kimppuun, ja Adaira kuljetetaan silmät sidottuina tuntemattomaan Varjolinnaan, missä pitää majaansa syysmaalaisen yhteiskunnan miesvaltaa vastaan kapinoiva naisjoukko – viisi uhmakasta, opinhaluista ja aseenkäyttötaitoista lainsuojatonta johtajanaan voimakastahtoinen Welma.

Nopeasti Adairalle selviää, että naiset ovat Villipihlajan, vanhan kielletyn naisten jumalan, palvojia. Adairakin saa Villipihlajalta salaisen lahjan, joka pelastaa hänet varmalta kiinnijoutumiselta naisten liikkuessa valepuvussa muiden ihmisten joukossa. Ratkaiseva käänne yhteisön elämässä tapahtuu, kun Adairan korviin kantautuu tieto, että Banuk aikoo antaa Samakille vaimoksi Adairan nuoremman sisaren Nenean.

Anu Holopainen on nuorten fantasiafriikkien suosikiksi noussut kirjailija, joka on saanut kiitosta erityisesti Pohjoistuulten maahan sijoittuvasta kirjasarjastaan. Nyt alkavan Syysmaa-sarjan kohderyhmänä ovat hieman varttuneemmat lukijat – imuun joutuu heti ensimmäisessä osassa!

(muokattu 08.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Mätä (Korpinkehät, #2)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)

Kirja-arvioita (2)

Iria avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Anu Holopainen tarkastelee ja käsittelee asioita vahvasti naisen näkökulmasta. Lähes kaikki kirjan keskeiset henkilöt, ainakin hyvikset, ovat kauniimman sukupuolen edustajia. Kirjassa kauhistellaan heidän surkeita oikeuksiaan ja karua elämäänsä ”miesten maailmassa”. Syysmaassa tasa-arvoasiat ovat kärjistetyn huonolla tolalla. Naisten henkisillä ominaisuuksilla ei juurikaan ole väliä: he eivät saa opiskella, vaan heidän ainoa tehtävänsä elämässään on tehdä ... (lisää)
LonelyDiamond avatar
Kirjoittanut ()
2.5
Tarina ja henkilöhahmot ovat mitä ovat, mutta lukiessani kiinnitin huomiota kauniiseen kuvailuun. Yllätyin positiivisesti, sillä suhtaudun hyvin skeptisesti suomalaiseen fantasiakirjallisuuteen. Kirja oli kyllä viihdyttävä, ei missään tapauksessa tylsä, mutta syvällisemmät tunteet ja ajatukset jäivät saavuttamatta. En suoranaisesti suosittele kirjaa, mutta sen voi lukea tylsien iltojen viihdykkeeksi.
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Johanna Hellsten
Jäseniä yhteensä: 9013