Risingshadow

Anaché

Anaché - Maria Turtschaninoff
★ 7.98 / 96
11231485861072882092010

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Marja Kyrö. Kansi: Ea Söderberg. Sidottu, kansipaperi.

Anaché ei muistuta mitään ennen lukemaasi. Se kertoo jännittävän tarinan siitä, miten hennosta tytöstä kasvaa vahva ja rohkea poikkeusyksilö. Ylentävä lukukokemus jättää ison jäljen lukijan sydämeen.

Akkadien valtakunta sijaitsee Lavorasta länteen ja luoteeseen ja Urundiasta pohjoiseen. Akkadit ovat paimentolaisia, ja heidät on muovannut kansaksi maa, jossa he elävät: aavat lakeudet, pitkä karhea ruoho ja ääretön sininen taivas. Heidän maataan kansoittavat gerrit, hevoset ja lampaat, tarinat ja henkiolennot. Kerran akkadien keskuuteen syntyy tyttö, jonka kohtalo muuttaa kaiken, mitä he ovat itsestään tienneet. Tytön nimi on Anaché.

Luontoa herkästi aistiva Anaché kasvaa miesten hallitsemassa maassa. Huor-veli opettaa hänet kuitenkin salaa metsästämään ja ratsastamaan. Ja kun henget kertovat pyhän miehen, angakokin, kautta Anachellé hänen tulevaisuutensa, ennustus on aivan toisenlainen kuin muiden samanikäisten tyttöjen.

Anaché kertoo samasta kiehtovasta maailmasta kuin Arra.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusKorkea fantasiaKotimainen
Julkaistu: lokakuu 3, 2013 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Anaché: Myter från akkade
Arvostelu: Anaché
Kirja-arviot ja kommentit (12)

Kirjan tilaus

Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Syntymälahja
★ 8.44 / 153
Korppien kehä (Paluu Grishaversumiin #1)
★ 8.32 / 51
Arra
★ 8.32 / 132
Maameren tarinat 1–3 (Maameren tarinat)
★ 8.24 / 146
Savuvarkaat (Savuvarkaat-trilogia #1)
★ 8.22 / 36
Odininlapsi (Korpinkehät #1)
★ 8.14 / 112
Kirjojen tytär
★ 8.08 / 58

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff (s. 1977) on suomenruotsalainen nuortenkirjailija. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja työskentelee vapaana toimittajana. Turtschaninoffin toinen julkaistu teos Arra (2009) nousi Finlandia junior -palkintoehdokkaaksi ja se sai Svenska litteratursällskapet i Finlandin palkinnon. Vuonna 2014 Turtschaninoff voitti Svenska Ylen kirjallisuuspalkinnon teoksellaan Maresi, ja kirja voitti myös Finlandia Juniorin. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Svenska kulturfondenin suuri kulttuuripalkinto. Maria Turtschaninoff oli vuoden 2018 Finnconin kunniavieras.

Kuva: Söderström.

Muita teoksia kirjailijalta Maria Turtschaninoff

Mantikora
★ 6.88 / 8
Suomaa
★ 8.88 / 16
Maresi: Selkokirja
★ 7.50 / 4
Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita #3)
★ 8.30 / 33
Helsingin alla: Selkokirja
ei arvioita
Naondel (Punaisen luostarin kronikoita #2)
★ 7.96 / 50
Maresi (Punaisen luostarin kronikoita #1)
★ 7.30 / 128

_kirjakeiju_ avatar
_kirjakeiju_
Kirjoja 454, Arviot 384
★★★★★☆☆☆☆☆ 5 / 10

Suuri kertomus paimentolaiskansan selviytymisestä ja päähenkilön matkasta siksi, kuka hän on. Anache syntyy tyttönä muttei sitten ehkä olekaan sellainen, selviytyy luonnon henkien avulla mahdottomuuksista ja puhuu jumalattaren suulla. Kerronta maalailee onnistuneesti lukijan eteen arojen myrskyt ja vuoristopuron viileyden. Juoni on yllätyksellinen ja kiinnostava. Siitä huolimatta tätä lukiessa kertomus ei vain imaissut mukaansa. Kirjassa on kivasti viitteitä muihin kirjailijan teoksiin, koska tämä sijoittuu samaan maailmaan niiden kanssa. Tuli tunne kuin olisi lukenut sarjan osaa, vaikka tämä onkin itsenäinen teos.

10.12.2015
Myrsky10 avatar
Myrsky10
Kirjoja 257, Arviot 155
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Todella hyvä kirja. Tarina koukuttaa jo melkein alusta asti. Lukeminen vaatii jonkin verran keskittymistä, jotta tarinassa pysyy koko ajan mukana. Lopussa oleva sanasto kannattaa lukea ensimmäisenä. Suosittelen :)

15.11.2015
bambi avatar
bambi
Kirjoja 23, Arviot 23
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Wau. Siis oikeesti wau. Tä oli hyvä kirja, sellanen jonka jälkeen jäi tyhjä olo, mitä lukis seuraavaks? Ihan älyttömän hienosti kirjotettu, ja suomennettukin, tykkäsin todella paljon tästä kirjasta, erilainen kun mitä oon ennen lukenut. Suosittelen lämpimästi kaikille :))

22.02.2015
Mystinen tyttö avatar
Mystinen tyttö
Kirjoja 154, Arviot 50, Viestit 3
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Anaché oli kaikin puolin hämmentävä lukukokemus. Jouduin pitkään miettimään, että miksi kirjan sivuilla luki niin kuin luki. Enkä todellakaan tarkoita, etteikö kirja olisi ollut hyvä. Se oli mahtava! Olen varma, että kirja jää mieleeni moniksi vuosiksi. Tämä on niitä kirjoja, jotka jäävät mieleen, jotka pysyvät mielessä. Mielestäni kirja olisi voinut olla lyhyempi, ei paljoa, mutta vähän. Tuntui joskus, että sitä tahallaan venytettiin pidemmäksi. Haluaisin periaatteessa lukea lisää Anachésta ja hänen maailmastaan. En silti tiedä olisinko tarttunut toiseen osaan jos sellainen olisi ollut. Luultavasti olisin. Haluaisin sanoa niin paljon enemmän tästä, mutta en osaa pukea lukukokemusta sanoiksi. Kannattaa ehdottomasti lukea!

14.01.2015
Hermione Granger avatar
Hermione Granger
Kirjoja 18, Arviot 15, Viestit 1
★★★★★☆☆☆☆☆ 5 / 10

Kirja oli aika outo. En suosittelisi tätä kellekään. Alku oli hyvä, mutta lopusta tuli paljon miinusta.

01.10.2014
Velma avatar
Velma
Kirjoja 384, Arviot 33, Viestit 5
★★★★★☆☆☆☆☆ 5 / 10

Arran jälkeen tämä oli pettymys. Pidin tätä huomattavasti tylsempänä. Kirja olisi ehkä toiminut vähän paremmin, jos se olisi ollut vähän lyhyempi, kun nyt tuntui, että välissä edettiin liian hitaasti. Tässä ei myöskään ollut samaa maagista tunnelmaa kuin Arrassa ja Maresissa

22.06.2014
Sini avatar
Sini
Kirjoja 714, Arviot 37, Viestit 468
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Pidin jo kovasti Turtschaninoffin kirjasta Helsingin alla (Underfors), mutta Anaché viimeistään sai minut ymmärtämään, että nyt käsissä on jotain Todella Hienoa. Olen ymmärtänyt, että alkuperäinen ruotsinkielinen on hienoa kieltä, mutta kyllä Marja Kyrön suomennoskin on varsin upeaa kieltä. Anachén tarinaan on helppo päästä sisään, mutta poispääsy onkin jo vaikeampaa. Tämä tarina jää mieleesi. Yksi niitä kirjoja, joiden jälkeen miettii, että mitä ihmettä tämän jälkeen voi enää lukea, koska kaikki on kuitenkin paljon huonompaa. Samaan maailmaan sijoittuva Arra on vielä lukematta, mutta tuskin enää kovin kauaa! Mikäli vastaasi sattuu joku, joka uskaltaa olla sitä mieltä, että maailmalla kirjoitetaan paljon parempaa fantasiaa kuin Suomessa ikinä, niin tässä on yksi lyömäase todistaaksesi hänen olevan täysin väärässä. Etkö ole vielä tutustunut? No mitä ihmettä sinä vielä odotat?

22.10.2013
Pauliah avatar
Pauliah
Kirjoja 451, Arviot 10, Viestit 7
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Todella hyvä kirja, oli muutamia kohtia missä tuli olo että onko pakko lukea jos ei jaksa mutt niistä pääsi onneksi nopeasti yli ja lopulta ahmin kirjan loppuun alta aika yksikön! Erilainen tarina, mutta koukuttaa lukijansa!

11.06.2024
Sora avatar
Sora
Kirjoja 166, Arviot 19
Sisältää juonipaljastuksia

Hyvä kirja! Luontoaihe on koko ajan esillä ja kuvailtu tosi hyvin. Pidän myös siitä, että vaikka kirjassa on sukupuolirasismia, niin se oikeastaan puoltaa sitä vastaan.

Yksi asia, mitä kirjasta kritisoisin on se, että Anache nousi hevosensa selkään jo sen ollessa vuosikas. Hevosihmisenä voin sanoa, että oikeassa elämässä noin nuoren hevosen selkään nouseminen ei ole mitenkään oikein saati mahdollista. Mutta tämä nyt on onneksi vain fantasia kirja.

09.08.2015
Kingi avatar
Kingi
Kirjoja 25, Arviot 14, Viestit 5
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Tää ei oo huono, mut ei hyväkää. Aika sekava, siinä kohtaa ku Anaché alko esittää Heoria, menin täysin sekasin, et kuka on kuka. Meinasin lopettaa lukemisen siihe, mut ei ollu mitää muuta tekemistä, nii päätin lukee loppuun. Ei mee mun lempikirjoihin, mut tiiän mä huonompiaki. Suoran sanottuna todella ällöttävä kirja jostain kohtiin. (Hyi, ne söi sisäelimiä.) Laitoin 3 tähteä, yhen hyvästä kerronnasta, toisen kivoista hahmoista, ja kolmannen kaikesta muusta positiivisesta. Ja ne 2 harmaata tähteä tulee sekavasta juonesta ja just siitä ällöttävästä puolesta kirjassa. (Ja kaikesta muustaki negatiivisesta)

10.04.2014
shewolf avatar
shewolf
Kirjoja 170, Arviot 19
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Tätä kirjaa en laskenut kädestäni hetkeksikään jos oli mahdollista! hyvä kirja, joissain kohdin vähän puuduttava,, kun anache alkaa esittää heoria, menin vähän sekaisin ja jouduin lukemaan pari sivua uudestaan että tajusin! :) muuten kyllä loistava!

16.10.2013
Nage avatar
Nage
Kirjoja 126, Arviot 126
Sisältää juonipaljastuksia

KIrja oli erilainen, mutta onnistunut. KUn Anache esitti Heoria aluksi se tuntui ärsyttävältä, mutta sekin oli tärkeä osa kirjaa jotenka ärsymys haihtui nopeasti. Mukavaa välillä lukea kirjoja jotka poikkeavat reilusti normaalista ja saavat eriläisia mietteitä esiin.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja