Lunastuksen arkki (Ilmestysten avaruus, #3)
Keskiarvo 4.25
4.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (110)
Kirjahyllytilastot

Lunastuksen arkki

Alastair Reynolds
Julkaistu: elokuu 7, 2006 (Like)
Alkuperäinen nimi: Redemption Ark
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera + kyberpunk
Avainsanat: avaruusmatkat
Osallistu keskusteluun (viestejä 48 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Hannu Tervaharju. Like-scifi. Nidottu.

Locus-palkintoehdokas (sf-kirjat) 2003.

UHKAAVAN ULJAS AVARUUSSAAGA

Muinainen paha pääsee valloilleen ja etenee vääjäämättä tuhotakseen galaksin älyllisen elämän. Alkaa kilpajuoksu kohti planeetta Resurgamia ja kätkettyä viimeisten aikojen aseita. Legendaarinen sotilas Clavain taistelee vakaumuksensa puolesta kylmäverisiä armeijoita vastaan. Kaikilla osapuolilla on yhteinen tavoite: saada haltuunsa aseet ennen kilpailijoita – ja ennen kuin taivaan peittää lopullisesti tuntemattoman vihollisen kammottava koneisto.

Vuonna 1966 syntynyt Alastair Reynolds on työskennellyt Euroopan Space Acencyn (ESA) astrofyysikkona ja on nykyään kokopäiväinen kirjailija. Lunastuksen arkki kietoutuu kiehtovasti neliosaisen sarjan aiempiin osiin, Ilmestysten avaruuteen ja Kuilukaupunkiin.

”Reynolds saattaa hyvinkin olla parasta ja kiinnostavinta, mitä tieteiskirjallisuudessa on viime aikoina tapahtunut. – Kaleva

”Reynolds kirjoittaa ajan parasta uutta tieteiskirjallisuutta, kirjallisuutta joka ylittää kaikki rajat. – Portti

muokattu 19.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luiden hiljaisuus (Kostaja, #3)Ilmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)Tähtisumu täyttyyTerästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Linnunradan ääret (Ajattelun Vyöhykkeet, #1)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
'Lunastuksen arkki' on tajunnan räjäyttävä ja katharsinen lukukokemus, todellakin 'Ilmestysten avaruuden' ja 'Kuilukaupungin' arvoinen jatko-osa Reynoldsin tuotannossa. 'Lunastuksen arkki' kutoo kahden aiemman kirjan henkilöiden kohtaloita yhteen tuoden samalla mukaan uusiakin henkilöitä, kuten Clavain, Felka ja Rementoire. Yhtyneistä selvisi paljon uutta kirjan aikana, samoin Valonarkeista. Myös tukahduttajat astuivat nyt esiin, aloittaen ihmiskunnan tuhoamisen. Tosin minulle jäi ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 68 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858