Rauhansota (Across Realtime, #1)
Keskiarvo 3.41
3.41 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Rauhansota

Vernor Vinge
Julkaistu: huhtikuu 16, 2007 (Like)
Alkuperäinen nimi: The Peace War
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkintoehdokas 1985.

Scifiä, jännitystä ja huikeaa juonenkuljetusta kuplilla hallitussa maailmassa.

Maailma on toipumassa sodasta, jota kukaan ei ollut aloittanut mutta jonka kaikki olivat hävitä. Sodan jälkeen riehuivat kulkutaudit ja ihmiskunta oli kuolla sukupuuttoon. Rauhanlaitokseksi kutsuttu taho on kaapannut vallan ja hallitsee ihmiskuntaa tiedemiestensä kehittämällä kuplateknologialla, jolla voidaan eristää tietty maailman osa läpäisemättömään kuplaan.

Rauhanlaitos pitää ihmiskuntaa tahallaan takaperoisessa tilassa tehden biologisia kokeita ja rajoittaen energian käyttöä. Vanha tiedenero Paul Naismith vastustaa Rauhanlaitosta ja etsii keinoja tuhota sen. Hän ottaa oppipojakseen mustan, sairaalloisen Wilin.

Vinge käsittelee näkemyksellisesti vastarintaliikkeen toimintaa tilanteessa, jossa selviää, että kuplat puhkeavatkin tietyn ajan kuluttua, eikä aika ole sisällä olevien näkökulmasta edennyt ollenkaan.

Rauhansota on kaksiosaisen Across Realtime -sarjan ensimmäinen osa.

Like on aiemmin julkaissut Hugo-, John W. Campbell Memorial ja Prometheus-palkinnot voittaneen Vernor Vingen erinomaisesti menestyneet teokset Taivaan syvyydet ja Linnunradan ääret.

muokattu 16.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Voitokas (Kadonnut laivasto, #6)Peloton (Kadonnut laivasto, #2)All You Need Is Kill #1 (All You Need Is Kill, #1)Operaatio: HarmageddonPintasotilaat
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568