Hiljaisuus soi h-mollissa
Keskiarvo 3.43
3.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Hiljaisuus soi h-mollissa

Mari Strachan
Julkaistu: elokuu 16, 2010 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Earth Hums in B Flat
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: mainstream, maaginen realismi, mysteeri

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Kirsi Ohrankämmen. Kannen kuva: Bruno Ehrs. Kannen suunnittelu: cabinlondon.co.uk. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2011.

1950-luvun Walesiin sijoittuva perhekuvaus ja murhamysteeri, jossa on ripaus kutkuttavaa maagisuutta

12-vuotias Gwenni rakastaa lukemista ja eläimiä – ja osaa lentää! Tosin vain unissaan… Eräällä reissullaan uinuvan kylän yllä Gwenni löytää kauhukseen naapurin miehen hukkuneena. Koko tuttu arki nyrjähtää paikaltaan ja vähä vähältä vuosia peitellyt salaisuudet pulpahtavat pintaan. Gwennin vilpitön yritys ymmärtää läheistensä ratkaisut ja löytää oma paikkansa kovassa maailmassa on kuvattu poikkeuksellisen hienovireisesti ja hellästi.

Hiljaisuus soi h-mollissa on kaunis, hyvin omalaatuinen kasvutarina, joka on kerännyt ylistäviä arvosteluja ja palkintoehdokkuuksia. Kirjan käännösoikeudet on heti ilmestymisen jälkeen myyty 10 maahan.

”Strachanin esikoisromaani on sekoitus maagista rikos- ja kasvutarinaa – tulvillaan ihastuttavaa vanhanajan lumoa.” – Financial Times

”Strachan käsittelee tummanpuhuvaa aihetta hallitulla ja säkenöivällä tavalla.” – Guardian Review

”Kirjailijan kepeä ote luo tarinaan jännitettä ja yllätyksellisyyttä.” – Publishers Weekly

”Lämmin ja koskettava muttei sentimentaalinen.” – The Times Review

”Murhamysteeristä kasvutarinaksi muuntuva perhekuvaus lumoaa maagisella realismillaan.” – Tähtifantasia-palkintoraati

(muokattu 06.06.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hevosen tajuPiin elämäEnsiksikin ja toiseksiMuurahaispuuTimbuktu (Keltainen kirjasto, #320)

Kirja-arvioita (2)

Nafisan avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Gwenni näkee maailman toisin kuin muut lapset, saati aikuiset. Hänen maailmansa avautuu öisin taivaalta käsin, kun hän lentää kylän yllä. Unissaan Gwenni näkee outoja asioita, joita hän päivän mittaan pohtii keittiön seinän hilseilevän maalin muodostamien kasvojen edessä, hyllyn päällä olevien naamamukien vahtiessa ja kirkossa, jossa kuolleen ketun lasisilmät pyytävät apua lopullisen rauhan saavuttamiseen. Gwennin mielikuvitus laukkaa ja tuo mieleen oman lapsuuteni, kuinka ... (lisää)
Aloie avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Hiljaisuus soi h-mollissa on sujuva lukuromaani, jossa sisäänlämpiävä walesilaisyhteisö, epäluotettava lapsikertoja ja pieni vivahde nuorten salapoliisiromaania sekoittuvat ihan viehättävällä tavalla omintakeiseksi, joskaan ei mitenkään erityiseksi sopaksi. Strachanin tekstissä on sopivan upottava tunnelma, ja Gwennin lapsekkaan ja mielikuvituksellisen näkökulman lävitse katsotaan - varsin pintapuolisesti - myös synkkiä ja vaikeita asioita. Lopullinen sanoma on ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 59 vierailijaa
Fievre, LordStenhammar
Uusin jäsen: Irma Niemiaho
Jäseniä yhteensä: 8737