Musta kuu
Keskiarvo 3.13
3.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Musta kuu

Mia Vänskä
Julkaistu: syyskuu 13, 2012 (Atena)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kansi: Jussi S. Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Eristynyt mökkikylä lupaa rauhaa lomailijoille: nelikymppinen perheenäiti Annukka tarvitsee hermolepoa, lööpeissä ryvettynyt bändi lähtee paikkaamaan välejään, isä lomailee pienen tyttärensä kanssa, iäkäs pariskunta viettää kuherruskuukauttaan. Idyllisen mökkikylän historia kiehtoo lomailijoita – lähistöllä sijaitsee muinainen uhripaikka. 

Mökkiläiset tekevät kapean kuunsirpin valossa uhripaikalle yöllisen tutkimusretken, jonka seurauksia kukaan ei osaa aavistaa. Pian myyttien ja todellisuuden rajat alkavat sekoittua: metsä puristuu mökkien ympärille, tuuli hengittää kuin elävä olento ja kuu hohtaa taivaalla keskellä päivää. Sitten rannasta löytyy ruumis. Se on peittynyt mustiin perhosiin. 

Musta kuu on vahvatunnelmainen ja aistillinen kertomus ihmismielen pimeästä puolesta, syyllisyydestä ja vastuusta. Muinaiset myytit ja jännitys punoutuvat yhteen maagiseksi kokonaisuudeksi, joka sulkee lukijan taikapiiriinsä.

Kauhukirjailija Mia Vänskä (1972) on espoolainen tekninen kirjoittaja, jonka esikoisteos Saattaja (2011) keräsi kiitoksia niin lukijoilta kuin kriitikoiltakin.

Mia Vänskän Musta kuu on selkäpiitä karmiva kauhuromaani. Vänskä hallitsee kauhun lajityypin täydellisesti.” – Martta Kaukonen, Ilona

Vänskän jännitysromaanin Musta kuu juonirakenne on lajissaan kansainvälistä tasoa.” – Otto Lappalainen, Salon Seudun Sanomat

muokattu 02.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Monster High (Monster High, #1)Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)LaitosThe Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)Pimeä yö, tähdetön taivas

Kirja-arvioita (3)

Sarantha avatar
Kirjoittanut
3.0
Mia Vänskän aiempi romaani Saattaja ei herättänyt minussa varauksetonta ihailua, joten tartuin Mustaan kuuhun liiemmittä odotuksitta. Tällä kertaa kuitenkin yllätyin jossain määrin positiivisesti. Tapahtumat sijoittuvat hyvinkin tiiviisti pieneen mökkikylään, jota kansoittaa sekalainen joukko ihmisiä välejään paikkailevasta rockyhtyeestä perheenäidin roolia pakoilevaan naiseen ja iäkkääseen pariskuntaan. Kovin moniulotteisiksi eivät henkilöhahmot ehdi kirjan aikana ... (lisää)
lolde avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Musta Kuu on selvästi parempi kuin Vänskän esikoinen Saattaja. Saattajassa ihmissuhdesotkut olivat enemmän esillä ja kauhuaines jäi taka-alalle, Mustassa Kuussa tilanne on toinen. Vaikka hahmoilla on luurankoja kaapissa ja menneisyyttä paljastetaan tarinan edetessä, ne eivät vie liikaa tilaa tarinassa vaan tukevat sitä. Miljöö on suomalainen – metsäinen ja syrjäinen mökki kylä. Metsästä ja mökistä tuli itselläni kaikuja Evil dead ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 28 vierailijaa
neri
Uusin jäsen: Gabriel
Jäseniä yhteensä: 9458