7.8

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Arto Konttinen. Kansi: Tex Hänninen / Bunnyduck Grafiks. Sidottu, kansipaperi.

Moskovan kaduilla ihmisten seassa liikkuvat myös Muihin kuuluvat, jotka jakautuvat Valon ja Pimeyden palvelijoihin. Osapuolet ovat toistensa vihollisia. He saavat voimansa ihmisiltä ja käyttävät heitä hyväkseen omiin tarkoituksiinsa. Valon ja Pimeyden voimien on kuitenkin säilytettävä tasapaino, jotta elämä voi jatkua. Alati heiluvaa tasapainoa valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio.

Päiväpartio on Sergei Lukjanenkon huimaavan fantasiasarjan toinen osa. Pimeyden noita, Alisa, osallistuu pidätykseen, jossa Päiväpartio haluaa ottaa talteen tietämättään Muihin kuuluvan noituuden harjoittajan. Ikävä kyllä Yöpartio on ehtinyt paikelle ensin. Edessä on taistelu. Alisa uhrautuu taistelussa niin, että on menettää henkensä. Hänet lähetetään Ukrainaan nuorisoleirille keräämään takaisin Voimiaan. Leirillä Alisa kohtaa Igorin, jolla on magneettinen vaikutus häneen. Heidän välillään rakkaus roihahtaa kuumana.

Igor ei olekaan tavallinen tyyppi, vaan Muihin kuuluva ja Valon palvelija. Romanssi johtaa kaksintaisteluun, jota kumpikaan ei halua voittaa ja jonka seuraukset kantavat kauas.

"Niin hyvä, että elokuva tuntuu vain trailerilta kirjalle." – Time Out

Oma arvosanani kirjalle


Julkaistu: maaliskuu 27, 2013
Kustantaja: Into
Tyylit: fantasia > urbaani fantasia
Avainsanat: elokuva, noidat
Alkuperäinen nimi: Dnevnoi dozor
Käännetty englanniksi: The Day Watch
Arvosanalla: 7.8/10
Arvosanoja: 66
Tietoja päivitetty 30.03.2016

Kirja-arvioita (2)

Katjuska avatar
Kirjoittanut Katjuska 30.10.2013
8/10
Tässä osassa juoni kulki nopeammin kuin edellisessä, joten plussaa siitä (edellisessä osassa tapahtumat etenivät hieman hitaasti). Juonikin oli kiinnostavampi ja jännittävämpi kuin viime osassa. Oli mukavaa kun tapahtumat alkoivat kehittyä ja kulkea eteenpäin. Odotan innolla seuraavaa osaa.
rudi92 avatar
Kirjoittanut rudi92 30.03.2013
10/10
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]