Mahlaa suonissaan
Keskiarvo 3.69
3.69 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (90)
Kirjahyllytilastot

Mahlaa suonissaan

Viivi Hyvönen
Julkaistu: 1999 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Haukka on syntynyt maantiellä, kahden maailman välissä. Metsinkäisisäänsä hän ei muista ja hänen äitinsä, säätyläisnainen Kaiku, on kuollut. Äitinsä viimeisen toivomuksen johdosta Haukka pääsee ylhäisten poikien luostarikouluun, jossa hän orpona äpäränä joutuu säälimättömän pilkan kohteeksi.

Luostarikoulun muurien ulkopuolella Valtakunta on ajautumassa sotaan. Kulkurien keskuudessa kytee kapina Valtakuntaa hallitsevaa Velhoa vastaan. Tietämättään Haukka tempautuu mukaan seikkailuun, joka on ratkaiseva niin ihmisten kuin metsinkäisten kohtalon. Yhdessä maankiertäjäjoukon päällikön Kokon, noitatyttö Kaarneen, mykän Hallan, puolipeikko Kivipään ja monien muiden kanssa hän lähtee vaeltamaan Valtakunnan rajaseuduille yhdistääkseen metsinkäiset, peikot ja maahiset kapinaan Velhoa vastaan.

Mahlaa suonissaan on suomalaista fantasiakirjallisuutta parhaimmillaan. Hyvöseltä (s. 1981) on aikaisemmin ilmestynyt romaani Etsijä (1995).

(muokattu 09.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)JäälohikäärmeVarjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)Mätä (Korpinkehät, #2)

Kirja-arvioita (2)

Quatermass avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Sanat "kaunis" ja "pakanallinen" tulevat ensimmäisenä mieleeni kun tätä kirjaa ajattelen. Pakanallisella tarkoitan ennen kaikkea maanläheistä ja elävää. Noituus ja metsänhenget ovat aina olleet osa suomalaista kulttuuria, vielä nykypäivänäkin. En ole suuri kotimaisen kirjallisuuden ystävä, mutta tätä pidän suorastaan kulttuuriteoksena. Fantasiakirjoja niin usein piinaava hyvä-vs-paha asetelma ei ole tässä kirjassa tärkeässä osassa, vaikka päällisin puolin siltä ... (lisää)
Lady_ avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Tiivistettynä: Hyvä kirja, kamala loppu. Niille jotka kestää kamalat loput.
Paikalla 1 jäsen ja 33 vierailijaa
Leopelle
Uusin jäsen: Johanna Hellsten
Jäseniä yhteensä: 9013