Lomonosovin moottori

@ Antti Salminen
Lomonosovin moottori -  Antti Salminen 6.26   4

Piirrokset: Johan L. Pii. Ulkoasu: Olli-Pekka Tennilä. Nidottu.

Kalevi Jäntin palkinto 2014, Tähtivaeltaja-palkinto 2015.

Novaja Zemljan syrjäseuduilla on tapahtunut jotain. Sen systemaattinen läpikäyminen voi paljastaa hupenevien luonnonvarojen ja sivilisaation väliltä salaisia yhteyksiä. Selvityksen syvetessä tieteellinen ja luonnonuskoinen maailma kohtaavat ja vaihtavat paikkaa. Uskomuksista tulee tosiasioita, tieteelliset tosiasiat paljastuvat uskomuksiksi. Lomonosovin moottori aiheuttaa tämän kaiken. Mutta mikä on Lomonosovin moottori? Ja miksi kaiken yllä väreilee vaikutelmia ihmiskunnan kohtalosta?

Antti Salmisen kokeellinen proosateos Lomonosovin moottori luotaa kirjallisten lajityyppien rajamaita ja rakentaa kiehtovan maailman risteyttäen steampunkia, muistiinpanoja, etnologiaa, alkemiaa ja ristiviitelogiikkaa.

Kokeellisista tarinafragmenteista koostuva kirjallinen helmi tulvii villiä sanahelinää, surrealistisia käänteitä ja hullua huumoria.” – Tähtivaeltaja-palkintoraatiArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2014 (Poesia)
Tietoja muokattu marraskuu 2, 2015
Muita teoksia kirjailijalta Antti Salminen
Mir N/A

Kirja-arviot & arvosanat

aituriar
Arvosanat 152
Kirja-arviot 28
Viestit 17
joulukuu 27, 2021
6 / 10

Tämä oli vähän turhan outo makuuni. Jännittävä maailma kyllä keinotekoisine ihmisineen ja salaperäisine rakennushankkeineen. Mutta tosi omituinen. Omaperäisyys oli samaan aikaan kirjan ansio ja haitta. Turhan vaikeakin se oli, avautuu ehkä kunnolla vasta toisella tai kolmannella lukukerralla.

Kirja oli myös huomattavan synkkä, vaikka Salminen onnistuikin ymppäämään joukkoon ällistyttävää mustaa huumoria, mikä on luettava hänelle ansioksi. 

Desdenova
Desdenova
Arvosanat 219
Kirja-arviot 0
Viestit 0
toukokuu 18, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Hiistu
Hiistu
Arvosanat 548
Kirja-arviot 12
Viestit 3368
maaliskuu 9, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Pakkis
Pakkis
Arvosanat 681
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 27, 2015
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle