Käärmeiden kaupunki

@ Katri Alatalo
(fantasiakorkea fantasia)
7.58

Kansi: Laura Noponen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2018.

Tunnelista aavikon alta löytyy kolme suurta käärmeenmunaa. Äkkipikainen Arry tuhoaa munat Sulwaenin katsellessa avuttomana vieressä. Käärmeitä hallitseva Ninette ei voi antaa petosta anteeksi. Ystävyyteen syntyy kirvelevä railo.

Kun Kharras-Dimiin hyökätään ja kaupunkilaiset alistetaan uuden hallinnon alle, kolmikko joutuu tekemään kaikkensa selviytyäkseen hengissä. Orjat pakotetaan louhimaan Rashaz-jumalalle arvokasta kiveä. Tarvitaan kekseliäisyyttä ja ainutlaatuisia kykyjä, jotta valloitettu kansa saadaan vapaaksi orjuuden ikeestä.

Katri Alatalo tuo suomalaisille lukijoille tutumman keskiaikafantasian rinnalle Tuhannen ja yhden yön tarinoista inspiroituneen aavikkofantasian. Luvassa on runsaasti juonenkäänteitä, häikäilemättömiä ihmissuhdesotkuja ja ajankohtaisia teemoja magian sävyttäminä. Käärmeiden kaupunki henkii samaan aikaan kuumaa eksotiikkaa ja kylmää juonittelua.

Arvona kirjalle


Julkaistu: heinäkuu 28, 2017
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasia > korkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.58/10
Arvosanoja: 17
Tietoja päivitetty 22.09.2018

Kirja-arvioita

8/10 HourglassEyes (27.08.2017)

Ehdottomasti kannati tämä lukea. Vaikka joitakin perusasetelmia juonestä löytyikin, tarina oli silti omaperäinen käärmeineen ja aavikkomiljöineen. Plussaa myöskin siitä, että vaikka keskiössä alunperin onkin kolme lapsuuden ... Lue lisää

9/10 HeirOfMist (26.11.2018)
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ] Lue lisää