Pure mua (Verta hampaissa #1) - Terhi Tarkiainen 7.50   53

Kannen suunnittelija: Mika Tuominen. Kannen kuva: iStockphoto. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2019.

Haluaisitko sinä ihan oikean, komean vampyyrin, jolle saat tehdä mitä tahansa?

Kun Anna täyttää 30, hän saa vanhemmiltaan lahjaksi Vladin, upean vampyyrimiehen häkissä. ”Jos vaikka opettelisit tällä, miten niiden miesten kanssa ollaan.” Mukana on käyttöopaskin. Anna tahtoo vain palautusosoitteen.

Gradu vuoden 1918 punakapinasta saa jäädä, kun vampyyrit imaisevat Annan seikkailuun täynnä kahlittuja petoja, seksuaalisia paineita ja laastareita kaulalla.

Mitä toiselle ihmiselle saa tehdä? Entä missä ovat rajat, jos toinen ei ole ihminen? Esikoiskirjailijan villi huumori keikauttaa verenimijäperinnettä saa punnitsemaan yllättäviä kysymyksiä.

”Nyt nauroin ääneen! Tarkiainen osoittaa, ettei vampyyriaihetta ole vielä imetty kuiviin.” – Marko Hautala, kirjailija

"Teos uudistaa nokkelalla tavalla ihmisten ja vampyyrien keskinäistä kanssakäymistä ja päätyy aiheen synkkyydestä huolimatta olemaan kirja, jonka äärellä saa nauraa ääneen." – Kodin Kuvalehti
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 10, 2018 (Tammi)
Tietoja muokattu marraskuu 7, 2023

Verta hampaissa

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Pure mua (Verta hampaissa #1) 7.50   53
Peto irti (Verta hampaissa #2) 7.80   5

Kirja-arviot & arvosanat

Matti Karjalainen
Arvosanat 469
Kirja-arviot 145
Viestit 4
syyskuu 7, 2023
4 / 10

"Mikä saatanan paranormaali romanssi tämä on?" (s. 340)

Terhi Tarkiaisen esikoisromaani "Pure mua" (Tammi, 2018) on kai jokin sellainen, tai ainakin urbaani fantasiaromaani meidän tavallisten kuolevaisten ja vuosisatoja vanhojen verenimijöiden välisestä suhteesta, josta ei puutu väkivaltaa ja erotiikkaa.

Kolmekymppinen Anna puurtaa kansalaissotaa käsittelevän gradunsa parissa, eikä ole liiemmin menestynyt elämässään tai ihmissuhteissaan. Poroporvarilliset vanhemmat päättävätkin puuttua peliin ja ostavat tyttärelleen syntymäpäivälahjaksi ihan oikean vampyyrin. Kyllä, sellaisiakin voi hankkia, jos ei supermarketista niin ainakin salaperäisestä Kennelistä.

_kirjakeiju_
Arvosanat 408
Kirja-arviot 337
Viestit 0
elokuu 9, 2019
9 / 10

Hauska ja kivasti historiaan nykyajan liittävä kirja! Monta kertaa nauroin ääneen sutkautuksia. Vähän harmitti tosin päähenkilöparin jaahkaaminen ja erilleen ajautuminen jo ennen kuin pääsivät edes yhteen. Pääpahis oli melko helppo arvata jo aiemmin, mutta lopputulos oli tästä huolimatta mielenkiintoinen. Olisin vain haluttanut kehottaa Vladia ottamaan pää perseestä ja tarjoilemaan tuhtia vampyyriromantiikkaa, mutta tyydyin kirjan lukemiseen tällä kertaa. 

Theodora
Arvosanat 20
Kirja-arviot 9
Viestit 0
maaliskuu 18, 2019
7 / 10

Vampyyrigenre ei ole minulle kovin tuttu tai läheinen, vaikka olen Twilightini lukenutkin. Pure mua oli moitteeton, sujuva ja kielellisesti nokkela, mutta en kokenut sitä kovinkaan hauskana. Mielenkiintoisinta ja omaperäisintä antia oli vampyyrien yhdistäminen vuoden 1918 tapahtumiin.

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 217
Kirja-arviot 71
Viestit 6
lokakuu 5, 2018
2 / 10

Aloitin tämän kirjan innolla ja odotuksilla. No, sain kyllä pettyä pahasti. Jos alku oli lupaava, niin lasku oli kyllä koko kirjan mittainen. Anna ei tunnu samaistuttavalta ja välillä jo mietin mistä ihmeestä hänet oli oikein vetäisty mukaan tarinaan.  Vlad olisi saattanut olla lupaava hahmo, mutta en löytänyt hänestä sitä tiettyä kipinää. Vampyyritarinoissa on oltava kipinää ja raakuutta, sekä oikea määrä himoa. Pure mua ei saanut aikaan näitä tunteita eikä noussut suosikkeihini. Kirja sisälsi liikaa Suomen historiaa huonolla tavalla eikä huumori aina toiminut. Kirja näyttäytyi minulle lähinnä vitsinä eivätkä puhekieliset ilmaukset voittaneet minua puoleensa. Kokonaisuudessaan kirja oli pettymys, jonka lukeminen opetti pysymään kaukana kyseisestä kirjasta.

NoctilucA
Arvosanat 128
Kirja-arviot 9
Viestit 162
syyskuu 15, 2018
9 / 10

Ei vitsi tämä oli hyvä! Tarkiaisen huumori on pettämätöntä. Loppua myöten nappiosuma! Vuoden paras.

childofsunset
Arvosanat 4
Kirja-arviot 1
Viestit 0
syyskuu 2, 2018
9 / 10

Mun täytyy nyt heti tähän alkuun tunnustaa, että mun odotukset tätä kirjaa kohtaan oli hyvinkin matalat. Takakansiteksti ei ihan vakuuttanut ja tartuinkin kirjaan "ihan vaan läpällä". Ajattelin saavani hyvät naurut jos ei muuta.

Ja ne naurut kyllä sainkin, mutta kylkiäisenä myös paljon muuta. Kirja oli mukaansatempaava ja todella koukuttava. Kun kerran siihen tartuin, oli sen laskeminen kädestä haastavaa. 

Pure mua on monipuolinen teos, josta löytyy tarpeeksi niin toimintaa, ihmissuhdekoukeroita kuin hyvännäköisiä vampyyreitakin. Ainoa miinus on se, että takakansi tuli vastaan liian nopeasti. Yllätyin positiivisesti!

muse
Arvosanat 9
Kirja-arviot 2
Viestit 1
elokuu 21, 2018
10 / 10

Huhuh, ei olisi uskonut että 400 sivua voi mennä noin nopeasti, mutta eihän tätä voinut päästää käsistään, pakko oli lukea melkein yhtä soittoa!

Juonesta on paha sanoa paljonkaan ilman että spoilaa monta hyvää käännettä (niitä tosiaan riittää!). Mukana oli vähän kaikkea: vuoteen 1918 liittyvää mysteeriä, paniikkia gradusta joka ei vaan valmistu (tunnistin NIIN itseni), mutta myös seksikkäitä vampyyreja ja roppakaupalla huumoria. Tässä sai oikeasti nauraa vedet silmissä! Ihan täydellinen paketti! ^_^

Jonna Takala
Jonna Takala
Arvosanat 25
Kirja-arviot 1
Viestit 0
tänään 20:36
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Morkhet
Morkhet
Arvosanat 232
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 9, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
samuel
samuel
Arvosanat 841
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle