Narrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)
Keskiarvo 4.37
4.37 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (61)
Kirjahyllytilastot

Narrin salamurhaaja

Robin Hobb
Julkaistu: syyskuu 12, 2018 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fool's Assassin
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 203 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kartta: Ken Lewis. Kannen kuvitus: Jackie Morris. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2019.

Hartaasti toivottu suomennos fantasian mestarilta aloittaa uuden ahmittavan sarjan.

FitzUljas Näkijä, kuninkaallisen suvun äpärä ja entinen salamurhaaja on jätänyt menneen elämäsä vaarat ja väkivallan taakseen.

Eräänä iltana hänen luokseen saapuu lähetti, jolla on Fitzille tärkeä viesti. Lähetti kuitenkin katoaa salaperäisesti jättäen vain veriset jäljet. Mitä on tapahtunut? Kuka on viestin lähettäjä – ja mitä asiaa hänellä on Fitzille?

Kun Fitzin vanha ja uusi elämä lopulta joutuvat törmäyskurssille, vaara onkin suurempi kuin kukaan osasi arvata.

Maagiseen keskiaikaan sijoittuva Narrin salamurhaaja on Narri ja Näkijä -trilogian ensimmäinen osa. Robin Hobb on yksi maailman myydyimmistä fantasiakirjailijoista.

Robin Hobbia suurempia fantasiakirjailijoita ei juuri ole. – Independent

*

FitzUljas Näkijä on palvellut Kuuden Herttuakunnan hallitsijasukua vuosia, mutta nyt hän on vetäytynyt salamurhaajan elämästä. Hän viettää hiljaiseloa vaimonsa Mollyn kanssa Vitsametsän kartanossa tilanhoitaja Tom Mäyräviirun nimellä.

Rauhaisaa elämää varjostavat muistot menneisyydestä, ja rakkaiden ystävien menetys painaa Fitzin mieltä. Talvijuhlan iltana kartanoon saapuu lähetti. Hänellä on viesti, joka on tarkoitettu vain Fitzin korville.

Kun lähetti yllättäen katoaa, epäilykset heräävät. Kuka yrittää tavoittaa Fitzin ja miksi?

Yhdysvaltalainen Robin Hobb (s. 1952) on maailman suosituimpia fantasiakirjailijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli 20 kielelle ja myyty miljoonia kappaleita ympäri maailman. Narri ja Näkijä -trilogian hahmot ovat tuttuja myös aiemmin suomennetuista sarjoista Näkijän taru ja Lordi Kultainen.

Juuri näin fantasiaa pitää kirjoittaa.– George R. R. Martin

Hobb on loistava, hän luo upeita hahmoja ja juonia puhtaasta mielikuvituksesta. – Conn Iggulden

Korkeatasoista taidetta. – The Telegraph

Hobb on yksi suurista nykyajan fantasiakirjailijoista. Hänen nerokkaan mielikuvitukselliset romaaninsa ovat koukuttavia kuin morfiini. – The Times

”Vahvalla kerronnalla ja henkilökuvauksella varustettu seikkailutarina, jolla on sanottavaa myös ihmisten kyvyttömyydestä ymmärtää toisiaan.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 16.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Järven neito (The Witcher – Noituri, #7)Ikuisesti, siskoniMaresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Ennen hirttämistä (Ensimmäinen laki, #2)Seitsemän kuningaskunnan ritari

Kirja-arvioita (1)

Laura avatar
Kirjoittanut
5.0

Hyvää jatkoa ennestään mahtavalle tarinalle. Kauan odotettu jatko-osa on viimein suomennettuna, kiitos siitä. Hyvä kääntäjä ollut, vaikkakin huomaa eron vanhaan kääntäjään, mm muutama sanavalinta vähän tökkii kuten minstreli joka aiemmin oli yleensä vain laulaja.

Paikalla 1 jäsen ja 22 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455