Veren ja luun lapset

@ Tomi Adeyemi
Veren ja luun lapset (Orïshan perintö #1) - Tomi Adeyemi 7.02   50

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Outi Järvinen. Kartta: Keith Thompson. Kansi: Rich Deas. Sidottu.

Andre Norton -palkinto 2018, Lodestar-palkinto 2019, Waterstones Book Prize 2019. Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoiskirjat) 2019.

HE TAPPOIVAT ÄITINI.
HE TUKAHDUTTIVAT MAGIAMME.
HE YRITTIVÄT HAUDATA MEIDÄT.
NYT ME NOUSEMME.

Zélie muistaa, kuinka Orïshan maat humisivat magiaa. Yhdet sytyttivät tulia, toiset houkuttelivat aaltoja – ja Zélien äiti kutsui kuolleiden sieluja. Kaikki muuttui sinä yönä, kun magia katosi. Julman kuninkaan käskystä Zélien äiti tapettiin ja hänen kansansa jätettiin vaille toivoa.

Nyt Zéliellä on mahdollisuus tuoda magia takaisin. Karanneen prinsessan ja oman veljensä avulla Zélien on voitettava nopeudessa ja oveluudessa prinssi, joka haluaa tuhota kaiken lopullisesti.

Orïshan maat ovat täynnä vaaroja, mutta suurin vaara piilee Zéliessä itsessään. Hän kamppailee hallitakseen voimiaan – ja vastustaakseen vihollista, joka vetää häntä oudosti puoleensa.

Kirjasta sanottua:

”Ilmiömäinen.” – Entertainment Weekly

"Mullistaa mielikuvituksen rajat myrskyn lailla.” – The New York Times

"Vaikuttava fantasiadebyytti." – The Guardian

"Upea tarina magiasta, seikkailusta ja kielletystä rakkaudesta... Game of Thronesin fanit ahmaisevat tämän." – BuzzFeed

"Eeppisen suuri kertomus... kuin pyörremyrsky." – The Bookseller

"Adeyemi on voimallinen uusi ääni." – Vogue

”Adeyemin tuhoava debyytti on brutaali, kaunis taru vallankumouksesta, uskosta ja epäonnisesta rakkaudesta.” – Publisher’s Weekly

”YA-kirjallisuuden laajassa ja hienossa tarjonnassa Veren ja luun lapset on poikkeuksellisen loistava. Luin sen ahmien yhdeltä istumalta, eikä YA-genre ole mielessäni ollut sen jälkeen entisensä. Heti luettuani ensimmäiset kappaleet kirjasta tiesin että tässä meillä on se mitä olemme etsineet: jotain todella erityistä, jotain uraauurtavan hienoa, jotain joka meidän on ehdottomasti saatava. Olen hyvin onnellinen että saamme julkaista tämän suomeksi.” – Otavan lasten- ja nuortenkirjapäällikkö Kaisu-Maria ToiskallioArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 9, 2019 (Otava)
Alkuperäinen nimi Children of Blood and Bone
Tietoja muokattu tammikuu 11, 2024

Orïshan perintö

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Trilogia.

Veren ja luun lapset (Orïshan perintö #1) 7.02   50
Koston ja kunnian lapset (Orïshan perintö #2) 6.92   12

Kirja-arviot & arvosanat

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 11, 2020
7 / 10

Aivan mahtava sarjan aloitus! Jännittävä ja koskettava tarina. 

Eija
Arvosanat 1226
Kirja-arviot 330
Viestit 1203
joulukuu 25, 2019
5 / 10

Minulle tarina ei tuonut mitään suuria elämyksiä. Ilman afrikkalaiskulttuurin mukanaoloa, tarina on ihan perus YA fantasiaa.  Kirjassa on kolme näkökulma hahmoa ja välillä joutui tarkistamaan, että kuka nyt oikein onkaan äänessä – niin samanlaisia heidän tyylinsä olivat. Kirjaa luki kyllä varsin sujuvasti alussa, mutta koko tarina eteni niin hitaasti, että 550 sivun aikana ehti lukuinto jo hyytyä. Ensimmäinen osa trilogiasta käsittää todellakin vasta alun tarinassa. Viimeisen sivun jälkeen jäi vain valju tunne keskeneräisestä tarinasta, jota tuskin vaivaudun lukemaan loppuun. (7.10.2019)

Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
joulukuu 16, 2019
10 / 10

Todella vaikuttava teos. Teoksen maailmaan pääsee paremmin mukaan jos on lukenut aiemmat osat, mutta loppu oli yksinkertaisen täydellinen.

_kirjakeiju_
Arvosanat 420
Kirja-arviot 349
Viestit 0
lokakuu 27, 2019
7 / 10

Kirjassa oli todella monia erilaisia nimiä, joita vyörytettiin lukijan päälle heti alusta alkaen. Minulta kesti tovin päästä mukaan tarinaan eikä se lopulta imaissut mukaansa, vaikka jännittävä olikin. Teoksen yleissävy oli ahdistava ja synkkä, en oikein pitänyt. Tarina itsessään oli monipuolinen ja kiinnostava, ehkä ongelma oli siinä, miten juonta rynnittiin eteenpäin ennen kuin olin ehtinyt sisäistää mitä edellisessä seikkailun osasessa tapahtui.

Arisa
Arvosanat 83
Kirja-arviot 2
Viestit 0
syyskuu 25, 2019
8 / 10

Todella koskettava, sydäntä särkevä.

Väkevä ja vahva tarina.

KiLLPaTRiCK
Arvosanat 247
Kirja-arviot 2
Viestit 375
helmikuu 29, 2020
3 / 10

Iso pettymys. Muistutti Odin lapsea, mutta oli kyllä fantasiana aika kehno. Tätä oli jopa kirjakaupassa suositeltu. Ehkä en sitten kuulu kohderyhmään. Laivoista ei kirjoittajalla ollut mitään käsitystä ja muutenkin vähän väliä maailmassa oli jotain höpsöä tai toimittiin epäuskottavalla tavalla. Ehkä se ei olisi ollut tärkeää, jos fantasia olisi toiminut, mutta nyt vain matkittiin paljon parempia teoksia. Vasta lopussa minulle selvisi, että tämä oli tarkoitettu jonkinlaiseksi kannanotoksi poliisien ampumien mustien suuntaan.

Sphhia
Sphhia
Arvosanat 133
Kirja-arviot 1
Viestit 1
tänään 09:47
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Amondae
Amondae
Arvosanat 238
Kirja-arviot 0
Viestit 15
kesäkuu 2, 2023
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Jutta
Jutta
Arvosanat 93
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 2, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Vish
Vish
Arvosanat 111
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 15, 2023
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle