Eläinten vallankumous

George Orwell
Julkaistu: 1969 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Animal Farm
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, poliittinen fiktio, satiiri

Alkuteos ilmestynyt 1945. Suomentanut Panu Pekkanen.

1. painos: Aikamme kertojia, A-sarja. WSOY, 1969. Sidottu, kansipaperi.
10. painos: WSOY, 2005. Nidottu.

Varjo-Hugo-palkinto (pienoisromaanit) vuodelle 1946. Tuona vuonna palkintoja ei jaettu, mutta ne jaettiin taannehtivasti 1996.

George Orwell (1903–1950), oli englantilainen kirjailija ja lehtimies, joka asetti taiteelle ja kirjallisuudelle sosiaalisen mittapuun. Eläinten vallankumous heijastaa hänen henkilökohtaista ideologista pettymystään, joka on puettu kepeän sadun muotoon.

Englantilaisen maatilan eläimet aloittavat vallankumouksen ja vapauttavat itsensä ihmisen ikeestä. Aluksi tasa-arvo vallitsee, kunnes siat osoittautuvat muita älykkäämmiksi. Ne ottavat pian vallan käsiinsä, eivätkä ole juuri entisiä isäntiä parempia. Orwellin teos on klassinen tutkielma vallan väärinkäytöstä.

(muokattu 06.05.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rintsikoita ja luudanvarsia (Rachel, #1)VaskinainenLohikäärmeen etsintä (Lumotun metsän kronikat, #2)Eliminaatio (Death Note, #10)Maija Poppanen avaa oven (Maija Poppanen, #3)

Kirja-arvioita (1)

Dark Clark avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Kyseessähän on tosiaan Orwellin klassikko, satiiri Venäjän vallankumouksesta ja sen seurauksista. Erityisen hauskaa oli arvuutella, kuka eläinhahmoista vastasi todellisia historiallisia henkilöitä (esim. Majuri = Lenin, Napoleon = Stalin, tilanomistaja Frederick = Hitler). Joissakin kohden opportunistiset porsaat saivat todella sapen kiehumaan. Mukava ja viihdyttävä kirja.
Paikalla 1 jäsen ja 29 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: make juu
Jäseniä yhteensä: 8840