Artemis - Andy Weir7.12

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Annukka Kolehmainen. Kannen suunnittelu ja kuvitus: www.headdesign.co.uk. Sidottu, kansipaperi.

TERVETULOA KUUHUN.

Nimi: Jasmine "Jazz" Bashara
Asuinpaikka: Artemis, Kuu
Ammatti: Kuriiri Salakuljettaja Suurrikollinen

Yksin Marsissa -bestsellerillään yleisön lumonnut Andy Weir sinkauttaa nyt lukijat Kuuhun. Weirin fiksu ja hauska trilleri yhdistää tieteen ja actionin kertakaikkisen koukuttavasti.

Artemiksen kaupungissa asuva kuriiri Jazz Bashara tarvitsee lisää rahaa, ja sitä saa salakuljettamalla Kuuhun kiellettyä tavaraa. Kun vastaan tulee keikka, jolla rikastua kertaheitolla, Jazz tarttuu tehtävään epäröimättä. Mutta nokkelan Jazzin taidot joutuvat äärimmäiselle koetukselle. Vastassa on vaarallinen vihollinen ja panoksena Jazzin henkikullan lisäksi koko Artemiksen kaupungin tulevaisuus.

ANDY WEIR työskenteli kaksikymmentä vuotta IT-insinöörinä, kunnes ryhtyi kokopäiväiseksi kirjailijaksi Yksin Marsissa -romaanin ja -elokuvan maailmanmenestyksen myötä. Myös Artemiksesta on suunnitteilla elokuva.

Artemiksesta sanottua:

"Huikea trilleri lähitulevaisuudesta... juuri sopivasti huumorilla höystettynä." – Publishers Weekly

"Vauhdikas ja ensiluokkainen jännäri... täydellinen karkumatka niille, jotka haluavat hetkeksi irtautua Maan vaativasta painovoimasta." – USA Today

"Weir jos kuka hallitsee nörttitiedon, nasevan huumorin ja kekseliään ongelmanratkaisun." – Financial Times

”Yksin Marsissa -kirjan tekijä Andy Weir on sijoittanut uuden rikosromaaninsa Kuuhun rakennettuun siirtokuntaan, Artemiksen kaupunkiin. Ovela veto! Kirja on kasvutarina: kuinka pikkutekijästä noustaan suurrikolliseksi yksi kuudesosa -painovoimassa ja hyvin erikoisissa oloissa. Jännitys pysyy hyvin yllä, tarina on kutkuttava ja tekijä hallitsee hienosti avaruussiirtokunnan tekniset yksityiskohdat. Ehdotonta elokuva-ainesta!” – Ilta-Sanomat, 24.8.2019

Keskustelua: Andy Weir :: viestejä 15 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: kesäkuu 7, 2019
Kustantaja: Into
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Artemis
Arvosanalla: 7.12/10
Arvosanoja: 27
Muokattu: elokuu 31, 2019

Kirja-arvioita

10/10 |
syyskuu 18, 2019
Hyvin toden tuntuinen. Voisi hyvin kuvitella, että jo nyt kuussa olisi siirtokunta. Hyvällä huumorilla silattu. Lukemisen arvoinen kirja.