Artemis
Keskiarvo 3.46
3.46 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Artemis

Andy Weir
Julkaistu: kesäkuu 7, 2019 (Into)
Alkuperäinen nimi: Artemis
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 12 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Annukka Kolehmainen. Sidottu, kansipaperi.

Jasmine Bashara ei oikeastaan halua olla sankari, hän haluaa vain rikastua. Ei niin pöyhkeän rikkaaksi kuin monet hänen kotikaupunkiinsa Artemikseen saapuvat turistit vaan mukavasti toimeentulevaksi. Artemis on ihmiskunnan ensimmäinen ja ainoa asuinpaikka Kuussa.

Kun tuhannen taalan tilaisuus osuu kohdalle, Jazz ei kieltäydy. Aloittelevasta salakuljettajasta kuoriutuu huippurikollinen, eikä hänen käänteistään puutu taitavaa juonittelua, teknistä osaamista tai vauhtia – asennekin on kohdallaan. Jazz ei ole koskaan ollut kiipelissä, josta hän ei älynsä avulla selviäisi. Jazzin on suunniteltava täydellinen rikos, mutta ei siinä kaikki. Hän huomaa sotkeutuneensa vaaralliseen vyyhteen, jossa on kyse koko kaupungin hallinnasta.

Artemis on Yksin Marsissa -menestysromaanin kirjoittajan uutuusteos. Se sijoittuu kaupunkiin, joka on kiehtovan mielikuvituksellinen ja silti kovin tuttu. Päähenkilön pettämätön kyky ratkaista pulmat ja nauttia elämästä pitävät lukijan hyppysissään huikeaan loppuun asti.

Andy Weir työskenteli kaksikymmentä vuotta IT-insinöörinä, kunnes ryhtyi kokopäiväiseksi kirjailijaksi Yksin Marsissa -romaanin ja -elokuvan maailmanmenestyksen myötä. Myös Artemiksesta on suunnitteilla elokuva. Weir on ollut koko ikänsä avaruusnörtti ja suhteellisuusteorian, astrodynamiikan ja miehitettyjen avaruuslentojen historian harrastaja. Hän asuu Kaliforniassa ja osaa sekoittaa törkeän hyviä drinkkejä.

Artemiksesta sanottua:

"Vauhdikas ja ensiluokkainen jännäri... täydellinen karkumatka niille, jotka haluavat hetkeksi irtautua Maan vaativasta painovoimasta." – USA Today

"Weir jos kuka hallitsee nörttitiedon, nasevan huumorin ja kekseliään ongelmanratkaisun." – Financial Times

(muokattu 11.06.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viimeinen tähti (5. aalto, #3)Muistoissa sininen Maa (Poseidonin lapset, #1)Perhonen ja jaguaariUtopiaHeltymätön (Kadonnut laivasto, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Kuupposen päivä
Uusin jäsen: Jere Jokinen
Jäseniä yhteensä: 8702