Artemis
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Artemis

Andy Weir
Julkaistu: kesäkuu 7, 2019 (Into)
Alkuperäinen nimi: Artemis
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 15 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Annukka Kolehmainen. Kannen suunnittelu ja kuvitus: www.headdesign.co.uk. Sidottu, kansipaperi.

TERVETULOA KUUHUN.

Nimi: Jasmine "Jazz" Bashara
Asuinpaikka: Artemis, Kuu
Ammatti: Kuriiri Salakuljettaja Suurrikollinen

Yksin Marsissa -bestsellerillään yleisön lumonnut Andy Weir sinkauttaa nyt lukijat Kuuhun. Weirin fiksu ja hauska trilleri yhdistää tieteen ja actionin kertakaikkisen koukuttavasti.

Artemiksen kaupungissa asuva kuriiri Jazz Bashara tarvitsee lisää rahaa, ja sitä saa salakuljettamalla Kuuhun kiellettyä tavaraa. Kun vastaan tulee keikka, jolla rikastua kertaheitolla, Jazz tarttuu tehtävään epäröimättä. Mutta nokkelan Jazzin taidot joutuvat äärimmäiselle koetukselle. Vastassa on vaarallinen vihollinen ja panoksena Jazzin henkikullan lisäksi koko Artemiksen kaupungin tulevaisuus.

ANDY WEIR työskenteli kaksikymmentä vuotta IT-insinöörinä, kunnes ryhtyi kokopäiväiseksi kirjailijaksi Yksin Marsissa -romaanin ja -elokuvan maailmanmenestyksen myötä. Myös Artemiksesta on suunnitteilla elokuva.

Artemiksesta sanottua:

"Huikea trilleri lähitulevaisuudesta... juuri sopivasti huumorilla höystettynä." – Publishers Weekly

"Vauhdikas ja ensiluokkainen jännäri... täydellinen karkumatka niille, jotka haluavat hetkeksi irtautua Maan vaativasta painovoimasta." – USA Today

"Weir jos kuka hallitsee nörttitiedon, nasevan huumorin ja kekseliään ongelmanratkaisun." – Financial Times

”Yksin Marsissa -kirjan tekijä Andy Weir on sijoittanut uuden rikosromaaninsa Kuuhun rakennettuun siirtokuntaan, Artemiksen kaupunkiin. Ovela veto! Kirja on kasvutarina: kuinka pikkutekijästä noustaan suurrikolliseksi yksi kuudesosa -painovoimassa ja hyvin erikoisissa oloissa. Jännitys pysyy hyvin yllä, tarina on kutkuttava ja tekijä hallitsee hienosti avaruussiirtokunnan tekniset yksityiskohdat. Ehdotonta elokuva-ainesta!” – Ilta-Sanomat, 24.8.2019

muokattu 31.08.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tähtikirkas (Tähtitrilogia, #1)Rämeen olento (Rämeen olento, #1)Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli, #2)Hiekkasotilaat (Routasisarukset, #2)

Kirja-arvioita (1)

Tikkerperi avatar
Kirjoittanut
5.0

Hyvin toden tuntuinen. Voisi hyvin kuvitella, että jo nyt kuussa olisi siirtokunta. Hyvällä huumorilla silattu. Lukemisen arvoinen kirja.

Paikalla 2 jäsentä ja 50 vierailijaa
rudi92, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: lol kek
Jäseniä yhteensä: 9575