Satalatva: Kalevala uusin silmin

Salla Simukka, Siri Kolu
scifi, fantasia, antologia, nuoret
Satalatva: Kalevala uusin silmin - Salla Simukka, Siri Kolu7.00

Toimittaneet Salla Simukka ja Siri Kolu. Kannen suunnittelija: Laura Lyytinen. Sidottu.

Miltä näyttävät Kalevalan pörssikatsaukset tai Tinder?

Kuusitoista kirjoittajaa tarkastelee Kalevalan hahmoja ja maisemia yllättävistä näkökulmista.

Järvet läikkyi, maa järisi! Kalevala on kansalliseepos ja runsaudensarvi, mutta ihan kaikkea ei Elias Lönnrotkaan kertonut. Nyt äänen saavat niin Tuonelan virta kuin Kalevalan eläimetkin. Entä miltä näyttävät Kalevalan pörssikatsaukset tai Tinder? Kalevalan naiset pääsevät julistamaan utooppisen, feministisen manifestinsa, Ainolla on monta elämää ja sotakirjeenvaihtajalla pitää kiirettä. Mieheksi kasvaminen ei ole aivan yksinkertaista Kalevalassa, eikä helppoa ole taiteilijana seppä Ilmarisellakaan. Ja miten on Kalevalan ihmisoikeuksien laita?

Kuusitoista kirjoittajaa tarkastelee Kalevalan tuttuja ja tuntemattomampia hahmoja ja tapahtumia uusista, yllättävistä tulokulmista tässä ennen kaikkea nuorille suunnatussa teoksessa. Satalatvan toimittajina, tekstistä toiseen johdattajina ja kaksipäisenä nykyajan Elisa Lönnrotina toimivat kirjailijat Salla Simukka ja Siri Kolu.

Teoksessa on kolme laajempaa tekstiä Johanna Sinisalolta, Aleksis Salusjärveltä ja Mike Pohjolalta. Muina kirjoittajana ovat Ilkka Auer, Nura Farah, Emmi Itäranta, Sini Helminen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Ville Hytönen, Karo Hämäläinen, Jenny Kangasvuo, Sanna Karlström, Milja Kaunisto, Erkka Mykkänen, Essi Tammimaa ja Maria Turtschaninoff.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)


Julkaistu: lokakuu 30, 2021
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi, fantasia, antologia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: marraskuu 02, 2021
Muita teoksia kirjailijalta Siri Kolu
Metsänpimeä
Pelko ihmisessä6.56
Ihmisen puolella (PI #2)6.58
Iltasatuja maailmanpalosta (PI #3)
Yön salaisuus7.34

Kirja-arvioita

6/10 |
joulukuu 29, 2021
Kovin monenlaisia kirjoitelmia sisältävä kokoelma, eräänlainen nykypäivän Kalevala. Henkilöhahmot ja osa tarinoista ovat tuttuja Kalevalasta, mutta tarinat on tuotu todella monipuolisin menetelmin nykypäivään. Pidin erityisesti "Satalavan ...